Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Ακόμη ένα παιχνίδι «θρίλερ» για την ΑΕΚ που στο τέλος χαμογέλασε!

Αν κάποιος είναι φίλαθλος της ΑΕΚ, όπως φαίνεται πρέπει να συνηθίσει τα παιχνίδια «θρίλερ» τη φετινή σεζόν. Η Ένωση επικράτησε με 3-2 (και μάλιστα με δέκα παίκτες) του Βόλου στο Πανθεσσαλικό, χάρις σε γκολ-πέναλτι του Άμραμπατ στο φινάλε της αναμέτρησης και πήρε τους πρώτους τρεις βαθμούς της σεζόν – Σκόρερ και των δύο τερμάτων για τους Θεσσαλούς ο Ντέλετιτς, ενώ η Ένωση «φωνάζει» για ενίσχυση, κυρίως στην άμυνά της.

Το παιχνίδι ξεκίνησε αρκετά ισορροπημένο με τις δύο ομάδες να έχουν τις δικές τους καλές στιγμές στην αρχή της αναμέτρησης. Ένα ολέθριο λάθος του Μουκουντί στο 8′, έδωσε το δικαίωμα στον Ντέλετιτς να κερδίσει τη μπάλα εντός περιοχής και να νικήσει τον Στάνκοβιτς για το 1-0. Ενώ η ΑΕΚ προσπαθούσε να ανέβει για να βρει το γκολ της ισοφάρισης με κύριο πρωταγωνιστή τον Τσούμπερ, ο Πέτρος Μάνταλος δέχτηκε τη κόκκινη κάρτα μετά από σκληρό μαρκάρισμα στον Κόμπα με απλωμένο πόδι και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες στο 24′. Αυτό όμως δεν πτόησε την ΑΕΚ. Στο 32′ ο Ελίασον εκτέλεσε φάουλ, ο Γιόνσον πήρε τη κεφαλιά και έκανε το 1-1, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Τσούμπερ με απίθανη απευθείας εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Σιαμπάνη για το 1-2 και έδωσε το προβάδισμα στην ΑΕΚ, σκορ με το οποίο έληξε το πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος, ο Βόλος ήταν εκείνος που θέλησε να κρατήσει μπάλα με σκοπό να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό του πλεονέκτημα, αλλά η ΑΕΚ στάθηκε καλά αμυντικά χωρίς στην ουσία να απειληθεί ιδιαίτερα. Ο Τσούμπερ συνεργάστηκε στο 60′ με τον Πόνσε, αλλά το σουτ του Αργεντινού κατέληξε αρκετά άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Ελβετός τροφοδότησε με μακρινή μπαλιά του Ελίασον και ο Σιαμπάνης μπλόκαρε σταθερά το σουτ του. Ενώ η Ένωση είχε μια καλή ευκαιρία με κεφαλιά του Βίντα από κόρνερ στο 70′, ο Βόλος έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Η σέντρα του Ενγκίν πέρασε από τον Γιόνσον και ο Ντέλετις με ένα ωραίο τελείωμα έκανε το 2-2 στο 72′. Η ΑΕΚ με τις αλλαγές της, δηλαδή Αραούχο, Πινέδα και Ζίνι προσπάθησε να ανακτήσει πάλι το προβάδισμα. Ένα μακρινό σουτ του Πινέδα στο 78′ ήταν άστοχο, ενώ μετά από σέντρα του Άμραμπατ ο Αραούχο με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Τελικά η λύτρωση για την ΑΕΚ ήρθε στις καθυστερήσεις. Ο Μουκουντί πήρε τη κεφαλιά και ο Κρούζλιακ έκανε χέρι εντός περιοχής, με τον Μανούχο να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Άμραμπατ εκτέλεσε το πέναλτι, νίκησε τον Σιαμπάνη και έκανε το 2-3 στο 92′, δίνοντας το πρώτο «τρίποντο της σεζόν στην ομάδα του.

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Σιαμπάνης, Άλχο, Σιέλης, Ασλανίδης (46′ Κρούζλιακ), Κίτσος (46′ Λούνα), Τσοκάνης, Τρουϊγέ (75′ Γκλάβτσιτς) , Κορνέτ (60′ Ενγκίν), Κόμπα, Ντέλετιτς, Μωραΐτης (71′ Μραζ)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί (77′ Πινέδα), Γαλανόπουλος (73′ Σιμάνσκι), Γιόνσον, Τσούμπερ (68′ Αραούχο), Ελίασον (77′ Άμραμπατ), Μάνταλος, Πόνσε (68′ Ζίνι)

Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας)
Βοηθοί: Κούλα Χασάν (Ξάνθης), Δημήτριος Βεργέτης (Αργολίδας)
4ος διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)
VAR: Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ