Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

”Κρέμασε” τα παπούτσια του ο Δημήτρης Μαυροειδής (Video)

”Τίτλους Τέλος” στην σπουδαία καριέρα του έβαλε σήμερα ο Δημήτρης Μαυροειδής καθως ανακοίνωσε μέσω ενός ολιγόλεπτου βίντεο της ΚΑΕ ΑΕΚ ότι αποσύρετε οριστικά από την ενεργό δράση σε ηλικία 38 ετών λέγοντας χαρακτηρίστηκα πως θα είναι για πάντα πιστός στην ΑΕΚ και θα είναι για πάντα αρχηγός της.

Ο Έλληνας διεθνής σέντερ γεννήθηκε στο Περιστέρι και ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής του Περιστερίου, όπου και αγωνίστηκε μέχρι το 2005. Έπειτα, για δυο χρόνια φόρεσε την φανέλα του Πανιώνιου και αργότερα για τα επόμενα τρία χρόνια μέχρι το 2010 μετακόμισε στο Μαρούσι και την ομώνυμη ομάδα.Τον Ιούλιο του 2010 επέλεξε να συνεχίσει την σταδιοδρομία του για δυο χρόνια στην Ισπανία και την ομάδα της Μπιλμπάο, για να επιστρέψει και πάλι πίσω στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό την επόμενη σεζόν μέχρι το 2013. Επόμενη στάση του Δημητρη Μαυροειδή ήταν η Α.Ε. Νέας Κηφισιάς από το 2014 έως το 2015 διότι μετά συμφώνησε και υπέγραψε να αγωνιστεί για τρία χρόνια στην ΑΕΚ. Την σεζόν 2018-2019 πήρε μεταγραφή για ένα χρόνο στον Κολοσσό Ρόδου για να επιστρέψει και πάλι στην ”Ένωση” να ολοκληρώσει την σπουδαία καριέρα του στην ομάδα που ”δέθηκε” περισσότερο όλα αυτά τα χρόνια και του χάρισε τις πιο πολλές συγκινήσεις, μεταξύ άλλων και τέσσερις τίτλους.

Ντεμπούτο με την Εθνική Ελλαδος έκανε το μακρινό 2001 στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων, ενώ έχει κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων του 2005 στην Αργεντινή και το ασημένιο μετάλλιο με την Εθνική Ανδρών στους Μεσογειακούς Αγώνες το 2009 στην Πεσκάρα.

Ο Δημήτρης Μαυροειδής στην 21 χρόνια επαγγελματική καριέρα που αγωνίστηκε στο υψηλότερο επίπεδο κατέκτησε την Euroleagua με τον Ολυμπιακό το 2013, ενώ με την ΑΕΚ κατέκτησε το Basketball Champions League το 2018, δυο Κύπελλα Ελλαδος (2018,2020) και το Διηπειρωτικό Κύπελλο (2019).

ΠΕΡΔΙΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΕΡΔΙΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ