Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κιλιάν Εμπαπέ: Ένας ακόμα χρόνος στο Παρίσι ή “κυνήγι” του ονείρου στη Μαδρίτη;

Αν υπάρχει μια μεταγραφή φέτος που να θυμίζει ποδοσφαιρικό αγώνα, αυτή δεν είναι άλλη από την πιθανή μετακίνηση του Κιλιάν Εμπαπέ στη Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτό συμβαίνει διότι περιλαμβάνει την περίπτωση της νίκης, της ήττας, σίγουρα της παράτασης και ίσως και των πέναλτι.

Αναφερόμαστε φυσικά στις βλέψεις του Κιλιάν Εμπαπέ για μια ζωή μακριά από το “Parc des Princes”. Ο Γάλλος “star” έχει στυλώσει τα πόδια αρνούμενος με κάθε τρόπο να συνεχίσει να φορά τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν που από την πλευρά της δεν τα παρατά, πιέζοντας τον να αποχωρήσει, εφόσον αυτό είναι που θέλει να κάνει, το καλοκαίρι που διανύουμε έναντι εκατοντάδων εκατομμυρίων και όχι το επόμενο ως ελεύθερος.

Ο ηγέτης των “Παριζιάνων”, που είδε την ευκαιρία που δημιουργήθηκε μετά την άτακτη φυγή του Μπενζεμά από τη Μαδρίτη και αποφάσισε να την αξιοποιήσει αλλά την ώρα που το επιθυμεί εκείνος, έχει πλέον πάρει την απόφαση να “κάτσει” στο συμβόλαιο του προκειμένου να λάβει και το υπόλοιπο ποσό του μπόνους τον 150 εκατομμυρίων ευρώ σε περίπτωση που αυτός μείνει στο Παρίσι ως το τέλος του συμβολαίου του. Συγκεκριμένα αν αυτός παραμείνει στη γαλλική πρωτεύουσα και του χρόνου θα λάβει τα 90 εκατομμύρια που προβλέπονται ως τελευταίο μέρος της ανταμοιβής του για την αφοσίωση που θα δείξει στην ομάδα της “πόλης του φωτός” μέχρι και την τελευταία μέρα.

Όσον αφορά τώρα τις προτάσεις που φτάνουν για το σπουδαίο δεκάρι της Εθνικής Γαλλίας, ακούστηκαν τις προηγούμενες εβδομάδες πολλά περί προτάσεως ύψους 200 εκατομμυρίων από τη Λίβερπουλ ή προθέσεως της Ρεάλ να δώσει 250 εκατομμύρια για πέντε χρόνια ή ακόμα και περί προτιμήσεως του παίκτη να υπογράψει στην Άρσεναλ σε περίπτωση που πάει στην Αγγλία. Ενώ στα “φρέσκα κουλούρια” εντάσσεται η προσφορά 400 εκατομμυρίων για δύο χρόνια από την Αλ Χιλάλ, η οποία νωρίτερα μέσα στο τρέχον μεταγραφικό “παράθυρο” έχασε τον Μέσι που κατέληξε και κατέπληξε το κοινό στην Ίντερ Μαϊάμι.

Περνώντας τώρα ξανά στα “ενδοοικογενειακά” προβλήματα ανάμεσα σε Εμπαπέ και Παρί και αφού έχουμε μιλήσει για τις έξωθεν προσεγγίσεις στην προϋπάρχουσα μακροσκελή παρένθεση που κάναμε, αξίζει να σημειώσουμε ότι το νο.7 της ομάδας του Παρισιού δεν συμπεριλαμβάνεται στην αποστολή της ομάδας για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της στην Ιαπωνία.

Ακολούθως, “αλάτι στις πληγές” των δύο πλευρών αποτέλεσαν οι δηλώσεις του πρώην αθλητικού διευθυντή της ΠΣΖ, Αντριάνο, ο οποίος ωστόσο “χαϊδεύει” και λίγο την Παρί, την ώρα που ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής εκφράζει τη δυσαρέσκεια που επικρατεί από πλευράς του για τους απέναντι.


ΑΝΤΡΙΑΝΟ ΓΙΑ ΕΜΠΑΠΕ

Για το καλό της ΠΣΖ, νομίζω ότι έχει έρθει η ώρα να φύγει ο Εμπαπέ με οποιοδήποτε τρόπο“.


ΚΙΛΙΑΝ ΕΜΠΑΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΙ

Πιστεύω ότι το να παίζω στην Παρί Σεν Ζερμέν δεν μου κάνει καλό. Και αυτό, γιατί είναι μία ομάδα που σπέρνει τη διχόνοια. Η Παρί Σεν Ζερμέν είναι ένας σύλλογος που χωρίζει αντί για να ενώνει.”


Κλείνοντας, “προσευχόμαστε” να δοθεί σύντομα ένα τέλος σε αυτή την αέναη ιστορία, γιατί εδώ που τα λέμε πέραν του ότι καταστρέφει το πρεστίζ του ποδοσφαιριστή έχει κουράσει κιόλας λίγο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ