Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

ΟΦΗ: Οι πέντε τελευταίες νίκες έναντι του Άρη στο “Γεντί Κουλέ” (video)

Το ζευγάρι του ΟΦΗ με τον Άρη είναι ένα από τα μακροβιότερα του ελληνικού ποδοσφαίρου και χαρακτηρίζεται απο τρομερές εναλλαγές δυναμικής ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Οι “Κρητικοί” που πλέουν σε “πελάγη ευτυχίας” μετά την καλή εικόνα και τη νίκη που πέτυχαν κόντρα στον Άρη, είχαν καιρό να επικρατήσουν έναντι του “θεού του πολέμου”, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν τα καταφέρνουν συχνά. Ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία.

Συγκεκριμένα, οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί δέκα και με τη χθεσινή έντεκα φορές από το 2013 μέχρι σήμερα. Με τη “μερίδα του λέοντος” των νικών ανήκει πλέον στους “Κρήτες”, οι οποίοι με τη χθεσινή έχουν επιβληθεί πέντε φορές των “Θεσσαλονικέων”. Αντίστοιχα, ο Άρης έχει περάσει νικηφόρα τέσσερις φορές από το Ηράκλειο και τέσσερα ματς έχουν λήξει ισόπαλα.

Η πρώτη χρονικά νίκη από τις τελευταίες πέντε των “Κρητικών” συνέβη το μακρινό πλέον Ιανουάριο του 2013. Ενώ η πιο πρόσφατη κατεγράφη πριν από 4,5 χρόνια. Όταν και πάλι ο ΟΦΗ είχε μια αρκετά καλή ομάδα όπως φέτος.

Αναλυτικότερα, η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει αναγκαστεί να υποκλιθεί στους “Ηρακλειώτες” πέρα από τις φορές που προανέφερα με και στις 03 Νοεμβρίου του 2013, στις 04 Απριλίου του 2018, όταν αμφότεροι αγωνίζονταν στη δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία. Με την τελευταία τους ήττα στο “Θεόδωρος Βαρδινογιάννης”, στην οποία και προαναφερθήκαμε, να έρχεται στις 14 Δεκεμβρίου του 2019.

Κλείνοντας, αν τώρα μπαίναμε στη διαδικασία να συγκρίνουμε τις δύο ομάδες με τους “εαυτούς” τους τέσσερα χρόνια πριν θα βλέπαμε την μικρή απόσταση που τις χωρίζει και την σημαντική ποιότητα που διατηρούν μέσα στα χρόνια που έχουν επιστρέψει στην κορυφαία εθνική κατηγορία.

Οι καλύτερες στιγμές από την πρόσφατη “μονομαχία” “Κρητικών” και “Θεσσαλονικέων”:

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ