Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Απογοητευτική ήττα στο Αϊντχόφεν

Απογοητευτική ήττα για την Εθνική στο Αϊντχόφεν. Η Ελλάδα ηττήθηκε με 3-0 κόντρα στην εξαιρετική Ολλανδία, με μια εμφάνιση που σίγουρα θα προκαλέσει τον προβληματισμό του Πογέτ ενόψει της συνέχειας – Εντυπωσιακός ο Ντάμφρις με τρεις ασίστ.

Η Εθνική πίεζε ψηλά στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, χωρίς να αφήνει την Ολλανδία να μπορέσει να κυκλοφορήσει ελεύθερα την μπάλα. Οι γηπεδούχοι απείλησαν κυρίως με στατικές φάσεις (κόρνερ) και κεφαλιές των Ακέ στο 7′ και Ντε Ρόουν στο 8′. Η Ελλάδα έβγαλε μια τελική με τον Ρότα που κατέληξε μακριά από την εστία του Φλέκεν στο 14′, αλλά στο 17′ ήρθε η τρίτη και.. φαρμακερή. Ξανά από κόρνερ και σέντρα του Μπλίντ, ο Ντάμφρις έδωσε πάσα με κεφαλιά στον Ντε Ρόοουν και με ένα μονοκόμματο σουτ έκανε το 1-0.

Η Ολλανδία βρήκε και δεύτερο γκολ στο 31′. Ο Ντάμφρις συνεργάστηκε κάνοντας το ένα-δύο με τον Σίμονς και ο μπακ της Ίντερ με μια ωραία σέντρα έδωσε στον Χάκπο για να κάνει το 2-0. Η Εθνική έβγαλε τη πρώτη της μεγάλη στιγμή με τη κεφαλιά του Κουρμπέλη να περνάει άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα το μακρινό σουτ του Ντάμφρις κατέληξε στο δοκάρι του Βλαχοδήμου. Στο 39′ η εξαιρετική κάθετη του Χάκπο πέρασε για τον Ντάμφρις και εκείνος έβγαλε τη σέντρα για τον Βέγκχορστ που με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-0, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους η Ελλάδα προσπάθησε να κρατήσει περισσότερο τη μπάλα, με τους Ολλανδούς να μη μπαίνουν όπως στο πρώτο μέρος, κυρίως λόγω του μεγάλου προβαδίσματος που απέκτησαν. Ο Πογέτ βλέποντας πως δε μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση, δοκίμασε πράγματα, κάνοντας αλλαγές με τον Ρέτσο να αγωνίζεται ως δεξί μπακ, τον Γιαννούλη στο αριστερό άκρο της άμυνας και κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Κουλιεράκη και Χατζηδιάκο.

Η Εθνική ομάδα δημιούργησε κάποιες καλές στιγμές στο δεύτερο μέρος, με τους Ολλανδούς απλά να διαχειρίζονται το προβάδισμα τους. Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ήττα για την Ελλάδα και τώρα κοιτάζει την πολύ σημαντική αναμέτρηση με το Γιβραλτάρ (Κυριακή, 10/9) στην «Αγιά Σοφιά-OPAP Arena» με μοναδικό στόχο τη νίκη.

Ολλανδία (Ρόναλντ Κούμαν): Φλέκεν, Χερτρούιντα, Φαν Ντάικ, Άκε (46′ Ντε Βρι), Ντάμφρις (85′ Ντε Λιχτ), Ντε Ρόουν (65′ Ράιντερς), Ντε Γιονγκ (77′ Βεέρμαν), Μπλιντ, Σιμόνς, Βέγκχορστ, Χάκπo (64′ Λανγκ)

Ελλάδα (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Ρότα (70′ Γιαννούλης), Ρέτσος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Σιώπης, Κουρμπέλης (69′ Κουλιεράκης), Μπακασέτας (77′ Μπουχαλάκης), Μάνταλος, Παυλίδης (73′ Γιακουμάκης), Μασούρας (69′ Φούντας)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ