Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Άρης: Τον «ξέρανε» ο ΟΦΗ στις καθυστερήσεις και γνώρισε πικρή ήττα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος!

Ο Άρης δεν κατάφερε να μπει με το δεξί στο φετινό πρωτάθλημα της Super League, χάνοντας από έναν καλύτερο ΟΦΗ στο πρώτο μέρος, με τον Άρη να ανεβάζει στροφές στο δεύτερο ημίχρονο δίχως να παίρνει κάτι από το παιχνίδι. Ο Νέιρα στις καθυστερήσεις έκανε το 3:2 για τον ΟΦΗ με τον άτυχο Άρη έχοντας και δύο δοκάρια να μην παίρνει τίποτα από την αναμέτρηση.


1ο ημίχρονο

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΟΦΗ ξεκίνησε πολύ καλύτερα το παιχνίδι με την πίεση να βρίσκεται ψηλά στα 3/4 του γηπέδου του Άρη και να βάζει δύσκολα στην ομάδα του Τόλη Τερζή. Οι παίκτες του Άρη έδειχναν να μη βρίσκουν ρυθμό και χωρίς να συνεργάζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο παιχνίδι τους να δημιουργούνται κενά στην άμυνα τους τα οποία ο ΟΦΗ τα εκμεταλεύτηκε όσο καλύτερα μπορούσε. Στο 10ο λεπτό ο Κάρλσον με ατομική ενέργεια μέσα από τη μεγάλη περιοχή του ΟΦΗ δοκίμασε ένα σου το οποίο κόντραρε και κατέληξε στην αγκαλιά του Μανδά. Λίγο αργότερα ο Μορόν από απόσταση 
δοκίμασε να εκτελέσει τον Μανδά ο οποίος μπλόκαρε με σχετική ευκολία και ενώ ο Άρης προσπαθούσε να βρει ρυθμό, ο ΟΦΗ ήταν αυτός που μπήκε μπροστά στο σκορ. Ο Μανδάς έκανε το βολέ και ενώ η αμυντική γραμμή του Άρη βρισκόταν ψηλά ο Ντίκο κέρδισε τη μονομαχία με τον Οντουμπάτζο μπήκε στην περιοχή του Χουτεσιώτη και κάνοντας δύο ντρίπλες εκτέλεσε εύστοχα τον τερματοφύλακα του Άρη. Ο Ντίκο χρησιμοποιεί βέβαια το χέρι του για να βγάλει εκτός τον Οντουμπάτζο, με τους ανθρώπους του Άρη να διαμαρτύρονται για τη συγκεκριμένη φάση!

Ο ΟΦΗ συνέχισε να πιέσει έχοντας απέναντί του έναν Άρη δίχως να μπορεί να δημιουργήσει παιχνίδι στο χώρο του κέντρου. Στο 38ο λεπτό της αναμέτρησης ο ΟΦΗ διπλασίασε τα τέρματά του βάζοντας δύσκολα στον Άρη. Σκόρερ του ΟΦΗ ο Θοράρινσον.
Στο 40ο λεπτό ο Άρης μειώνει το σκορ με τον Μορόν να σμπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα με ασίστ του Μοντόγια ο οποίος τρύπησε στην άμυνα του ΟΦΗ, τροφοδοτώντας με κάθετη μπαλιά τον Μορόν. Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

2ο ημίχρονο

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με αλλαγή για την ομάδα του Τόλη Τερζή, καθώς πέρασε στο παιχνίδι τον Ντουκουρέ στη θέση του Ζουλς μήπως και καταφέρει ο Άρης να φτιάξει περισσότερες φάσεις από το χώρο του κέντρου και έναν Άρη να μπαίνει δυνατά και να βάζει δύσκολα στην ομάδα του ΟΦΗ. Στο 50ο λεπτό ο Μοντόγια μετά από ωραία συνεργασία των παικτών του Άρη, πιάνει ένα διαγώνιο σουτ με την μπάλα να καταλήγει μόλις δίπλα από την εστία του Μανδά. Από εκεί και πέρα οι παίκτες του Άρη ανέβασαν ακόμη περισσότερο ρυθμό, με τους παίκτες του ΟΦΗ να έχουν έναν πιο παθητικό ρόλο και να προσπαθούν να χτυπήσουν τον Άρη μόνο με αντεπιθέσεις.

Στο 59 ο Άρης κέρδισε ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή του Μανδά, με τον Πάλμα να αναλαμβάνει την εκτέλεση και τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ να διώχνει με δυσκολία σε κόρνερ.
Ο Άρης δίκαια φέρνει το ματς στα ίσια στο 64ο λεπτό της αναμέτρησης με σκόρερ τον Φαμπιάνο όπου μετά από εκτέλεση φάουλ του Πάλμα ο αμυντικός του Άρη με προβολή στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του ΟΦΗ. Ένα δυνατό σουτ του Μπάκιτς έξω από την περιοχή του Άρη, περνάει λίγο έξω από το κάθετο δοκάρι του Χουτεσιώτη. Μία ακόμη απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πάλμα στο 86, αυτή τη φορά η μπάλα βρίσκει το κάθετο δοκάρι του Μανδά. Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού ο ΟΦΗ θα προηγηθεί εκ νέου κάνοντας το 3:2 στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με σκόρερ τον Νέιρα. Στα υπόλοιπα 7 λεπτά των καθυστερήσεων(8 συνολικά) δεν άλλαξε κάτι στο παιχνίδι παρά μόνο ένα σου του Μορόν με τη μπάλα να περνάει λίγο πάνω από την εστία του Μανδά και έτσι ο μεν ΟΦΗ φεύγει με τους 3 βαθμούς στην πρεμιέρα της Super League και ο Άρης να φεύγει με την πικρία καθώς στο δεύτερο ημίχρονο έκανε προσπάθεια για να ανατρέπει το εις βάρος του σκορ!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων 

ΟΦΗ (Νταμπράουσκας): Μανδάς, Καρώ, Λαμπρόπουλος, Βούρος, Λάρσον, Τοράρινσον, Μεγιάδο, Γαγιέγος, Μπάκιτς, Τοράλ (61′ Μοσκέρα), Ντίκο

ΑΡΗΣ (Τερζής): Χουτεσιώτης , Φεράρι, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μοντόγια, Ζουλ (46′ Ντουκουρέ), Νταρίντα, Κάρλσον (79′ Τζούρασεκ), Πάλμα, Ρουπ (79΄Σαμόρα), Μόρον

Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας)
Βοηθοί: Ράινχαρτ Μπάουξμπάουμ (Αν. Αττικής), Παντελής Σπυρόπουλος (Αν. Αττικής)
Τέταρτος: Κωνσταντίνος Κατοίκος (Αθηνών)
VAR: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας), ΑVAR: Ανδρέας Μεϊντάνας (Αχαϊας)

ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ