Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Στο κυνήγι του Μάουντ

Επίσημη πρόταση 55 εκατομμυρίων λιρών είναι έτοιμη να καταθέσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την απόκτηση του Μέισον Μάουντ από την Τσέλσι. Το συμβόλαιο του Άγγλου μεσοεπιθετικού ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2024 με αρκετές ομάδες να έχουν μπει ήδη στο παιχνίδι της απόκτησής του.

Ο Μέισον Μάουντ αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους του Έρικ Τεν Χαχ για το ρόστερ της Γιουνάιτεντ την επόμενη χρονιά. Ως εκ τούτου, σχεδιάζει πολύ σύντομα να καταθέσει επίσημη πρόταση στην Τσέλσι για την απόκτησή του.

Το συμβόλαιο του νεαρού Άγγλου ολοκληρώνεται το επόμενο καλοκαίρι (2024) με τις συζητήσεις για την ανανέωσή του να έχουν, σε αυτή τη φάση, παγώσει. Παρατηρώντας αυτή τη στασιμότητα, αρκετές είναι οι ομάδες που έχουν ήδη προσεγγίσει τους «μπλε» του Λονδίνου στοχεύοντας την απόκτηση του Μάουντ. Μεταξύ αυτών βρίσκονται τόσο η Λίβερπουλ όσο και η Άρσεναλ.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ αναμένεται να προχωρήσει σε ριζική ανανέωση στον χώρο της μεσαίας της γραμμής το φετινό καλοκαίρι. Ήδη έχει γίνει γνωστό ότι Τσάμπερλεϊν και Μίλνερ δεν θα συνεχίσουν, ενώ ο Τιάγκο ταλαιπωρείται από πολλούς τραυματισμούς και το μέλλον του είναι αυτή τη στιγμή στον «αέρα».

Στον αντίποδα, οι «κανονιέρηδες» θέλουν να χτίσουν πάνω στην φετινή εξαιρετική τους πορεία και στοχεύουν στην ενίσχυση κομβικών θέσεων προκειμένου να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις το επόμενο πρωτάθλημα. Πλην του Μάουντ, πολλά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για ενδιαφέρον και για τον Ιλκάι Γκουντογάν της Σίτι.

Όσον αφορά τον Άγγλο διεθνή, η φετινή χρονιά δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή για τον ίδιο. Ταλαιπωρήθηκε από αρκετούς τραυματισμούς, ενώ οι συχνές αλλαγές προπονητών και ο μεγάλος αριθμός μεταγραφών που έκανε η Τσέλσι αποτέλεσαν ανασταλτικούς παράγοντες στην προσπάθειά του να βρει αγωνιστικό ρυθμό.

Την κατάσταση αυτή θέλει να εκμεταλλευτεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που μοιάζει έτοιμη να κάνει πρόταση 55.000.000 λιρών (63.000.000 ευρώ περίπου). Ποσό που υπολείπεται κατά πολύ των απαιτήσεων της Τσέλσι για τον παίκτη. Οι Λονδρέζοι κοστολογούν τον Μάουντ στις 85.000.000 λίρες (97.000.000 ευρώ) και αναμένεται να αποτελέσουν σκληρούς διαπραγματευτές, ειδικά αφού μιλάμε για άμεσους ανταγωνιστές τους.

Τη φετινή χρονιά ο 24χρονος Άγγλος διεθνής κατέγραψε 35 συμμετοχές (2.188 λεπτά) έχοντας 3 γκολ και 6 ασίστ. Συνολικά με την φανέλα της Τσέλσι έχει αγωνιστεί σε 195 παιχνίδια (13.955 λεπτά) σκοράροντας 33 γκολ και μοιράζοντας 37 ασίστ. Η χρηματιστηριακή του αξία ανέρχεται στα 65.000.000 ευρώ.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ