Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κώστας Σλούκας: Πολεμιστές υπήρξαν πολλοί, θρύλοι όμως ελάχιστοι

Ο Κώστας Σλούκας αποτελεί εδώ και λίγη ώρα παρελθόν από τον Ολυμπιακό για δεύτερη φορά στην καριέρα του και πια οι “ερυθρόλευκοι” ψάχνουν εναγωνίως τον αντικαταστάτη του.

Το καυτό καλοκαίρι που αναμενόταν σύμφωνα με τις προβλέψεις να ζήσει ο Ολυμπιακός βγαίνει πλέον πέρα για πέρα αληθινό και αυτό βάζει πια τους Πειραιώτες σε εναν κυκεώνα εξελίξεων που όταν ολοκληρωθούν σίγουρα θα έχουν αναδιαμορφώσει τη φυσιογνωμία της ομάδας.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας που το Σαββατοκύριακο αποχαιρέτησε μαζί με ολόκληρο τον “κόκκινο” οργανισμό τον Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος είναι πια κάτοικος Σακραμέντο, σήμερα βλέπει και τον Κώστα Σλούκα να περνά την πόρτα της εξόδου του “Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας” με άγνωστο προς ώρας προορισμό.

Κυριότερη και πιθανότατα μοναδική αιτία αυτού του χωρισμού θεωρείται η σύγκρουση των βλέψεων παίκτη και προπονητή που διαφωνούσαν κάθετα στον τρόπο αξιοποίησης του πρώτου. Ως αποτέλεσμα είχε μάλιστα αυτό και την ρήξη των δύο ανδρών κατά τη διάρκεια ενός αγώνα με τον Κώστα Σλούκα να αρνείται να περάσει αλλαγή μετά από υπόδειξη του coach Μπαρτζώκα.

Ο “Σλούκι Λουκ” ξαναφεύγει από το μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας μετά από τρία χρόνια κατά τα οποία ουδέποτε αποδέχθηκε το ρόλο που του απένειμε ο πολύπειρος προπονητής, αλλά μην έχοντας παράλληλα προκαλέσει και πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία της ομάδας.

Ο Θεσσαλονικιός combo guard αναζητά από εδώ και στο εξής την επόμενη επαγγελματική του στέγη με την Φενέρμπαχτσε να είναι έτοιμη να τον ξανακάνει δικό της και να το σφίξει στην αγκαλιά της παρά το viral σουτ που πέτυχε εναντίον της στο Game 3 των φετινών playoffs με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Στο σημείο αυτό, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι το οικονομικό σκέλος δεν αποτέλεσε ποτέ ουσιαστικό σκόπελο στην κουβέντα Αγγελόπουλων – Σλούκα. Αφού οι ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού κυμάνθηκαν πολύ κοντά στα θέλω του παίκτη τους δίνοντας 4,5 με 5 εκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα 3 χρόνια.

Τέλος, είναι πλέον σαφές ότι με την απόφαση του να αποχωρήσει για δεύτερη φορά από τον Πειραιά ο Κώστας Σλούκας δεν μπορεί να συμπεριληφθεί στους “ερυθρόλευκους” θρύλους. Κατέχει όμως, σαφέστατα, μια θέση ανάμεσα στους παντοτινούς πολεμιστές του “κόκκινου” γένους. Αυτό βέβαια ουδεμία σημασία έχει στην πραγματικότητα. Παραμόνο εκφράζει το παράπονο μεγάλου μέρους των φίλων του πειραϊκού συλλόγου για την φυγή ενός εκ των ηγετών του.

Παρακάτω ακολουθεί το μήνυμα του Κώστα Σλούκα για την αποχώρηση του:

Photo credits: Kostas Sloukas (IG account)

Υπάρχουν καλές και κακές στιγμές στη ζωή ενός αθλητή. Στον Ολυμπιακό, μετά την επιστροφή μου, έζησα μια τριετία γεμάτη τίτλους και επιτυχίες, μια τριετία που ξεκινήσαμε με την ομάδα να αγωνίζεται μόνο στη Euroleague και καταλήξαμε σε back 2 back double στην Ελλάδα και τον κόσμο να ακολουθεί και να στηρίζει την ομάδα παντού.

Ζήσαμε την καταξίωση στις κορυφές της Ευρωλίγκας, την καθιέρωση στο Final 4, την αποδοχή από όλους τους αντιπάλους.

Σήμερα οι δρόμοι μας με τον Ολυμπιακό χωρίζουν. Ο απεριόριστος σεβασμός μου προς τους αδελφούς Αγγελόπουλους δεν επιβλήθηκε. Εμπνεύστηκε. Για αυτό αναζητούσαμε επί τόσες ώρες στην πρόσφατη συνάντηση, μια λύση. Είχαμε τον ίδιο στόχο στην ομάδα όλοι και έτσι προχωρήσαμε, πετύχαμε, γιατί είτε χάναμε είτε κερδίζαμε, πάντα το κάναμε μαζί.

Από την εξέλιξη των γεγονότων νιώθω ότι δεν έχω καταφέρει να εμπνεύσω τον ίδιο σεβασμό προς όλους.

Ωστόσο μια πικρία στο φινάλε δεν αλλάζει τρία υπέροχα χρόνια. Φεύγω γεμάτος και με ήσυχη συνείδηση ότι έκανα αυτό που μπορούσα και κάτι παραπάνω τιμώντας τη φανέλα, παλεύοντας με τους συμπαίκτες μου, τον κόσμο και τη διοίκηση που με εμπιστεύθηκε σε μια δυσκολη στιγμή για τον οργανισμό. Ελπίζω να ανταπέδωσα στο βαθμό που μπορούσα.

Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Ολυμπιακού:

Photo credits: Olympiacos B.C. (IG account)

Κώστα Σλούκα σε ευχαριστούμε θερμά για όλα όσα προσέφερες στον Ολυμπιακό τα τελευταία τρια χρόνια και για την συνεισφορά σου στην κατάκτηση πέντε τίτλων και στην πρόκριση σε δύο συνεχόμενα Final Fours. Σου ευχόμαστε τα καλύτερα στη συνέχεια της καριέρας σου.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ