Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Ιλκάι Γκουντογκάν: Αντίο (;) με την κούπα επιτέλους στον αέρα

Όπως έχετε δει και σε προηγούμενα μας κείμενα σήμερα πολλά είναι τα πρόσωπα για τα οποία η χθεσινή κατάκτηση του κυπέλλου με τα “μεγάλα αυτιά” από τη Σίτι ήταν κάτι ιδιαίτερο. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκεται και ο Ιλκάι Γκουντογκάν 

Ο Γερμανός μεσοεπιθετικός έχει περάσει τα πιο μεστά χρόνια της καριέρας του φορώντας τη φανέλα των “πολιτών”, ξεκινώντας μάλιστα τη σταδιοδρομία του μαζί τους το καλοκαίρι που προσελήφθη στην ομάδα και ο Πεπ Γκουαρντιόλα.

Από τότε πρωταθλήματα, Κύπελλα, League Cup και πλέον ένα treble κοσμούν την τροπαιοθήκη του Γερμανού ο οποίος με το Champions League που σήκωσε χθες κατέκτησε και το μοναδικό τρόπαιο που είχε μείνει να κυνηγήσει ίσως στην τελευταία του στιγμή με τα “γαλάζια”.

Τελειώνει όμως όντως; Τουλάχιστον αυτό υποστήριζε προ ημερών η “Mundo Deportivo” που σε δημοσίευμα της ανέφερε ότι έμπειρος επιθετικογενής χαφ θα ανακοινωθεί από τη Μπαρτσελόνα μετά τον αγώνα της νυν ομάδας του με την Ίντερ για την υψηλότερη ευρωπαϊκή κορυφή.

2013: Μπάγερν Μονάχου – Ντόρτμουντ  2-1

Η Ντόρτμουντ αντιμετώπισε τη Μπάγερν Μονάχου στον τελικό του “Wembley” το 2013, βρέθηκε πίσω στο σκορ, ο Γκουντογκάν σκόραρε αλλά ο Άριαν Ρόμπεν με γκολ στο 89ο λεπτό έκανε το 2-1 και έδωσε το τρόπαιο στους “Βαυαρούς”.

Σημασία βέβαια προς το παρόν δεν έχει αυτό αλλά ότι ο παίκτης των “πολιτών” και των “πάντσερ” κατάφερε να σηκώσει έστω και με την τρίτη το βαρύτιμο τρόπαιο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, το οποίο έχει χάσει δύο φορές στις λεπτομέρειες.

2021: Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι 0-1

Ο Κάι Χάβερτς περνά τον Έντερσον και κάνει το 0-1 στο 42′ διαμορφώνοντας παράλληλα και τελικό σκορ της αναμέτρησης που έστεψε πρωταθλήτρια Ευρώπης την Τσέλσι.

Το αξιοπερίεργο ωστόσο στην περίπτωση του αρχηγού τη φετινή σεζόν της Μάντσεστερ που είχε την τιμή να σηκώσει πρώτος τα τρόπαια του treble, είναι ότι έχασε το τρόπαιο σε αγγλικό έδαφος, το ξαναέχασε απέναντι και τελικά το κέρδισε ως μέλος αγγλικής ομάδας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ