Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ιαπωνία – Σουηδία: Τα κατάφεραν με λίγο “καρδιοχτύπι” οι Σκανδιναβές

Αποχαιρέτησε και η Ιαπωνία, η οποία πάλεψε, δεν παραιτήθηκε και έπεσε μαχόμενη ενάντια στις Σουηδέζες χάνοντας με το σκορ της ημέρας, 1-2.

Ιαπωνία και Σουηδία παρατάχθηκαν η μια έναντι της άλλης ξέροντας την μελλοντική τους αντίπαλο και χωρίς βέβαια να γνωρίζουν ποια από τις δύο θα καταφέρει να κερδίσει τη δική τους μάχη.

Όταν πια οι παίκτριες ξεκίνησαν να δημιουργούν δράση και στιγμές αυτό που γινόταν σαφές ήταν ότι μπροστά στα μάτια μας θα εκτυλίσσονταν μια πολύ όμορφη αναμέτρηση. Στο 32ο λεπτό της συνάντησης φτάσαμε στην πρώτη στιγμή κατά την οποία υπήρξε μια δραστική παρεμβολή στο ματς. Αφού η κεντρική αμυντικός της Σουηδίας Αμάντα Ίλεσταντ μάζεψε τη μπάλα που βρέθηκε στο “δρόμο” της και την έστειλε στα δίχτυα μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες των συμπαικτριών της στην ίδια φάση. Το ίδιο ήταν το αποτέλεσμα και στο 51ο λεπτό όπου η Φιλίπα Άνγκελνταλ έκανε το 0-2 δείχνοντας μακριά την απογοήτευση για τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία του 42ου λεπτού από τα πόδια της Ασλάνι. Στον αντίποδα, οι Γιαπωνέζες που δεν είναι συνώνυμο της κουλτούρας τους η παράδοση πολέμησαν μέχρι το τέλος. Και τελικά μπορεί να μην τα κατάφεραν όμως είναι άξιες συγχαρητηρίων αφού δεν τα παράτησαν μετά το χαμένο πέναλτι του 78ου λεπτού μειώνοντας στο 87′ με τη Χοντόκα Χαγιάσι που διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Τώρα όμως τίποτα δεν έχει σημασία. Το μόνο που πρέπει να συμβεί είναι οι κοπέλες από τη χώρα του “ανατέλλοντος ηλίου” να λάβουν το χειροκρότημα που τους αξίζει και οι Σκανδιναβές να ετοιμαστούν για την επόμενη φάση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ