Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Liverpool-Fulham: Ένα πέναλτι χάρισε στους ”Reds” τρεις πολύτιμους βαθμούς

Ολοκληρώθηκε ο αγώνας μεταξύ Liverpool και Fulham, με την ομάδα του Jurgen Klopp να παίρνει μία σημαντική νίκη, η οποία της δίνει μερικές ακόμα ελπίδες για το κυνήγι της 4ης θέσης,  και με αυτόν τον τρόπο έφτασε τις πέντε συνεχόμενε νίκες στο πρωτάθλημα σε ισάριθμα παιχνίδια.

Η Liverpool μπήκε στον αγώνα επιθετικά και από τα πρώτα λεπτά προσπαθούσε να βρει το πολυπόθητο γκολ. Στο 4’ λεπτό, ο Luis Diaz πραγματοποίησε το πρώτο σουτ του αγώνα με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Ένα λεπτό αργότερα η Fulham έχασε μία τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Tosin Adarabioyo έβγαλε μία μακρινή μπαλιά για τον Wilson, ο οποίος ξέφυγε από την πλάτη του Τσιμίκα, ο Ουαλός πάτησε στην περιοχή και έβγαλε μία κάθετη μπαλιά για τον Carlos Vinicius, όμως ο Van Dijk πρόλαβε την μπάλα και την έδιωξε καθαρίζοντας την φάση. Ο Alexander-Arnold είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει, πρώτα στο 8’ λεπτό, με το σουτ του να καταλήγει στην αγκαλιά του Leno και έπειτα στο 10’ λεπτό με το σουτ του αυτήν την φορά να καταλήγει άουτ. Στο 15’ λεπτό ο Vinicius βγήκε σε θέση βολής, όμως ο Alisson καθάρισε την φάση, ενώ μερικά δευτερόλεπτα αργότερα, το σουτ του William κατέληξε άουτ. Στο 38’ λεπτό, ο Issa Diop ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Darwin Nunez με τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι. Ο Mo Salah ανέβαλε την εκτέλεση και με ένα ψύχραιμο σουτ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε και πάλι με την Liverpool να απειλεί και να ψάχνει το 2ο γκολ το οποίο θα της έδινε και ένα ”μαξιλαράκι ασφαλείας” στο σκορ. Στο 49’ λεπτό ο Henderson έβγαλε μία κάθετη πάσα για τον Nunez, όμως ο Ουρουγουανός δεν κατάφερε να βρει ένα καλό σουτ και αστόχησε. Ένα λεπτό αργότερα, ο Diaz πραγματοποίησε μία εκπληκτική ατομική ενέργεια, πάσαρε στον Salah, αλλά το σουτ του Αιγύπτιου ήταν κακό, με αποτέλεσμα να στείλει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Leno. Από εκείνο το σημείο και για περίπου 20 λεπτά, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τις ομάδες να προσπαθούν κυρίως να σπάσουν τις αντίπαλες άμυνες. Στο 77’ η ομάδα του Marco Silva βγήκε στην αντεπίθεση με τον William ο οποίος πάτησε περιοχή και πάσαρε για τον Vinicius. Ο Βραζιλιάνος κατάφερε να σουτάρει, όμως ο  Alisson βρισκόταν  σε ετοιμότητα και απέκρουσε την μπάλα παραχωρώντας κόρνερ για τους ”Cottagers”. Στις καθυστερήσεις του αγώνα η Fulham και πάλι παραλίγο να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης, όμως το σουτ του Decordova κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Alisson. Το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα με την Liverpool να φεύγει με τρεις σημαντικούς βαθμούς.

Βαθμολογικά η Liverpool βρίσκεται στην 5η θέση με 59 βαθμούς, ενώ η Fulham βρίσκεται στην 10η θέση με 49 βαθμούς. Την επόμενη αγωνιστική, η ομάδα του Jurgen Klopp θα φιλοξενήσει την Brentford, ενώ η ομάδα του Marco Silva θα φιλοξενήσει την Leicester City.

 

Στάδιο:

Anfield

 

Αναλυτικά οι ενδεκάδες:

Liverpool: Alisson Becker, Virgil Van Dijk, Ibrahima Konate, Konstantinos Tsimikas (66’ Robert Robertson), Trent Alexander-Arnold, Fabinho, Jordan Henderson, Curtis Jones (83’ James Milner), Mohamed Salah (83’ Harvey Elliott), Luis Diaz (66’ Cody Gakpo), Darwin Nunez (83’ Diogo Jota)

Διάταξη: 4-3-3

Προπονητής: Jurgen Klopp

 

Fulham: Bernd Leno, Tosin Adarabioyo, Cedric Soares, Issa Diop, Antonee Robinson, Harry Wilson (71’ Neeskens Kebano), Tom Cairney (71’ Bobby Decordova-Reid), William (79’ Daniel James), Joao Palhinha, Sasa Lukic (71’ Harrison Reed), Carlos Vinicius (79’ Manor Solomon)

Διάταξη: 4-2-3-1

Προπονητής: Marco Silva

 

Αναλυτικά η διαιτησία:

Διαιτητής: Stuart Attwell

Βοηθός διαιτητή: Darren Cann

Βοηθός διαιτητή: Nick Hopton

4ος βοηθός: Darren England

VAR: Tony Harrington

Βοηθός: VAR: Dan Cook

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ