Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Έκανε τη δουλειά στην Τρίπολη και τώρα… Μαρσέιγ

Με τον κόσμο στο πλευρό της και παρά τις πολλές απουσίες, η ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα από την Τρίπολη, επικρατώντας του Αστέρα με 3-0 για την 8η αγωνιστική της Super League – Κορυφαίοι Τσούμπερ και Ελίασον με ένα γκολ και μία ασίστ ο καθένας.

Λίγες ημέρες πριν την ευρωπαϊκή αναμέτρηση με αντίπαλο τη Μαρσέιγ, η ΑΕΚ των πολλών απουσιών, επικράτησε του Αστέρα στην Τρίπολη, με τα γκολ του Ελίασον, του Μοχαμάντι και του Τσούμπερ να χωρίζουν τις δύο ομάδες. Με αυτή τη νίκη η Ένωση έφτασε στην 2η θέση και τους 17 βαθμούς, ενώ περιμένει το αποτέλεσμα του «ντέρμπι αιωνίων».

Από την άλλη πλευρά, οι Αρκάδες των δέκα παικτών λόγω της αποβολής του Καστάνιο στο 52′, μπήκαν καλά στην αναμέτρηση, αλλά όταν τους δόθηκαν οι ευκαιρίες δεν μπόρεσαν να τις εκμεταλλευτούν και έτσι έμειναν στην 8η θέση και τους 8 βαθμούς.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, η ΑΕΚ ήταν εκείνη που είχε την κατοχή της μπάλας, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης θέλησε να χτυπήσει στην αντεπίθεση, πιέζοντας ψηλά την άμυνα της Ένωσης.

Οι δύο ομάδες προσπάθησαν να γίνουν απειλητικές, αλλά δεν είχαν κάποια κλασική ευκαιρία, μέχρι το 22ο λεπτό. Από εκεί και έπειτα, ο Καλτσάς πρωταγωνίστησε για τον Αστέρα, εκμεταλλευόμενος δύο λάθη του Χατζισαφί. Αρχικά, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι στο 23′, ενώ στο 25′ αστόχησε από δύσκολη πλάγια θέση, χωρίς να απειλήσει την εστία του Στάνκοβιτς. Μπορεί ο Αυστριακός τερματοφύλακας της Ένωσης, να μην κινδύνεψε στο 25′, όμως στο 31′ πραγματοποίησε μια μεγάλη επέμβαση στο πλασέ του Ρεγκίς, κρατώντας το μηδέν στην αναμέτρηση. Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, η ΑΕΚ προσπάθησε να βρει χώρους και γίνει να απειλητική με τους Τσούμπερ και Ελίασον, που ήταν οι πιο δραστήριοι παίκτες της. Οι δυό τους συνεργάστηκαν εξαιρετικά στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, με τον Ελβετό να σεντράρει εξαιρετικά και τον Ελίασον να νικά με ένα πολύ καλό τελειώμα τον Παπαδόπουλο για το 0-1, πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, οι δύο προπονητές αποφάσισαν να κάνουν αλλαγές για «φρεσκάρουν» την ομάδα τους, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης έμεινε με δέκα παίκτες από το 52′ λόγω της αποβολής του Καστάνιο με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η Ένωση μετά το προβάδισμα και την κόκκινη κάρτα που δέχτηκαν οι γηπεδούχοι, ήταν δεδομένο πως βρίσκονταν σε θέση οδηγού στο ματς, και έψαχνε ακόμα ένα γκολ για να «κλειδώσει» την υπόθεση νίκη. Στο 59′ ο Τσούμπερ πάτησε περιοχή με το σουτ του να κοντράρει, ενώ στο 67′ ο Γιόνσον απείλησε με την μπάλα να καταλήγει πάνω από την εστία του Παπαδόπουλου. Ό,τι δεν έκαναν οι Τσούμπερ και Γιόνσον, το έκανε η αλλαγή του Ματίας Αλμέιδα, Μιλάντ Μοχαμάντι. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Ελίασον, ο Μοχαμάντι βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή των γηπεδούχων και με κεφαλιά έκανε το 0-2 στο 77′. Το παιχνίδι μετά το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ ήταν διαδικαστικό, με την ομάδα του Αλμέιδα να έχει και άλλες ευκαιρίες για γκολ και τελικά να το καταφέρνει με τον Τσούμπερ, που έστειλε την μπάλα στη γωνία του Παπαδόπουλου στο 86′, για το άνετο 0-3 της ΑΕΚ επί του Αστέρα Τρίπολης.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Άλβαρες, Καστάνιο, Ζουκάνοβιτς, Γκαρθία, Μουνάφο (73′ Σουρλής), Γκρόζντανιτς (46′ Αλάγκμπε), Ρεγκίς, Καλτσάς (56′ Χριστόπουλος), Μπαρτόλο (74′ Ζουγλής), Μιριτέγιο (82′ Μάντζης)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Χατζισαφί (72′ Μοχαμάντι), Κάλενς, Βίντα, Ρότα, Σιμάνσκι (64′ Γαλανόπουλος), Γιόνσον (73′ Φαν Βέερτ), Τσούμπερ, Ελίασον, Μάνταλος (64′ Ζίνι), Αραούχο (46′ Πινέδα)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ