Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

ΟΦΗ: Μια ομάδα που ήρθε από το μέλλον (video)

Η ομάδα από το Ηράκλειο της Κρήτης απέδειξε για ακόμα μια φορά πως είναι ένας οργανισμός που δε λειτουργεί όπως οι άλλοι στη χώρα μας και στόχος του είναι μέσα από τον αθλητισμό να επηρεάσει θετικά την κοινωνία.

Είναι πλέον πολλά τα ευχάριστα παραδείγματα που έρχονται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι το κοινωνικό αποτύπωμα που έχει αφήσει ο ΟΦΗ την τελευταία διετία. Κι αυτό είναι καλό διότι δεν υπάρχει άλλη ομάδα που να μας δείχνει πως προοδεύει σαν σωματείο σε τόσο έντονο βαθμό.

ΠΑΕ ΟΦΗ:“Στέλνουμε την αγάπη μας στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο! Πρέπει όλοι να αισθάνονται αγαπητοί και αποδεκτοί!”

Πρώτο από όλα μου έρχεται στο μυαλό εκείνο το διάστημα που η “Κρητικοί” έντυσαν το ήδη πολυσυζητημένο νέο σήμα τους στα χρώματα του ουράνιου τόξου και της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας δείχνοντας την αγάπη τη στήριξη και την αποδοχή του προς τα άτομα αυτής της πληθυσμιακής ομάδας.

Έπειτα θυμάμαι την εικόνα με το ξυρισμένο κεφάλι του Κοσμά Ταϊλάνδη προκειμένου την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου για να προσθέσει μια ακόμα στιγμή όπου ο ΟΦΗ μέσα από λίγες τρίχες που έλειπαν από το κεφάλι ενός παίκτη του δήλωσε τη συμπαράσταση του σε ένα ακόμα μέρος της κοινωνίας μας που παλεύει για τη ζωή.

Ενώ αξέχαστο θα παραμείνει και το σπιτάκι ενάντια στις γυναικοκτονίες τον καιρό που εκείνες βρίσκονταν σε έξαρση και η κοινωνία δίσταζε να πει τα πράγματα με το όνομα τους.

Photo credits: OFI FC (IG account)

Τώρα, επαναφέρω όλα αυτά τα μηνύματα με θλιβερές αφορμές στο προσκήνιο για να αναδείξω τη στροφή του της μονής ομάδας – πρέσβειρας της Κρήτης στα “σπλάχνα” της με σκοπό να συγχαρεί τα παιδιά της που πέρα από τις αθλητικές τους επιδόσεις έριξαν το βάρος και αντιμετώπισαν με την αρμόζουσα προσοχή και στις εκπαιδευτικές τους υποχρεώσεις καταγράφοντας μάλιστα σημαντικές επιτυχίες στις πρόσφατες Πανελλαδικές εξετάσεις.

Η αρμονική συνύπαρξη εκπαίδευσης και αθλητισμού για χρόνια στη χώρα μας δεν ήταν κάτι δεδομένο. Πολλώ δε μάλλον όταν μιλάμε για ποδόσφαιρο. Παρά ταύτα οι “Κρήτες” επιχειρούν με αυτό το συγχαρητήριο μήνυμα τους να δείξουν πως κάτι τέτοιο δε συμβαίνει πια και να προτρέψουν όποιο παιδί επιθυμεί να ασχοληθεί με τον αθλητισμό να το κάνει χωρίς να διστάσει.

Με τη σειρά μας να πούμε και εμείς συγχαρητήρια τόσο στους αθλητές όσο και σε όλα τα παιδιά τα οποία μόχθησαν για το καλύτερο δυνατό σε αυτή την πολύ δύσκολη και επίπονη διαδικασία.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ