Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

FIBA World Cup 2023: Τα αποτελέσματα της δωδέκατης ημέρας (videos)

Το κάτι σαν τελικός ανάμεσα στη Γερμανία και τη Λετονία που δεν κατέθεσε ποτέ τα όπλα και η έξυπνη τακτική εξουδετέρωσης του Ντόνσιτς.

Οι Λετονοί του Λούκα Μπάνκι είναι πολεμιστές. Το είδαμε απέναντι στους Γάλλους. Το ξαναείδαμε και απέναντι στους Ισπανούς. Τότε είδαμε μάλιστα να στρέφονται κι από επιτυχία τα comeback τους. Δυστυχώς για εκείνους. δεν συνέβη το ίδιο και με τους Γερμανούς. Αυτό βέβαια δεν αναιρεί τίποτα από όσα κατάφεραν και για λίγο δε βελτίωσαν μετά το τελευταίο σουτ του Μπέρτανς. Ακολούθως, προχωρήσαμε στον δεύτερο προημιτελικό που οι έτεροι Αμερικάνοι της οκτάδας έδωσαν ένα τακτικό “masterclass” απέναντι στον καλύτερο παίκτη του τουρνουά, Λούκα Ντόνσιτς.

Μανίλα (Φιλιππίνες) – Mall of Asia Arena
Τρίτος προημιτελικός 

Γερμανία – Λετονία 81-79

Με ένα εξαιρετικής ποιότητας παιχνίδι συνεχίστηκαν οι προημιτελικοί του τρέχοντος Παγκοσμίου Κυπέλλου, το οποίο με μεγάλη πιστότητα μας χαρίζει αγώνες που θα κάνουμε καιρό να ξεχάσουμε. Από την κατηγορία αυτή απέδειξε πολύ γρήγορα ότι δεν είναι δυνατό να λείπει και η συνάντηση της Γερμανίας με τη Λετονία. Καθώς οι δύο τους συνιστούσαν οι μεν τη μόνη αήττητη ομάδα του τουρνουά και οι δε ένα αξιόλογο σύνολο overachievers που κέρδισε την πλειονότητα των κορυφαίων ομάδων που βρέθηκαν ως στιγμής στο δρόμο του. Στο πρώτο δεκάλεπτο οι παίκτες από τη Βαλτική μπήκαν με πείσμα και έδειξαν ότι μπορούν να κοντράρουν τους Γερμανούς στηριζόμενοι στα κορμιά τους. Κομβικό ρόλο σε αυτό έπαιξε η παρουσία τεσσάρων Λετονών άνω των 2.02 μ. στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου. Αυτά στην άμυνα. Την ώρα που στην επίθεση το χέρι του Μπέρτανς, η οξυδέρκεια του Ζάγκαρς και η αμεσότητα του Γκρατζούλις προβλημάτιζαν συνεχώς τα “πάντσερ” που για αρκετή ώρα δεν έβρισκαν λύση. Με αποτέλεσμα η μαχητική “LATVIA” να μένει κοντά ή και να προηγείται στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Κάτι βέβαια που άλλαξε στο τέταρτο δεκάλεπτο στη διάρκεια του οποίου οι Γερμανοί αποσπάστηκαν ως και 14 πόντους για να “ξυπνήσει” η περίφημη αυταπάρνηση των παικτών του Λούκα Μπάνκι που επέστρεψαν για πολλοστή φορά από μια τέτοια εις βάρος τους κατάσταση χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να επιβληθούν των αντιπάλων τους όπως έκαναν ενάντια στους Γάλλους και τους Ισπανούς.

MVP της αναμέτρησης ήταν Φραντς Βάγκνερ

Photo credits: FIBA World Cup (IG account)

Τέταρτος προημιτελικός

Καναδάς – Σλοβενία 100-89

Πολύ σκληρή ήταν η μονομαχία και ανάμεσα στους Καναδούς και τους Σλοβένους που χαρακτηρίστηκε από το match up του Λούκα Ντόνσιτς με τον Ντιλόν Μπρουκς που έκρινε την αναμέτρηση. Καθώς ο αυθάδης Καναδός που ήταν επιφορτισμένος με το μαρκάρισμα του υπερταλαντούχου Σλοβένου κατάφερε τελικά να πέτυχε τον απώτερο σκοπό του που ήταν να “εξολοθρεύσει” τον αντίπαλο του, ο οποίος απεβλήθη προς το τέλος του ματς και άφησε έτσι ακέφαλο το εθνικό του συγκρότημα. Το κόστος για να πετύχει το στόχο του Μπρουκς βέβαια ήταν και η δική του αποβολή. Κάπως έτσι είχαν οι σαφώς ποιοτικότεροι Καναδοί με πρώτο απ’ όλους τον Γκίλτζεους Αλεξάντερ να “κλειδώσουν” την επικράτηση – πρόκριση τους στα ημιτελικά. Στα αξιοπρόσεκτα της αναμέτρησης ανήκει το μόνιμο και ανεξήγητο μέχρι ενός σημείου γιουχάρισμα στο πρόσωπο του Ντιλόν Μπρουκς.

MVP της αναμέτρησης ήταν ο Σάι Γκίλτζεους Αλεξάντερ 

Photo credits: FIBA World Cup (IG account)

Τα ζευγάρια των ημιτελικών:

Σερβία – Καναδάς (8/9, 11:45)

ΗΠΑ – Γερμανία (8/9, 15:40)

Δείτε ακόμη: 

FIBA World Cup 2023: Τα αποτελέσματα της εντέκατης ημέρας (videos)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ