Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Roland Garros: Να γράψει ιστορία ο Τζόκοβιτς, για την υπέρβαση ο Ρουντ

Έτοιμος να κατακτήσει το 23ο Grand Slam τίτλο στην καριέρα του και να γράψει ιστορία είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς, που αντιμετωπίζει τον πάντα επικίνδυνο και διψασμένο για τον πρώτο του Grand Slam τίτλο, Κάσπερ Ρουντ στον τελικό του Roland Garros.

Νόβακ Τζόκοβιτς και Κάσπερ Ρουντ κοντράρονται σήμερα στο Παρίσι (11/6, 15:30, Eurosport1) και είναι έτοιμοι να τα δώσουν τη μάχη για την κατάκτηση του Roland Garros.

Αυτός είναι ο 34ος τελικός σε Grand Slam στη καριέρα του Σέρβου και ο 3ος για τον Νορβηγό, που όπως ξέρει και ο ίδιος το έργο του σήμερα είναι πολύ δύσκολο.

Αν ο Τζόκοβιτς φύγει με τη νίκη και τον τίτλο από το Παρίσι, τότε γράφει ιστορία, καθώς θα ξεπεράσει τον Ράφα Ναδάλ και θα φτάσει τους 23 Grand Slam τίτλους, ενώ θα ανέβει και στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, αφήνοντας πίσω του τον Καρλίτος Αλκαράθ.

Από την άλλη πλευρά ο Κάσπερ Ρουντ, γνωρίζει πως δεν πρέπει να κάνει λάθη στη σημερινή αναμέτρηση, αν θέλει να απειλήσει τον Τζόκοβιτς και να μείνει στη διεκδίκηση του τίτλου.

Ο Νορβηγός έχει συμμετάσχει σε ακόμη δύο major τελικούς στην καριέρα του (Roland Garros, US Open) χωρίς όμως να καταφέρει να πανηγυρίσει τίτλο Grand Slam. Όποιο και να είναι πάντως το αποτέλεσμα του τελικού, θα παραμείνει στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης.

Λοιπόν, Νόβακ Τζόκοβιτς για το 23ο ή Κάσπερ Ρουντ για το 1ο; Η σημερινή αναμέτρηση έχει ξεκάθαρα φαβορί και αουτσάιντερ, αλλά αυτό πρέπει να δούμε αν θα επιβεβαιωθεί και στο court.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ