Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Arsenal-Chelsea: Οι ‘’Κανονιέρηδες’’ κατέκτησαν τον Λονδίνο

Ολοκληρώθηκε ο αγώνας μεταξύ Arsenal και Chelsea για την 34η αγωνιστική της Premier League, με την ομάδα του Mikel Arteta να παίρνει μία σημαντική νίκη και να κρατάει μερικές ακόμα ελπίδες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Στο πρώτο μέρος η Arsenal απειλούσε και η Chelsea προσπαθούσε να αμυνθεί. Μόλις στο 4’ λεπτό του αγώνα ο Azpilicueta προσπάθησε να στείλει την μπάλα πίσω στο Kepa, όμως η κεφαλιά του ήταν πολύ αδύναμη με τον Xhaka να κλέβει την μπάλα και να σουτάρει όμως ο Kepa απέκρουσε. Στο 15’ λεπτό, ο Trossard πραγματοποίησε μία σέντρα από τα αριστερά με τον Saka να πιάνει την κεφαλιά, όμως και πάλι ο Kepa ήταν σε ετοιμότητα και κράτησε το 0-0. Το γκολ για τους ‘’Gunners’’ παρόλα αυτά δεν άργησε να έρθει. Στο 18’ λεπτό, η Arsenal παρουσίασε ένα εκπληκτικό passing game με την μπάλα να φτάνει στον Xhaka, ο οποίος έβγαλε μία κάθετη μπαλιά από τα αριστερά και ο Odegaard έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Arsenal FC v Chelsea FC - Premier League

Στο 31’ λεπτό σε μία παρόμοια φάση του πρώτου γκολ, ο Xhaka και πάλι, έβγαλε μία κάθετη μπαλιά και πάλι από τα αριστερά με τον Odegaard να ξεχνιέται από τους αμυντικούς με αποτέλεσμα ο Νορβηγός να στέλνει και πάλι την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Premier League - Arsenal v Chelsea

Δύο λεπτά αργότερα, στο 33’ λεπτό, μετά από μία φάση διαρκείας, ο Jesus έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-0. Η άμυνα της Chelsea ήταν τραγική με αποτέλεσμα να μην μπορούν να σταματήσουν τους ”Κανονιέρηδες”.

Arsenal FC v Chelsea FC - Premier League

Η μεγαλύτερη και μόνη καλή στιγμή για την ομάδα του Lampard, ήρθε στο 25’ λεπτό με τον Chilwell να πατάει περιοχή και να σουτάρει, όμως ο Ramsdale ήταν σε ετοιμότητα αποκρούοντας το σουτ του Άγγλου, παραχωρώντας κόρνερ για την Chelsea.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα της Chelsea δεν άλλαξε και πολύ. Στο 52’ λεπτό ο Gabriel έπιασε μία κεφαλιά όμως ο Thiago Silva απομάκρυνε την μπάλα πάνω στην γραμμή. Στο 53′ λεπτό η Arsenal βγήκε στην αντεπίθεση, η μπάλα έφτασε στον Saka και αυτός με την σειρά του πάσαρε στον Xhaka ο οποίος σούταρε, όμως ο Kepa τον σταμάτησε. Ο Saka είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες να σκοράρει πρώτα στο 56’ λεπτό και έπειτα στο 57’ λεπτό. Από εκείνο το σημείο και μετά η Chelsea ανέβασε τον ρυθμό της και στο 65’ λεπτό έφτασε στο γκολ με τον Madueke. Ο Kovacic έβγαλε μία μακρινή-εξαιρετική σέντρα και ο 21χρονος κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για να μειώσει σε 3-1.

Premier League - Arsenal v Chelsea

Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Havertz πραγματοποίησε ένα σουτ όμως ο Ramsdale κατάφερε να αποκρούσει.

Το 3-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος και η Arsenal πήρε μία σημαντική νίκη. Βαθμολογικά οι ”Κανονιέρηδες” βρίσκονται στην 1η θέση προσωρινά, καθώς η 2η City έχει δύο λιγότερους αγώνες. Από την άλλη οι ”Μπλε” βρίσκονται στην 12η θέση με έναν λιγότερο αγώνα από την 11η θέση Palace.

Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα του Mikel Arteta θα ταξιδέψει μέχρι το St. James Park για να αντιμετωπίσει την Newcastle United, ενώ η ομάδα του Frank Lampard θα ταξιδέψει μέχρι το Vitality Stadium για να αντιμετωπίσει την Bournemouth.

 

Στάδιο:

Emirates Stadium

 

Αναλυτικά οι ενδεκάδες:

Arsenal: Aaron Ramsdale, Ben White, Gabriel Magalhaes (85’ Rob Holding), Jakub Kiwior, Oleksandr Zinchenko (73’ Kieran Tierney), Martin Odegaard, Jorginho (86’ Thomas Partey), Granit Xhaka, Bukayo Saka (73’ Reiss Nelson), Gabriel Jesus, Leandro Trossard (59’ Gabriel Martinelli)

Διάταξη: 4-3-3

Προπονητής: Mikel Arteta

 

Chelsea: Kepa Arrizabalaga, Ben Chilwell, Thiago Silva, Cesar Azpilicueta, Wesley Fofana (86’ Trevoh Chalobah), Enzo Fernandez (71’ Mykhaylo Mudryk), N’Golo Kante, Mateo Kovacic, Pierre-Emerick Aubameyang (46’ Kai Havetrz), Raheem Sterling (71’ Conor Gallagher), Noni Madueke (79’ Hakim Ziyech)

Διάταξη: 4-3-3

Προπονητής: Frank Lampard

 

Αναλυτικά η διαιτησία:

Διαιτητής: Robert Jones

Βοηθός διαιτητή: Timothy Wood

Βοηθός διαιτητή: Wade Smith

4ος βοηθός: Graham Scott

VAR: Andre Marriner

Βοηθός VAR: Stuart Burt

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ