Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

ΑΟΝ Αρτάκης: Σάρωσε τα πάντα και ετοιμάζεται για την Γ’ Εθνική

Μετά και το τέλος των μπαράζ ανόδου της Γ’ Εθνικής, η δράση στο ελληνικό ποδόσφαιρο ολοκληρώθηκε με κάθε επισημότητα και πλέον όλα τα σωματεία της χώρας, παίρνουν τον χρόνο τους και κάνουν τις διακοπές τους έως ότου ριχτούν και πάλι στην μάχη ενόψει της νέας σεζόν!

Το συγκεκριμένο άρθρο είναι λίγο διαφορετικό από τα άλλα, διότι μπορεί να μην μιλήσουμε στις παρακάτω γραμμές για κάποιο ‘μεγάλο’ ποδοσφαιρικό νέο, ωστόσο το εν λόγω δημοσίευμα αποτελεί αφιέρωμα σε ένα σωματείο του τοπικού αθλητισμού, στον Αθλητικό Όμιλο Νέας Αρτάκης, όπου κατάφερε και έμεινε αήττητος ολόκληρη την σεζόν και είναι η μοναδική ομάδα σε ολόκληρη την Ελλάδα (κρατάω μία επιφύλαξη) που δεν γεύτηκε την ήττα, στις διοργανώσεις που αγωνίστηκε!

Η ομάδα της Νέας Αρτάκης κατέκτησε φέτος τα πάντα στην Εύβοια, ενώ παράλληλα βγήκε πρώτη και στα μπαράζ ανόδου στην Γ’ Εθνική, κατακτώντας έτσι το άτυπο ‘τρεμπλ’, σημειώνοντας εκπληκτικές επιδόσεις και καταγράφοντας αριθμούς που δεν έχουν ξανά υπάρξει στον νομό! Ας τα δούμε όμως όλα από την αρχή και με την σειρά…

“Στήθηκε άριστα, αλλά δεν έπαιζε μόνος του”

Το καλοκαίρι που μας πέρασε, ο ΑΟΝΑ μπορεί να έκανε άριστες επιλογές μεταγραφικά και όλα να κύλησαν ομαλά στο τέλος, αλλά η αλήθεια είναι πως τίποτα δεν ήταν εύκολο για την ομάδα της Νέας Αρτάκης και η αρχή μάλιστα δεν ήταν ιδανική καθώς βρέθηκε από την πρώτη κιόλας αγωνιστική να κυνηγάει στην βαθμολογία.

Οι μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν από τους ‘ερυθροκίτρινους’ το καλοκαίρι, μαρτυρούσαν ότι η ομάδα δεν κυνηγάει τίποτα λιγότερο από τον τίτλο και την άνοδο στην Γ’ Εθνική, ωστόσο στο ίδιο σκεπτικό κινήθηκε και ο Αμαρυνθιακός, ο οποίος φρόντισε όλο το χρόνο να κάνει δύσκολο το έργο της Αρτάκης και να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού έως και 2-3 αγωνιστικές πριν το οριστικό φινάλε του πρωταθλήματος!

“Γκέλα με το καλημέρα και από νωρίς στο κυνήγι”
Η φωτογραφία είναι από το ευβοϊκό σαιτ evoikignomi

Όπως προανέφερα, ο ΑΟΝΑ μπορεί να κατέρριψε φέτος πολλά ρεκόρ και να κατέκτησε στο τέλος τα πάντα, ωστόσο κάθε αρχή και δύσκολη… Με το ‘καλημέρα’ ο ανταγωνιστικός Ταμυναϊκός (3ος στην κατάταξη) έβαλε ‘φωτιά’ στο πρωτάθλημα και έφυγε από την έδρα της Αρτάκης με τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2), σε ένα παιχνίδι όπου οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να το είχαν κερδίσει παρότι έπαιζαν με 10 παίχτες από το 40′. Έτσι λοιπόν, η Αρτάκη βρέθηκε από την 1η κιόλας αγωνιστική, να κυνηγάει τον αντίπαλο της στην κούρσα του τίτλου, Αμαρυνθιακό, τον οποίο και ‘γκρέμισε’ από την βαθμολογία μετά το μεταξύ τους ντέρμπι.

“Πήρε το ντέρμπι, ανέβηκε για πρώτη φορά στην κορυφή και δεν ξανά έπεσε (πάρα μόνο μία αγωνιστική)”

Οι δύο ομάδες, Αρτάκη και Αμαρυνθιακός, πορευόντουσταν με διαφορά 2 πόντων από την 1η αγωνιστική έως και την 12η, ο ΑΟΝΑ είχε έως τότε 11 νίκες και 1 ισοπαλία, ενώ ο Αμαρυνθιακός είχε το απόλυτο 12/12, έως που φτάσαμε στην αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων, στο απόλυτο ντέρμπι κορυφής που κράτησε καθηλωμένη όλη την Εύβοια! Η μεν Αρτάκη με νίκη πάταγε για πρώτη φορά στην κορυφή της βαθμολογίας και υποχρέωνε τον Αμαρυνθιακό στην πρώτη του ήττα – απώλεια στο πρωτάθλημα, ενώ απτήν άλλη, ο Αμαρυνθιακός εάν έφευγε με το ‘διπλό’ ή με τον βαθμό από την έδρα των Αρτακιανών θα συνέχιζε στην κορυφή και θα έπαιρνε σοβαρό προβάδισμα τίτλου. Τελικώς οι γηπεδούχοι πήραν το ματς στις λεπτομέρειες και επικράτησαν με 1-0 χάρις σε γκολ που πέτυχε το πρώτο τους ‘κανόνι’, Γκέρσι Τόρα (24 γκολ στο πρωτάθλημα), πάτησαν για πρώτη φορά στην κορυφή και πήραν μεγάλο πλεονέκτημα.

Έπειτα, από την 13η έως και την 20η αγωνιστική, οι δύο ομάδες συνέχιζαν ακάθεκτες τις νίκες (η απόσταση ήταν στον πόντο) και η μία περίμενε την γκέλα της άλλης, ως που φτάνουμε στην 21η αγωνιστική και η Νέα Αρτάκη γκελάρει και έρχεται ισόπαλη (2-2) στην έδρα της Αιδηψού και τότε ο Αμαρυνθιακός περνά και πάλι μπροστά και αποκτά προβάδισμα ενός βαθμού, έχοντας μάλιστα και το ντέρμπι με την Αρτάκη στην έδρα του.

“Ο Αμαρυνθιακός δεν άντεξε στην κορυφή, ο ΑΟΝΑ το σήκωσε μέσα στην Αμάρυνθο”

Και πάνω που η ομάδα της Αρτάκης έχασε έδαφος και έπεσε από την κορυφή σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο που θα μπορούσε να στοιχίσει τα πάντα, τελικώς, μία εβδομάδα μετά οι ‘ερυθροκίτρινοι’ επέστρεψαν στην κορυφή, παίρνοντας με μεγάλη ευχαρίστηση το δώρο που τους έκανε η Μακρυκάπα, η οποία κέρδισε με 1-0 τον Αμαρυνθιακό, τον υποχρέωσε στην δεύτερη του ήττα στο πρωτάθλημα και τον γκρέμισε εκ νέου από το ‘ρετιρέ’ της βαθμολογίας. Εκ τότε, ο ΑΟΝΑ δεν ξανά έπεσε από την κορυφή, οι δύο ομάδες πήγαν πόντο – πόντο έως και το μεταξύ τους ντέρμπι, τρεις αγωνιστικές πριν από την λήξη της σεζόν και η ομάδα της Νέας Αρτάκης πέτυχε μεγάλο ‘διπλό’ τίτλου μέσα στην Αμάρυνθο και ‘σφράγισε’ το πρωτάθλημα! Σε ένα ματς για πολύ γερά νεύρα, ο ΑΟΝΑ ήταν αυτός που χαμογέλασε στο τέλος και με το ίδιο σκορ (0-1) και με σκόρερ και πάλι τον Γκέρσι Τόρα, πέτυχε την μεγαλύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα και ξέφυγε στην βαθμολογία στους 4 βαθμούς, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε! Αξίζει πάντως να σημειωθεί, πως στο κρίσιμο ντέρμπι κορυφής, ο ΑΟΝΑ αγωνίστηκε με παίχτη παραπάνω για ένα ολόκληρο ημίχρονο.

“Φιέστα, εξάρα και πρώτος τίτλος της σεζόν”

Και φτάσαμε στην τελευταία αγωνιστική, όπου ο ΑΟΝΑ είχε κλειδώσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα του και τίποτα και κανένας δεν θα μπορούσε να του χαλάσει αυτή την φιέστα. Έτσι λοιπόν οι Αρτακιανοί επικράτησαν εύκολα της Νέας Λαμψάκου με 6-0 και έκλεισαν ονειρικά την σεζόν, κατακτώντας αήττητοι το πρωτάθλημα, έχοντας σε 30 αγωνιστικές 28 νίκες και 2 ισοπαλίες, ενώ παράλληλα είχαν την καλύτερη επίθεση σκοράροντας 117 (!) γκολ (εξωπραγματικό το νούμερο) και την καλύτερη άμυνα, καθώς δέχθηκαν μόλις 10!

“Υπόθεση των δύο ΚΑΙ το κύπελλο, πάλι στο βάθρο ο ΑΟΝΑ”

Μία εβδομάδα μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ο ΑΟΝΑ ριχνόταν στο γήπεδο για ακόμη μία μάχη με τον Αμαρυνθιακό, αυτή την φορά με φόντο το έπαθλο του Κυπέλλου, με τους Αρτακιανούς παράλληλα να ετοιμάζονται και για τα μπαράζ ανόδου στην Γ’ Εθνική. Πράξη τρίτη λοιπόν μεταξύ Αρτάκης και Αμαρύνθου και στο Δημοτικό Στάδιο Χαλκίδας το σκηνικό και ο νικητής ήταν ο ίδιος. Η συνήθεια που εγινε λατρεία, το σκορ το ίδιο (1-0), ο σκόρερ δεν θα μπορούσε να αλλάξει (το γκολ το πέτυχε και πάλι ο Γκέρσι Τόρα) και κάπως έτσι ο ΑΟΝΑ φτάνει στην κατάκτηση του νταμπλ, τελειώνοντας αήττητος και στον θεσμό του Κυπέλλου, έχοντας και εκεί φυσικά εκπληκτικές επιδόσεις, με 43 γκολ υπέρ και 1 κατά σε 8 αγώνες (στα προημιτελικά η Αρτάκη πήρε στα χαρτιά τα δύο ματς με την ομάδα του Μαντουδίου).

“Άτυπο τρέμπλ και επιστροφή στην Γ’ Εθνική”

Έναν μήνα σχεδόν μετά την κατάκτηση και του νταμπλ, οι Αρτακιανοί πραγματοποιούν εξαιρετικές εμφανίσεις και στα μπαράζ ανόδου της Γ’ Εθνικής και κατακτούν την πρώτη θέση, σημειώνοντας πέντε νίκες και μία ισοπαλία, καταφέρνοντας έτσι να παραμείνουν αήττητοι για ολόκληρη την σεζόν και να κατακτήσουν με αυτόν τον τρόπο το άτυπο τρεμπλ, κλείνοντας ονειρικά μία εξαιρετική σεζόν, η οποία συνδυάστηκε με την επιστροφή της ομάδας στην Γ’ Εθνική μετά από ένα χρόνο!

“Ο πρωτεργάτης του έργου, ακούει στο όνομα Βαγιάννης”

Πίσω από αυτήν την ξέφρενη πορεία κρύβεται ο ισχυρός άνδρας του ΑΟΝΑ, ο κ. Γιάννης Βαγιάννης, ο οποίος παρότι πέρυσι βίωσε άσχημες στιγμές με την ομάδα να υποβιβάζεται από την Γ’ Εθνική στα τοπικά, δεν το έβαλε κάτω και ένα χρόνο αργότερα επέστρεψε πιο δυνατός από πότε, επέστρεψε για να μείνει και για να φτάσει την Νέα Αρτάκη ακόμη πιο ψηλά και να πρωταγονιστήσει και την νέα σεζόν στις εθνικές κατηγορίες.

Φυσικά τα εύσημα θα πρέπει να πάνε και στους παίχτες αλλά και στον προπονητή της ομάδας, Γιάννη Καρβέλη, ο οποίος πρόσφατα με ανακοίνωση του ευχαρίστησε την ομάδα της Νέας Αρτάκης και αποχώρησε από το τιμόνι της.

Έτσι λοιπόν, το συγκεκριμένο άρθρο φτάνει στο τέλος του, με τα κατορθώματα αυτής της ομάδας φέτος να μην γίνεται να μην τραβήξουν τα βλέμματα του κόσμου και να αξίζουν μία προβολή.

Οι πρωταγωνιστές της τρομερής αυτής πορείας: Ανδρούτσος Κων/νος, Βρέττος Παναγιώτης, Ζαχαρόπουλος Ευθύμης, Ζουλιώτης Δημήτρης, Ζουρμπουλής Χρήστος, Καρλατήρας Μάριος, Κουτρόπουλος Ιωάννης, Λάζρι Παρασκευάς, Λούκας Ηλίας, Μεγάλος Λεωνίδας, Ντελέκος Βαγγέλης, Ρεπετσάς Θανάσης, Σεϊνταράσι Έρτι, Σιαράπης Ιωάννης, Στασινόπουλος Δημήτρης, Ταυταρίδης Παναγιώτης, Τρίκκας Δήμος, Τσούπρος Κων/νος, Χαλιώτης Κων/νος, Χατζηστάμου Δημήτρης, Τόρα Γκέρσι, Κανάνι Κώστας. 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ