Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Λίο Μέσι: Τελικά πάμε Μαϊάμι!

Έληξε πια και η μοναδική υπόθεση που έφερε μια οσμή σίριαλ σε αυτή την όχι και πολλά υποσχόμενη, όπως φαίνεται μέχρι στιγμή, μεταγραφική περίοδο 

Ο Λιονέλ Μέσι Μέσι ανακοίνωσε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του μια ημέρα μετά από την ημερομηνία που είχαν θέσει ως καταληκτική για τη μεταγραφή οι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και χρήματα άνθρωποι του της Αλ Χιλάλ.


Λιονέλ Μέσι

«Δεν θα γυρίσω στη Μπαρτσελόνα, θα ενταχθώ στην Ίντερ Μαϊάμι. Η αλήθεια είναι ότι δέχθηκα πρόταση και από άλλη ευρωπαϊκή ομάδα, αλλά δεν επικεντρώθηκα σε αυτή, επειδή στην Ευρώπη η μόνη μου επιθυμία ήταν να πάω στη Μπαρτσελόνα. Ήθελα να γυρίσω, ήμουν ενθουσιασμένος που μπορούσα να γυρίσω, αλλά από την άλλη αφού βίωσα όσα βίωσα όταν έφυγα, δεν ήθελα να μπω στην ίδια κατάσταση. Δεν ήθελα να αφήσω το μέλλον μου στα χέρια κάποιου άλλου. Παρότι άκουσα ότι η La Liga δέχθηκε τα πάντα και όλα ήταν εντάξει για την επιστροφή μου, υπήρχαν και κάποια άλλα πράγματα που έπρεπε να συμβούν. Άκουσα ότι η Μπαρτσελόνα θα έπρεπε να πουλήσει ποδοσφαιριστές ή να προχωρήσει σε περικοπές των μισθών τους και η αλήθεια είναι ότι δεν ήθελα να συμβεί. Είναι πολύ σκληρά τα όσα βίωσα πριν δύο χρόνια όταν έφυγα από τη Μπάρτσα. Ήταν μια φρικτή περίοδος. Ήμουν ενθουσιασμένος για τη νέα σεζόν και τα παιδιά μου για τη νέα χρονιά στο σχολείο. Έπρεπε να πάρω μια βιαστική απόφαση για το μέλλον μου. Ειλικρινά δεν ξέρω αν η Μπαρτσελόνα έκανε τα αδύνατα δυνατά. Ο σύλλογος σήμερα δεν ήταν 100% σε θέση να επιβεβαιώσει ότι μπορούσα να γυρίσω, κάτι το οποίο είναι κατανοητό εξαιτίας της κατάστασης που βρίσκεται. Αν ήταν ζήτημα χρημάτων θα είχα πάει στην Σαουδική Αραβία ή οπουδήποτε αλλού. Η απόφαση μου δεν βασίζεται στα χρήματα. Θα ήθελα να έχω κάποιον πραγματικό αποχαιρετισμό κάποια στιγμή».


Μπορείτε να δείτε το σχετικό βίντεο της Ίντερ Μαϊάμι εδώ.

Ο Αργεντίνος άσος, ενώ η περιρρέουσα ατμόσφαιρα ομολογούσε ότι μια επιστροφή στη Μπαρτσελόνα είναι πολύ πιθανή έστω και μέσω δανεισμού, έπλεξε τελικά την Ίντερ Μαϊάμι δίνοντας παράλληλα και το “χαστούκι” που χρειάζεται το καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας που θεωρεί ότι μπορεί να εξαγοράσει όποιον θέλει.

Χαρακτηριστικό σχετικά με αυτό είναι το γεγονός ότι την ύστατη στιγμή που ο “Pulga” αναμενόταν να προβεί σε αποκαλύψεις οι Σαουδάραβες του έκαναν αντιπροσφορά ύψους 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ για να αποσπάσουν την υπογραφή του.

Ο 35χρονος superstar όμως δεν δελεάστηκε καθώς φαίνεται πως κατέληξε στην απόφαση του κατόπιν ώριμου σκέψεως και όχι την τελευταία στιγμή.

Γεγονός που όπως εξήγησε εχθές η Μπαρτσελόνα προσέδωσε χαρακτήρα απόδοσης εξηγήσεων στη συνάντηση του πατέρα του με η διοίκηση της ομάδας.


Η θέση της Μπαρτσελόνα για τον Μέσι 

Τη Δευτέρα 5 Ιουνίου, ο Χόρχε Μέσι πατέρας του παίκτη και εκπρόσωπος του ενημέρωσε τον πρόεδρο του συλλόγου Ζοάν Λαπόρτα για την απόφαση του παίκτη να ενταχθεί στην Ίντερ Μαϊάμι, πάρα την επιθυμία τόσο του ποδοσφαιριστή όσο και της ομάδας να φορέσει ακόμα μια φορά τα “μπλαουγκράνα”. Ο πρόεδρος Λαπόρτα αντιλήφθηκε και σεβάστηκε την επιθυμία του Μέσι να πάει σε μια λίγκα με λιγότερες απαιτήσεις, αρκετά μακριά από τα φώτα και την πίεση που υπέστη τα προηγούμενα χρόνια. Τόσο ο Ζοάν Λαπόρτα όσο και ο Χόρχε Μέσι συμφώνησαν να εργαστούν μαζί για την απόδοση του πρέποντα φόρου τιμής από τον κόσμο της ομάδας προς έναν ποδοσφαιριστή που ήταν, είναι και θα είναι πάντα αγαπητός στη Μπάρτσα.


Πρέπει σε αυτό το σημείο να επισημάνουμε ότι δεν γνωρίζουμε πολλά για το συμβόλαιο του Μέσι με την ομάδα του Ντέιβιντ Μπέκαμ, παρά μόνο κάποιους όρους και ότι συνεισέφεραν χρηματικά όλα τα club που συμμετέχουν αυτή τη στιγμή στο MLS προκειμένου να πραγματοποιηθεί αυτή η μεγαλειώδης για την ιστορία του πρωταθλήματος μεταγραφή.


Διάρκεια & όροι του συμβολαίου του Μέσι με την Ίντερ Μαϊάμι 
  • Συμβόλαιο τριετούς διάρκειας που λήγει το καλοκαίρι του 2026
  • Ποσοστό των κερδών από τη συμφωνία της Ίντερ Μαϊάμι με την Adidas
  • Ποσοστό των κερδών από τη συμφωνία της Ίντερ Μαϊάμι με την Apple
  • Εξαγορά ποσοστού της Ίντερ Μαϊάμι

Μια μεταγραφή που όπως εκμηστυρεύτηκε ο τερματοφύλακας της νέα ομάδας του εδώ και λίγους μήνες παγκόσμιου πρωταθλητή, Νικ Μάρσμαν, λίγο πριν την υλοποίηση της, ίσως να μην είναι επαρκώς διαχειρίσιμη όσον αφορά τις δικλείδες ασφαλείας του “DRV PNK Stadium”.


Νικ Μάρσμαν

«Έχουμε ένα προσωρινό γήπεδο, οι οπαδοί μπορούν απλά να μπουν στον αγωνιστικό χώρο, δεν υπάρχουν πύλες. Φεύγουμε από το γήπεδο χωρίς ασφάλεια. Νομίζω πως το club δεν είναι έτοιμο, αλλά ελπίζω να έρθει».


Και πως να μην φοβάται ο Μάρσμαν όταν βλέπει τους followers στα social media της ομάδας να τετραπλασιάζονται σε λίγες μόνο ώρες (από 1 έγιναν 4,5 εκ. στον Instagram, ενώ η Παρί έχασε 2 εκ. στο ίδιο διάστημα).

Αξίζει να σημειωθεί βέβαια ότι και η ίδια η Ίντερ Μαϊάμι πήρε κατά κάποιο τρόπο τα μέτρα της τοποθετώντας την αρχική τιμή των εισιτηρίων για την πρεμιέρα του Μέσι στις 21 Ιουλίου στα 467 δολάρια από τα 29 δολάρια που ήταν πριν.

Κάπως έτσι,  φτάσαμε λοιπόν στη μέρα που ο Λιονέλ Μέσι πήρε τα 704, τα 38 τρόπαια, τις 7 Μρυσές Μπάλες και τα 6 Χρυσά Παπούτσια που κατέκτησε στα ευρωπαϊκά γήπεδα και πήγε στην Αμερική βάζοντας τέλος και στην εποχή του διπόλου (Μέσι – Ρονάλντο) των 1.405 τερμάτων.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ