test
Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

FIBA World Cup 2023: Τα αποτελέσματα της δέκατης τρίτης μέρας (videos)

Ένα ευχάριστο διάλειμμα από τα ουσιαστικά ματς αποτέλεσε για το φιολθεάμον η χθεσινή ημέρα κατά την οποία είδαμε τους αγώνες για τις θέσεις 5-8.

Με δυο ευρωπαϊκές ομάδες στα ημιτελικά του Μουντομπάσκετ οι αγώνες κατάταξης ανάμεσα στις ομάδες που συμπληρώνουν την πρώτη οκτάδα έχασαν και την τελευταία ικμάδα ενδιαφέροντος που τους είχε απομείνει. Παρά ταύτα δεν έπαψαν να αποτελούν ευκαιρία για τους φίλους του μπάσκετ να δουν κάποιους από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου να ξεδιπλώνουν το ανυπολόγιστο ταλέντο τους χωρίς να έχουν το άγχος της διάκρισης που ήδη είχε έρθει.

Μανίλα (Φιλιππίνες) – Mall of Asia Arena
Ιταλία – Λετονία 82-87

Ως πολύ όμορφο μπορεί να χαρακτηριστεί το ματς ανάμεσα στις δύο εκπροσώπους της “γηραιάς ηπείρου”. Οι παίκτες του θεότρελου Ποτσέκο παρατάχθηκαν απέναντι σε αυτούς του Λούκα Μπάνκι προκειμένου να επουλώσουν την “πληγή” που άνοιξε στο γόητρο τους ο αγώνας με τις ΗΠΑ, ο οποίος δεν ήταν ο τελευταίος του Τζίτζι Ντατόμε όπως λανθασμένα και βιαστικά διαπιστώσαμε. Η “squadra azzurra” που κλήθηκε να αντιμετωπίσει έναν προγενέστερο εκλέκτορα της δεν κατάφερε να επιβληθεί της χώρας της Βαλτικής αν και στην αρχή προηγούνταν ενώ στη συνέχεια ήταν σε μόνιμη βάση κοντά στο σκορ. Η τελική της ήττα ωστόσο δεν αναιρεί την επιτυχημένη πορεία της που θα καταλήξει είτε στην έβδομη είτε στην όγδοη θέση ανάμεσα στις τριάντα δύο ομάδες που αγωνίστηκαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ασίας.

MVP της αναμέτρησης ήταν ο Αντρέις Γκρατζούλις

Photo credits: FIBA World Cup (IG account)

Λιθουανία – Σλοβενία 100-84

Η συνάντηση ανάμεσα στις φημισμένες κοιτίδες του μπάσκετ που γέννησε ο διαμελισμός της Σοβιετικής Ένωσης και της Γιουγκοσλαβίας αντίστοιχα δεν έχει και πολλά αξιοσημείωτα μεταξύ των όσων συνέβησαν στα σαράντα του λεπτά. Αφού ο πλουραλισμός των Λιθουανών ήταν υπεραρκετός ώστε αυτοί να κερδίσουν εύκολα τους Σλοβένους που περίμεναν τα πάντα από τον Ντόνσιτς, ο οποίος μπορεί να τα έκανε αλλά όπως φαίνεται δεν ήταν αρκετά. Διότι οι παίκτες του Μακσβίτις περιόρισαν όσο χρειαζόταν όλους τους υπόλοιπους κι όπως συνήθως συμβαίνει με τις καλές ομάδες δεν επέτρεψαν στον εαυτό τους να ηττηθεί από έναν μόνο παίκτη. Ακόμα κι αν αυτός είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα όχι μόνο στην εποχή μας, αλλά και στην ιστορία του παγκόσμιου μπάσκετ.

MVP της αναμέτρησης ήταν ο Γιόνας Βαλαντσιούνας

Photo credits: FIBA World Cup (IG account)

Κλείνοντας, αξίζει να σημειωθεί ότι οι νικητές και οι ηττημένοι των παραπάνω ζευγαριών θα ξαναπαίζουν μεταξύ τους αύριο στους αγώνες που θα καθορίσουν την τελική τους κατάταξη.

Δείτε ακόμη:

FIBA World Cup 2023: Τα αποτελέσματα της δωδέκατης ημέρας

FIBA World Cup 2023: Τα αποτελέσματα της ενδέκατης ημέρας

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ