Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Leeds United: Αναλαμβάνει ο Sam Allardyce μέχρι το τέλος της σεζόν

Σύμφωνα πάντα με το έγκυρο δημοσιογράφο Fabrizio Romano, η Leeds United έχει έρθει σε συμφωνία με τον Άγγλο προπονητή Sam Allardyce, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Javi Garcia.

Τα ”Παγώνια” ανέβηκαν στα ”μεγάλα σαλόνια” της Premier League την σεζόν 2020-2021, για πρώτη φορά μετά της σεζόν 2003-2004, τερματίζοντας στην 9η θέση. Πέρσι η ομάδα τερμάτισε στην 17η θέση, 3 βαθμούς μακριά από τον υποβιβασμό. Μία νίκη κόντρα στην Brentford εκτός έδρας την τελευταία αγωνιστική, ήταν αρκετή για να τους κρατήσει στην μεγάλη κατηγορία της Αγγλίας.

Φέτος η σεζόν που διανύει η Leeds είναι απογοητευτική. Αυτήν την στιγμή βρίσκεται στην 17η θέση με 30 βαθμούς, με την 18η Nottingham και την 16η Leicester να έχουν εξίσου από 30 βαθμούς. Στους τελευταίους 7 αγώνες της, έχει μόλις μία νίκη, μία ισοπαλία και 5 ήττες.

Η ομάδα θα πρέπει να παλέψει πολύ σκληρά για να καταφέρει να παραμείνει στην κατηγορία και από ότι φαίνεται ο Javi Garcia, δεν φαινόταν ικανός να το καταφέρει. Ο Garcia αποχαιρέτησε την ομάδα σήμερα το πρωί, ενώ παραιτήθηκε και ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας, Victor Orta.

Η Leeds φαίνεται να πιστεύει πως ο Sam Allardyce είναι ο άνθρωπος που θα την κρατήσει στην κατηγορία. Ο 68χρονος τεχνικός ήταν άνεργος από το 2021 όταν τότε ως προπονητής της West Bromwich Albion, δεν κατάφερε να αποφύγει τον υποβιβασμό στην Championship, με αποτέλεσμα να τον απομακρύνουν από τον πάγκο της ομάδας. Στο παρελθόν ο Allardyce έχει υπάρξει προπονητής σε 13 ακόμα συλλόγους. Οι κυριότερες ομάδες που προπόνησε είναι οι Bolton, Newcastle, Blackburn, West Ham, Sunderland, Crystal Palace, Everton και West Brom, ενώ το 2016 έκατσε και στον πάγκο της εθνικής Αγγλίας.

Ο Allardyce θα αναλάβει την Leeds μέχρι το τέλος της σεζόν με σκοπό να την σώσει από τον υποβιβασμό. Απομένουν μόλις 4 παιχνίδια μέχρι την λήξη του πρωταθλήματος και ο Άγγλος τεχνικός καλείται να ”σηκώσει” ένα βαρύ φορτίο στις πλάτες του. Οι ομάδες που θα αντιμετωπίσει είναι η City ( εκτός έδρας), η Newcastle (εντός έδρας), η West Ham (εκτός έδρας) και τέλος η Tottenham ( εντός έδρας).

Μένει να δούμε αν θα καταφέρει να ”σώσει” τα ”Παγώνια” από το υποβιβασμό και να τα κρατήσει στα ”μεγάλα σαλόνια” της Αγγλίας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ