Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Εθνική Ομάδα: Οριστικά χωρίς Γιάννη και Κώστα Αντετοκούμπο στο Παγκόσμιο

Μια συνθήκη που ήξερε και υπό την οποία δούλευε καιρό η Εθνική μας Ομάδα οριστικοποιήθηκε πριν από λίγο. Καθώς τα 2/3 των Antetokoubros που αγωνίζονται σταθερά τα τελευταία χρόνια με το εθνόσημο, δεν θα το εκπροσωπήσουν φέτος.

Ισχυρό πλήγμα όσον αφορά τις αξιώσεις της στο επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο δέχθηκε η Εθνική μας Ομάδα στην οποία πριν από λίγα λεπτά γνωστοποιήθηκε από την πλευρά του Γιάννη ότι ο ίδιος και ο αδερφός του, Κώστας, δεν θα ακολουθήσουν την Εθνική στις Φιλιππίνες.

Αν και η προσπάθεια για να ακολουθήσουν οι δύο παίκτες το ταξίδι στην Ασία ήταν επιμονή από όλες τις πλευρές κάτι τέτοιο δεν κατέστη τελικά δυνατό. Αφού δεν μπόρεσαν αμφότεροι να ξεπεράσουν τα προβλήματα τραυματισμών που τους ταλαιπωρούν.

Κάτι το οποίο σημαίνει ότι η Εθνική μπορεί να συνεχίσει απερίσπαστη την προσπάθεια της με αυτούς που ήδη έχουμε δει στο γήπεδο να παλεύουν με την ατσαλένια θέληση τους να δοξάσουν τη χώρα.

Κλείνοντας, για το ζήτημα θα κοινοποιηθεί τις επόμενες από την πλευρά τις ΕΟΚ επίσημη ανακοίνωση που θα επισημοποιεί όσα γράφονται παραπάνω.

Το post του Γιάννη:

“Όλοι γνωρίζουν το πάθος και την αγάπη μου για την Εθνική Ομάδα. Μετά την ολοκλήρωση της σεζόν του NBA, πίεζα συνεχώς το κορμί μου στα όρια του, προκειμένου να είμαι στην κατάσταση που ήθελα για παίξω στο Παγκόσμιο. Δυστυχώς, μετά από μήνες δουλειάς αλλά και πολλές συζητήσεις με το ιατρικό team, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι δεν έχω επανέλθει σε βαθμό που να μπορώ να αγωνιστώ στο Παγκόσμιο.Αυτό ξεκάθαρα δεν ήταν επιλογή μου και πλέον πρέπει να συνεχίσω την δουλειά ώστε να επιστρέψω στο επίπεδο που αγωνίζομαι όλα αυτά τα χρόνια. Η απογοήτευση είναι τεράστια διότι η απόφαση του ιατρικού επιτελείου δεν μου αφήνει περιθώρια επιλογής. Σε περίπτωση, που συνέχιζα να πιέζω τον εαυτό μου να επιστρέψει, θα έβαζα τον εαυτό μου και την υγεία μου σε ρίσκο. Ο προσωπικός μου στόχος αλλά και της Εθνικής μας ομάδας, είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 και θα είναι τεράστια τιμή για μένα να εκπροσωπήσω τη χώρα μου στους αγώνες του.”

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ