Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Τσουκαρίτσκι-Ολυμπιακός: Έκανε το αυτονόητο με στυλ!

Τσουκαρίτσκι-Ολυμπιακός 0-3

Ο Ολυμπιακός, στο γεμάτο φιλάθλους του “Gradski Stadion”, πέτυχε μία εύκολη νίκη απέναντι στην Τσουκαρίτσκι, παίρνοντας την πρόκριση και μοιράζοντας θέαμα σε όσους βρέθηκαν στο πλάι του. Με τα γκολ των Μασούρα, Μπιέλ και Ρέτσου οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν με άνεση με 0-3 και διατήρησαν το καλό αγωνιστικό τους πρόσωπο των τελευταίων αγώνων, κοιτάζοντας πλέον την κλήρωση της Παρασκευής (01/09) για τους αντιπάλους τους στους ομίλους του UEFA Europa League.

1ο ημίχρονο 

Ονειρεμένο πρώτο ημίχρονο είχε η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ, έχοντας την κυριαρχία σε όλους τους χώρους του γηπέδου καθ΄ όλη την διάρκεια. Ο Ολυμπιακός δεν επέτρεψε σε κανένα σημείο του 1ου ημιχρόνου στην Σερβική ομάδα να γίνει επικίνδυνη, ολοκληρώνοντας τα 45 λεπτά χωρίς κλασική ευκαιρία. Η πίεση των “ερυθρόλευκων” μετουσιώθηκε από νωρίς σε ευκαιρίες, με την πρώτη σημαντική ευκαιρία να σημειώνεται στο 12′ με τον Έσε να βρίσκει, μετά από κόντρα σε παίκτη της Τσουκαρίτσκι, το δεξί κάθετο δοκάρι του Σαμούροβιτς. Οι γηπεδούχοι καρδιοχτύπησαν στο 21ο λεπτό, όταν με κόρνερ του Μπιέλ από τα αριστερά, ο Ρέτσος πήδηξε πιο ψηλά από όλους, πήρε την κεφαλιά αλλά ο Σαμούροβιτς, με εκπληκτική επέμβαση στο γάμα, έδιωξε την μπάλα και ο Μασούρας στην συνέχεια την έστειλε στην εξωτερική πλευρά των δικτιών. Οι συνεχόμενες ευκαιρίες για τους “ερυθρόλευκους” έδωσαν την θέση τους στα γκολ. Στο 34΄ο Μπιέλ, σε ατομική ενέργεια συγκλίνοντας από τα δεξιά, άφησε την μπάλα στον Γιώργο Μασούρα στο ύψος του πέναλτι και εκείνος με πλασέ έστειλε την μπάλα πρώτα στο δεξί κάθετο δοκάρι και στην συνέχεια στα δίχτυα του Σαμούροβιτς, κάνοντας το 0-1. Λίγα λεπτά αργότερα, ο Ολυμπιακός βρήκε και 2ο τέρμα από τα πόδια του Ελ Καμπί μετά από κάθετη μπαλιά του Φορτούνη, αλλά αμέσως υπεδέιχθει σε αντικανονική θέση από το βοηθό, ακυρώνοντας το γκολ του Μαροκινού. Δευτερόλεπτα πριν ο Μάκελι στείλει τις 2 ομάδες στα αποδυτήρια, οι ερυθρόλευκοι διπλασίασαν τα τέρματά τους, με τον Μπιέλ να δέχεται την μπάλα από τον Βρουσάι μέσα στην αντίπαλη περιοχή και με ωραίο τελείωμα, ο Ισπανός να γράφει το 0-2.

2ο ημίχρονο 

Από πλευράς γηπεδούχων, παρά τα θετικά πρώτα λεπτά, η απόδοση τους δεν διέφερε πολύ από αυτή του 1ου μισού. Αντιθέτως οι παίκτες του Ολυμπιακού διατήρησαν αμείωτο το πάθος που έδειξαν στο γήπεδο πριν την ανάπαυλα. Ότι δεν κατάφερε να κάνει στο πρώτο ημίχρονο ο Παναγιώτης Ρέτσος, το έκανε στο ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου, σκοράροντας με το κεφάλι από κόρνερ του Κώστα Φορτούνη στο 53′ , για το 0-3. Ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο 0-4 με τον Μπιέλ να δοκιμάζει στο 64′ τα πόδια του από θέση εκτός περιοχής, ψάχνοντας το αριστερό παραθυράκι της εστίας, το σουτ του όμως πέρασε για λίγο εκτός. Η πρώτη και μοναδική ευκαιρία της Τσουκαρίτσκι στο παιχνίδι, ήρθε από τον Στάνκοβιτς, με σουτ πάνω στην κίνηση, χωρίς να απειλεί όμως ιδιαίτερα τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη. Το παιχνίδι, από το 80ο λεπτό μέχρι και το τέλος του, σημαδεύτηκε από ένα ρεσιτάλ ευκαιριών για τους Πειραιώτες, με πρωταγωνιστές κυρίως τους Ελ Αραμπί και Μπιέλ που κυνήγησαν το 4ο γκολ με ζήλο, χωρίς να μπορεί όμως κάποιος από τους 2 να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Συνθέσεις:

Τσουκαρίτσκι: (Λέσνιατς) Σαμούροβιτς, Στεβάνοβιτς, Σούμποτιτς, Ντρέζγκιτς, Τόσιτς, Στάνκοβιτς (Κόβατς 78′), Σισοκό, Νίκσεβιτς, Γιάνκοβιτς (Γκόμες 45′), Μιλαντίνοβιτς (Αλίνβι 65′), Ιβάνοβιτς (Οβούσου 78′)

Ολυμπιακός: (Μαρτίνεθ) Πασχαλάκης, Ρέτσος (Πορόζό 57′), Φρέιρε, Ροντινέι, Βρουσάι, Καμαρά (Αλεξανδρόπουλος 45′), Έσε, Μασούρας (Καρβάλιο 68′), Μπιέλ, Φορτούνης (Σκάρπα 57′), Ελ Καμπί (Ελ Αραμπί 45′)

 

 

 

 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ