Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Power Rankings: Η καλύτερη ομάδα αυτή τη στιγμή σύμφωνα με το OneFootball

Τα πρωταθλήματα ανά την Ευρώπη έχουν ξεκινήσει και μάλιστα έχουν φτάσει σε ένα σημείο κατά το οποίο μπορούν να εξαχθούν τα πρώτα συμπεράσματα σε σχέση με τη δυναμική των ομάδων. Τροφοδότρια μας η γνωστή αθλητική ιστοσελίδα “OneFootball” από την οποία αντλήσαμε τον πίνακα της κατάταξης.

Πάμε τώρα να δούμε πως κατατάσσονται οι ομάδες με βάση τα αποτελέσματα που κατέγραψαν μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου και να δώσουμε και να προσθέσουμε τα δεδομένα που γνωρίζουμε με την ολοκλήρωση και του τρέχοντος αγωνιστικού Σαββατοκύριακου που σίγουρα ανατάραξε τον πίνακα που θα δείτε παρακάτω και περιέχει πέρα από τις ισχυρότερες ομάδες των πέντε κορυφαίων πρωταθλημάτων και κάποιες αξιόλογες “μετοχές” είτε από τα ίδια τα πέντε πρωταθλήματα είτε από χαμηλότερης δυναμικότητας λίγκες.

Η κατάταξη του OneFootball:

Πριν συνεχίσουμε, ξεκαθαρίζουμε ότι παρακάτω θα παρουσιάσουμε την κατάταξη ελαφρώς ανανεωμένη μετά και τη γνώση όσων προέκυψαν από την αγωνιστική δράση του Σαββατοκύριακου που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ώρες.

Photo credits: OneFootball (Facebook account)

1. Λεβερκούζεν 

Οι “ασπιρίνες” είναι σε τριμερή φόρμα και σε συνδυασμό με την μέτρια Μπάγερν Μονάχου και τα “στραβοπατήματα” της Μάντσεστερ Σίτι μπορούν να θεωρούνται δικαίως μια από τις καλύτερες ομάδες της Γερμανίας, της Ευρώπης και του κόσμου αυτή τη στιγμή. Ηγέτες της ο Φλόριαν Βιρτς και πολύ περισσότερο ο Βίκτορ Μπονιφάς που με 6 γκολ σε 6 αγώνες. Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας δεν πιστώνεται και στον Τσαμπί Αλόνσο που δείχνει από τους πρώτους τους κιόλας μήνες στο υψηλότερο επίπεδο ικανός να φτάσει άμεσα στην κορυφή στην οποία για καιρό βρέθηκε και ως ποδοσφαιριστής.

2. Μάντσεστερ Σίτι (-1)

Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για την ομάδα που προσεγγίζει την τελειότητα περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη. Διότι ο Πεπ Γκουαρντιόλα με τις τακτικές και τις ιδέες του έχει εκτοξεύσει καθέναν από τους ποδοσφαιριστές του και την ομάδα του στο σύνολο της. Μόνος λόγος της απουσίας από την πρώτη θέση η ήττα στο Carabao Cup από τη Νιούκαστλ. Ενώ για την περαιτέρω πτώση ευθύνεται η αδιαμφισβήτητα η Γουλβς που εκμεταλλευόμενοι την έλλειψη του Ρόδρι και την απορρύθμιση των “πολιτών” τους “δάγκωσαν” χωρίς έλεος επουλώνοντας από το πουθενά την πληγή που τους δημιούργησε η Ίπσουιτς στα μέσα της εβδομάδας.

3. Μπάγερν Μονάχου (+1)

Οι “Βαυαροί” που το τελευταίο διάστημα “κολυμπούν” στη μπύρα που ρέει άφθονη στο Oktoberfest βρίσκονται στο τρία και αξίζουν να μεταβούν στο δύο καθώς στην τελευταία τους υποχρέωση απέναντι στη Λειψία για το πρωτάθλημα γύρισαν από το 0-2 καταφέρνοντας να σώσουν το βαθμό της ισοπαλίας που με βεβαιότητα δικαιούνταν σύμφωνα με την εμφάνιση τους παρά το αρχικό χάντικαπ. Στα θετικά για το σύνολο του Τόμας Τούχελ ανήκει και η εικόνα του Χάρι Κέιν που πετυχαίνοντας γκολ σχεδόν σε κάθε ματς αποκτά την ψυχολογία που απαιτείται προκειμένου να προοδεύσει και να αφομοιωθεί το συντομότερο δυνατό.

4. Ίντερ

Οι “Μιλανέζοι” που έχουν ξεκινήσει πολύ δυναμικά τη σεζόν καταλαμβάνουν μια θέση ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης ως επιβράβευση για τις 6 νίκες σε 7 αγώνες που έχουν πετύχει αποδίδοντας σε γενικές γραμμές και πολύ ωραίο ποδόσφαιρο υπό τις οδηγίες του Ιντζάγκι που συνεχίζει απτόητος μετά την περσινή ονειρική για την ομάδα του σεζόν.

5. Ρεάλ Μαδρίτης

Η “βασίλισσα” μπορεί να μην εντυπωσιάζει αλλά αυτή τη στιγμή έχει πάρει σχεδόν όλες τις νίκες που έχουν διεκδικήσει. Συγκεκριμένα, μοναδική τους απώλεια αυτή το “Wanda Metropolitano” απέναντι στην συμπολίτισσα Ατλέτικο την προηγούμενη Κυριακή. Αγώνας στον οποίο οι “ροχιμπλάνκος” κατάφεραν να περιορίσουν την “καρδιά” της αντιπάλου τους που εντοπίζεται στο πρόσωπο του “θαυματουργού” Τζουντ Μπέλιγχαμ που μέχρι στιγμής φαντάζει ως λύση σε όλα τα προβλήματα των “Μαδριλένων”.

6. Ζιρόνα (-1)

Ότι κι αν γίνει μέχρι τον Μάιο όπου τα πρωταθλήματα θα τελειώσουν, το μόνο σίγουρο είναι πως η εκκίνηση της φετινής σεζόν θα γραφτεί στα βιβλία της ιστορίας της La Liga και της Ζιρόνα που διάγει σε αυτό το πρώτο διάστημα της σεζόν το καλύτερες ημέρες της ιστορίας της όντας πρώτη μέχρι χθες βράδυ στο πρωτάθλημα Ισπανίας. Πρωτιά που χάθηκε βέβαια απο τη Ρεάλ Μαδρίτης την οποία ωστόσο είχε για λίγο από κάτω μαζί με τη συγκάτοικο της στη Βαρκελώνη, Μπαρτσελόνα.

7. Μπαρτσελόνα (+1)

Η “μεγάλη” ομάδα της Καταλονίας συνεχίζει για δεύτερη σεζόν να κερδίζει με βάση όχι τόσο την καλή ομαδική της απόδοση αλλά την υψηλή ατομική ποιότητα που διακρίνει πολλά από τα μέλη της. Ενώ, το δικό της ρόλο σε ένα πολύ μικρό ποσοστό έχει διαδραματίσει και η τύχη που ωστόσο κρατά τους “μπλαουγκράνα” ψηλά και τους δίνει το δικαίωμα να βρίσκονται και στο συγκεκριμένο top-10.

8. Λίβερπουλ (-1)

Τι να πει κανείς για την ομάδα του Κλοπ; Έχοντας πια καταστήσει ιδίωμα τις ανατροπές του σκορ όντας μάλιστα πολύ συχνά η ίδια σε πολύ δύσκολη θέση, έχει φτάσει στο σημείο να παρουσιάζεται αξιόλογη σε κάθε περίσταση και να χάνει έναν αγώνα όχι λόγω της δικής κακής εικόνας, αλλά χάρη σε εξόφθαλμα λάθη διαιτητών που ‘δυναμιτίζουν” το κλίμα και αμαυρώνουν προσπάθειες ομάδων που με την εικόνα τους σίγουρα δεν το δικαιούνται.

9. Φέγενορντ (+1)

Αν δεν αξίζει η Φέγενορντ αυτή τη θέση τότε ποιος; Οι μόνοι “Ολλανδοί” αυτής της λίστας μετά την πρεμιέρα τους κατά την οποία δεν βρήκαν κάποιο τέρμα ενάντια στη Φουρτούνα Σιτάρντ κρατώντας παράλληλα και εκείνη στο μηδέν, έχουν πια σκοράρει 28 γκολ σε 8 αγώνες με το “σπαστό” 0-4 επί του Άγιαξ και το 1-5 επί της Ουτρέχτης. Αποτελέσματα που δείχνουν ότι οι καταιγιστικοί εν ενεργεία πρωταθλητές δεν καταλαβαίνουν από έδρες.

10. Τότεναμ

Ίσως η θέση της να μην είναι η πρέπουσα. Ίσως να άξιζε κάτι περισσότερο αλλά και οι άλλοι έχουν ζωή και από πάνω της υπάρχουν ομάδες που τους αξίζει σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής πεπραγμένα τους να βρίσκονται ανάμεσα στις καλύτερες της Ευρώπης και του κόσμου. Επίτευγμα που δεν έχουν πετύχει συχνά ή και σε μια περίπτωση ποτέ στην ιστορία τους. Παρά ταύτα οι “spurs” δικαιούνται την παρουσία τους σε αυτό το top-10 καθώς παρουσιάζουν υπό τις οδηγίες του Άγγελου Ποστέκογλου το καλύτερο τους “πρόσωπο” μετά το 2019 και το ταξίδι ως τον τελικό του Champions League υπό τις οδηγίες του νυν προπονητή της Τσέλσι, Μαουρίτσιο Ποτσετίνο. Θιασώτες της “αναγέννησης” ο Χέου Μινγκ Σον και ο Τζέιμς Μάντισον που δείχνει στις πρώτες του μέρες στο Λονδίνο να έχει άριστη χημεία με τον Κορεάτη “legend” πια του συλλόγου. Η φόρμα του εκπληκτική. Έτσι ανίκητοι, απτόητοι και πάνω απ’ όλα “καυτοί” συνεχίζουν την προσέγγιση της κορυφής ευρισκόμενοι αυτή τη στιγμή μόλις έναν πόντο μακριά από την πρωτοπόρο Σίτι.

Κλείνοντας, σας ενημερώνουμε ότι θα ακολουθήσουν και άλλα “power ranking” ανά τακτά χρονικά διαστήματα και όχι μόνο με αφορμή παρόμοιες πρωτοβουλίες ιστοσελίδων του εξωτερικού και για αυτό σας προσκαλούμε να πείτε και εσείς τη γνώμη σας για τις καλύτερες ομάδες της σεζόν μέχρι τώρα.

Δείτε ακόμη:

Λίβερπουλ: “Έσπασε” τη σιωπή της για το καλό όλων

Bundesliga: Αποτελέσματα και Βαθμολογία

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ