Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

GP Καναδά – Αγώνας: Περίπατος για τον Verstappen

Ο Ολλανδός πιλότος της Red Bull, κατέκτησε ακόμη μια άνετη νίκη, αυτή τη φορά στην πίστα του Μόντρεαλ. Από την εκκίνηση μέχρι το τέλος, δεν έχασε πότε την πρωτοπορία του αγώνα, ενώ δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο. Δεύτερος ο εξαιρετικός Alonso, τρίτος ο Hamilton. Με εξαιρετική στρατηγική στο 4-5 οι δυο Ferrari.

Στην εκκίνηση, ο δεύτερος Alonso είχε αργή αντίδραση, με αποτέλεσμα να χάσει την θέση του από τον Hamilton, ενώ απειλήθηκε αρκετά και από τον Russell, ο οποίος όμως στο 12ο γύρο, έπεσε στις μπαριέρες, με αποτέλεσμα να καταστρέψει το μονοθέσιο του, και το Αυτοκίνητο Ασφαλείας να κάνει την εμφάνιση του. Ο Βρετανός τελικά εγκατέλειψε στον 55ο γύρο.

Στον 12ο γύρο, όλοι οι πιλότοι μπήκαν στα pits για σκληρή γόμα, εκτός από τις δυο Ferrari, που παρέμειναν στην πίστα με την μεσαία γόμα, κερδίζοντας αρκετές θέσεις. Την ίδια στρατηγική ακολούθησε και η Red Bull με τον Perez, με την διαφορά ότι ο Μεξικανός εκκινούσε με την σκληρή γόμα.

Στον 22ο γύρο, ο Alonso επανήλθε στην 2η θέση, καθώς πίεζε αρκετά τον Hamilton από την αλλαγή ελαστικών και μετά.

Οι δυο Ferrari πραγματοποιήσαν το pit stop τους στον 39ο και 40ο γύρο. Δεν έχασαν την 4η και 5η θέση, ενώ διατήρησαν την σκληρή γόμα μέχρι το τέλος του αγώνα, σε αντίθεση με τους τρεις πρώτους Verstappen, Alonso και Hamilton, οι οποίοι αναγκάστηκαν να αλλάξουν ελαστικά 2 φορές.

Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε κάτι δραματικά. O Perez κατέκτησε τον βαθμό του ταχύτερου γύρου, ενώ οδηγός της ημέρας αναδείχθηκε ο Albon, με εξαιρετική απόδοση κατέκτησε την 7η θέση, σε μια έκπληξη από πλευράς Williams.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ