Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κύπελλο Ελλάδας: Κοζάνη-Χανιά και στο… βάθος ΟΦΗ!

Η Κοζάνη, μετά την πρεμιέρα της στην SuperLeague 2, αντιμετωπίζει στο «σπίτι» της την ομάδα των Χανίων για την 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, με μοναδικό στόχο την ιστορική πρόκριση στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης, κόντρα στον ΟΦΗ (15:00).

Ο σύλλογος της Δυτικής Μακεδονίας ξεκίνησε με το «αριστερό» την παρουσία του στη SuperLeague 2 απέναντι στον Αιολικό, μιας και έχασε στο ΔΑΚ Κοζάνης με 2-1. Οι παίκτες του Άγγελου Διγκόζη τα έδωσαν όλα για την πρώτη νίκη, με το μοναδικό γκολ της γηπεδούχου ομάδας να το πετυχαίνει στο 86ο λεπτό, ο οποίος έγραψε ιστορία μιας και έγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει στην συγκεκριμένη κατηγορία ύστερα από 42 χρόνια. Σημερινός στόχος των «λιονταριών» είναι η νίκη-πρόκρισή στην επόμενη φάση, εκεί όπου θα έχουν την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν και πάλι στην έδρα τους, τον ΟΦΗ.

Από την άλλη πλευρά, τα Χανιά ξεκίνησαν δυναμικά την παρουσία τους στο πρωτάθλημα, νικώντας με 3-0 εκτός έδρας τον Ιωνικό, με σκόρερς τους Μανουσάκη (47′), Μάναλη (73′) και Ελευθεριάδη (83′). Ο Γιάννης Ταουσιάνης δεν θα έχει στην διάθεση του, τους τραυματίες Παναγιώτου, Μπουρσέλη, Κουκουράκη και Κυρίτση, ενώ ανέτοιμοι είναι ο Μάνος και ο Ντίας οι οποίοι ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης. Ο σκοπός με τον «αντίπαλο» είναι κοινός, καθώς θέλουν οι φιλοξενούμενοι και αυτοί την πρόκριση μιας και σε ενδεχόμενη νίκη, η αναμέτρηση στην επόμενη φάση θα είναι…Κρητική!

*Δύο φορές έχει αναμετρηθεί η Κοζάνη με τα Χανιά στο Κύπελλο Ελλάδος και έχει αποκλειστεί και τις δύο. Την πρώτη, στις 8/2/1976, στα Χανιά η Κρητική ομάδα απέκλεισε την Κοζάνη στο τελευταίο λεπτό της παράτασης (120′) με γκολ του Γιάννη Δαμανάκη (που έκανε μεγάλη καριέρα στον ΠΑΟΚ και στην Εθνική Ελλάδος). Οι δύο ομάδες τότε (1975-76) αγωνιζόταν στην Β’ Εθνική (η Κοζάνη στον Βόρειο και τα Χανιά στον Νότιο Ομιλο) όπου και παρέμειναν.

*Την δεύτερη φορά, στις 20/8/1995, οι Κρητικοί πήραν εμφατική νίκη με 1-4 στο ΔΑΚ Κοζάνης για την 1η αγωνιστική του 7ου Ομίλου. Τα Χανιά προηγήθηκαν με 0-4 (3 γκολ ο γνωστός Θανάσης Δημόπουλος κι ένα ο Μουρούτης) ενώ η Κοζάνη μείωσε με πέναλτυ του Νίκου Παπανικολάου. Οι δύο ομάδες τότε αγωνιζόταν στην Γ’ Εθνική (η Κοζάνη στον Βόρειο και τα Χανιά στον Νότιο Ομιλο) και αμφότερες εκείνη την σαιζόν (1995-96) υποβιβάστηκαν στην Δ’. Από την τελική βαθμολογία των μονών αγώνων του 7ου Ομίλου του Κυπέλλου προκρίθηκαν ο ΠΑΟΚ και τα Χανιά ενώ έξω έμειναν η Κόρινθος, ο Πιερικός και η Κοζάνη.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Κωνσταντίνος Πουλικίδης, από την ΕΠΣ Δράμας.

*Πηγή: Κώστας Τσιώρας (Top-Sport.Gr)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ