Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ο Γκουντογάν της χάρισε το Κύπελλο! (Video)

Με τον Ιλκάι Γκουντογάν να σκοράρει 2 φορές, η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε (2-1) πριν λίγη ώρα της συμπολίτισσας Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και κατέκτησε το 7ο FA Cup στην ιστορία της, κάνοντας παράλληλα και το νταμπλ στο νησί.

 

Ο 32χρονος Γερμανός ποδοσφαιριστής τουρκικής καταγωγής ήταν ο πρωταγωνιστής του μεγάλου τελικού πετυχαίνοντας και το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία της διοργάνωσης, καθώς σκόραρε με σουτ «οβίδα» σε μόλις 13 δευτερόλεπτα. Οι «κόκκινοι διάβολοι» μπορεί να αντέδρασαν και να ισοφάρισαν στο 33′ με πέναλτι του Μπρούνο Φερνάντες, αλλά η δεύτερη γκολάρα του Γκουντογάν στο 51ο λεπτό της αναμέτρησης έδωσε τη νίκη και το τρόπαιο στους «Πολίτες», ενώ τους έφερε κοντά στο τρεμπλ για τη φετινή σεζόν.

 

Σκόρερ: Γκουντογάν (1′, 51′), Φερνάντες (33′ πεν.)

Μάντσεστερ Σίτι: Ορτέγκα, Γουόκερ (90+4′ Λαπόρτ), Ντίας, Ακάντζι, Στόουνς, Ρόδρι, Σίλβα, Ντε Μπρόινε (76′ Φόντεν), Γκιντογκάν, Γκρίλις (90′ Ακέ), Χάαλαντ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Γουάν Μπισάκα, Βαράν, Λίντελοφ (83′ Μακ Τόμινεϊ), Σο, Κασεμίρο, Έρικσεν (62′ Γκαρνάτσο), Σάντσο (78′ Βέχορλστ), Φερνάντες, Φρεντ, Ράσφορντ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ