Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Νιούκαστλ: Ένα ρεκόρ που την τιμά και πρέπει να γίνει “μάθημα” για τις ελληνικές ομάδες

Οι “καρακάξες” ταξίδεψαν στο Ντόρτμουντ προκειμένου να αγωνιστούν απέναντι στη Ντόρτμουντ και όταν ήρθε η ώρα να το κάνουν προχώρησαν σε μια ιδιόμορφη επιλογή.

Είναι γνωστό της πάση ότι η Νιούκαστλ τις τελευταίες σεζόν έχει αλλάξει “status”. Απόρροια αυτού είναι κιόλας η παρουσία της στο φετινό Champions League. Εκεί όπου οι άνθρωποι της έχουν επιλέξει να πορευθούν με τον δικό τους τρόπο ή ακόμα καλύτερα να “περπατήσουν” ένα “μονοπάτι” που για χρόνια δεν “έβλεπε” κανείς.

Συγκεκριμένα, η φημισμένη αγγλική ομάδα αρέσκεται στη χρήση γηγενών ποδοσφαιριστών χωρίς να δίνουν τόση σημασία στην παραμένουσα στα ύψη τάση της διεθνοποίησης των συλλόγων με τη χρήση ποδοσφαιριστών από πολλές διαφορετικές χώρες. Γιατί όμως ασχολούμαστε ειδικά σήμερα με αυτό ενώ αποτελεί πάγια τακτική της ομάδας;

Το κάνουμε φυσικά με αφορμή τη χρήση οκτώ Άγγλων ποδοσφαιριστών στην αναμέτρηση του “Signal Iduna Park” και για να εξάρουμε αυτή την τακτική του συλλόγου από τη βόρεια Αγγλία που προτιμά το “φουσκωμένο πορτοφόλι” της να το αξιοποιεί για να εξασφαλίσει την πραγματοποίηση “έξυπνων” κινήσεων και όχι “φανταχτερών” ονομάτων που θα αλλοιώσουν την προϋπάρχουσα δομή και το “dna” της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προηγούμενη ομάδα που έκανε κάτι αντίστοιχο σε αυτό τον βαθμό ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που το φθινόπωρο του 1997 παρέταξε εννέα ποδοσφαιριστές από το Νησί απέναντι στην πολωνική Κόζιτζε σε έναν αγώνα για τη φάση των τότε ομίλων.


Οι ενδεκάδες των δύο συλλόγων

Photo credits: OneFootball (Facebook account)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1997): Σμάιχελ, Γ. Νέβιλ, Γιόχανσεν, Πάλιστερ, Μπέκαμ, Μπατ, Κόουλ, Σέριγχαμ, Γκιγκς, Φ. Νέβιλ, Σκόουλς

Photo credits: Newcastle United (Facebook account)

Νιούκαστλ (2023): Πόουπ, Τρίπιερ, Λασέλς, Σαρ, Χολ, Λόνγκσταφ, Μπ. Γκιμαράες, Γουίλοκ Λιβραμέντο, Ζοέλινγκτον, Γουίλσον

*Με bold είναι τονισμένα τα ονόματα των ξένων ποδοσφαιριστών των δύο ενδεκάδων


Φτάνοντας στο τέλος, θα θέλαμε να ευχηθούμε να ακολουθήσουν αυτό το μοντέλο και οι ελληνικές ομάδες που τα (πολλά) τελευταία έχουν στρέψει το βλέμμα τους στο εξωτερικό δίχως μεγάλη επιτυχία σύμφωνα με τα πεπραγμένα τους.

Δείτε ακόμη:

Νιούκαστλ: Σαν να μην έφυγε ποτέ από τ’ “αστέρια”

Premier League: Τα έργα και οι ημέρες των “Άγγλων” στα “αστέρια” τη φετινή σεζόν (videos)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ