Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Λουίτζι Τσενάμο: «Θα χαρακτήριζα τον εαυτό μου ιδανικό αυτόχειρα» (video)

Μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε στην σελίδα μας και τον Μαστραντώνη Κωνσταντίνο, ο Βετεράνος τερματοφύλακας, Λουίτζι Τσενάμο. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην πλούσια καριέρα και στις αδικίες που βίωσε ως αθλητής!

 

Ποια ήταν η δυσκολότερη στιγμή στην καριέρα σου;

Έχοντας 21 χρόνια στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο μπορώ με βεβαιότητα να σας πω ότι είναι ένας χώρος ο οποίος κρύβει πολλές παγίδες. Η δυσκολότερη στιγμή – περίοδος ήταν ένα εξάμηνο όταν ήμουν εγκλωβισμένος μεταξύ Αιγάλεω και Ηλυσιακού και χρειάστηκε να αγωνιστώ σε μια ομάδα-φάντασμα στα αλώνια της Γ’ εθνικής για ένα εξάμηνο μέχρι να τελειώσει συμβόλαιο μου.

Ποιος ήταν ο καλύτερος προπονητής που είχες και σε βοήθησε για την συνέχεια της καριέρας σου;

 

Έχω αλλάξει πολλούς προπονητές τερματοφυλάκων αλλά και πρώτους προπονητές. Πάντα προσπαθούσα από τον καθένα να κρατάω αυτά που μου ταιριάζουν. Ακόμα και οι  προπονητές που θεωρούσα ότι με αδικούν δε μου φέρονται σωστά, είχαν πράγματα να μου δώσουν γιατί με έκαναν πιο δυνατό για τη συνέχεια.

Τι ακριβώς είχε συμβεί με τον εκλιπόντα πλέον κύριο Χριστοβασίλη ?

Όπως έχω ξανά τονίσει και στο παρελθόν πρόκειται για μία κατάσταση ένα περιστατικό το οποίο το χειρίστηκα πολύ λανθασμένα. Ως ποδοσφαιριστής θα έπρεπε  να ασχολούμαι μόνο με τα δρώμενα στον αγωνιστικό χώρο. Οφείλουμε να μην παρακινούμε την βία ,όσο κι αν αισθανόμαστε αδικημένοι. Εκείνη την ημέρα, οι δηλώσεις που έγιναν δεν ήταν καθόλου σωστές.

Έχεις κάποια πίκρα από την καριέρα σου; Κάτι που ίσως δεν πέτυχες; Έχεις κάνει λάθη;

Έχω κάνει πάρα πολλά λάθη , αν κάποια στιγμή έγραφα την αυτοβιογραφία μου, ο τίτλος θα ήταν ιδανικός αυτόχειρας ίσως ή πως να καταστρέψετε μία καριέρα. Ότι έγινε έγινε… ναι θα ήθελα να παίξω σε ομίλους champions league, δυστυχώς δεν τα κατάφερα αλλά δεν πειράζει.

Ένα πέναλτι είναι πιο δύσκολο για τον τερματοφύλακα ή τον εκτελεστή;

Οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια. Στο πέναλτι οι πιθανότητες είναι με τον εκτελεστή, αυτός έχει το άγχος, σίγουρα είναι πιο δύσκολο για τον τερματοφύλακα. Ωστόσο, όπως αναλύω και στο site μου το keeperanalysis, υπάρχει στρατηγική και με μια σωστή απόφαση μπορεί να αλλάξει άρδην το τοπίο.

Από τους σημερινούς τερματοφύλακες ποιον ξεχωρίζεις?

Έχουμε την τύχη αυτή τη στιγμή να έχουμε τερματοφύλακα τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο είναι κορυφαίου επίπεδου αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά και ο Πασχαλάκης και ο Αθανασιάδης και ο Μπάρκας είναι τερματοφύλακες που μπορούν να σταθούν σε υψηλό επίπεδο.

 

Ευχαριστώ πολύ το Λουίτζι Τσενάμο για την συνέντευξη που μου παραχώρησε. Εδώ αξίζει να σημειωθεί το ποσό ευδιάθετος και καλοσυνάτος άνθρωπος είναι. Για περισσότερες πληροφορίες πάνω στην θέση του τερματοφύλακα μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Λουίτζι Τσενάμο keeper analysis! Του ευχόμαστε καλή αρχή ως προπονητής τερματοφυλάκων στον Παναιτωλικό!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ