Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

GP Αζερμπαϊτζάν – Qualifying: Pole Position για τον Leclerc

Με την Ferrari να δείχνει από το FP1 ότι θα βάλει δύσκολα στην Red Bull, ο Leclerc κατέκτησε την Pole Position στο Μπακού. Στο 2-3 οι Verstappen και Perez, τέταρτη θέση για τον Sainz, με τον Ισπανό ακόμη να μην έχει αποδώσει τα αναμενόμενα.

Στο Q1, υπήρξαν αρκετές διακοπές με κόκκινες σημαίες. Την αρχή έκανε ο De Vries, ο οποίος βρέθηκε στις μπαριέρες, ενώ μετά από 2 λεπτά, ο Gasly έμεινε και αυτός εκτός συνέχειας, για τον ίδιο λόγο. Εκτός συνέχειας έμειναν και οι δυο Haas, όπως και ο Zhou με Alfa Romeo.

Στις πρώτες θέσεις, ο Leclerc προκρίθηκε ως πρώτος, με διαφορά 1,2 δέκατα, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Verstappen, και στην τρίτη τον Alonso. Τεράστια έκπληξη η έβδομη θέση του Norris και η όγδοη θέση του Albon.

Στο Q2, τα πράγματα στην κορυφή άλλαξαν, με τον Verstappen να είναι ταχύτερος έναντι του Leclerc, για 2,1 δέκατα. Εμφανής η βελτίωση της McLaren, καταφέρνοντας να βάλει και τα δυο της μονοθέσια στο Q3, ενώ για πρώτη φορά φέτος και ο Tsunoda βρέθηκε εντός δεκάδας. Εκτός συνέχειας έμειναν οι Russell, Ocon, Albon, Bottas, Sargeant.

Στο Q3, στην πρώτη προσπάθεια, Verstappen και Leclerc, πραγματοποίησαν ακριβώς τον ίδιο χρόνο, με τον Ολλανδό να βρίσκεται στην πρώτη θέση, επειδή ήταν αυτός που έκανε την πρώτη γρήγορη προσπάθεια. Ακολουθούσε ο Perez, στο 1 δέκατο, σε μια αρκετά εντυπωσιακή μάχη για την Pole. Στην δεύτερη προσπάθεια, ο Μονεγάσκος πιλότος της Ferrari ήταν 1,2 δέκατα ταχύτερος, κατακτώντας την πρώτη φετινή Pole Position.

 

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ