Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Premier League: Τα έργα και οι ημέρες των “Άγγλων” στα “αστέρια” τη φετινή σεζόν (videos)

Με τον δεύτερο γύρο προ των πυλών είμαι η καταλληλότερη στιγμή να θυμηθούμε τι έχουμε δει μέχρι σήμερα και τι περιμένουμε να δούμε από τις αγγλικές ομάδες στο Champions League.

Πριν πούμε οτιδήποτε οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση συμμετέχουν η Μάντσεστερ Σίτι ως πρωταθλήτρια της προηγούμενης σεζόν και η Άρσεναλ, η Γιουνάιτεντ και η Νιούκαστλ ως κάτοχοι των άλλων τριών προνομιούχων θέσεων που περιλαμβάνει η πρώτη τετράδα. Παμε όμως τώρα να δούμε τι έχουν πετύχει αυτές στη μέχρι τώρα πορεία τους στο πρώτο σκέλος των ομίλων.


Όμιλος Α – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Τι είδαμε;

Οι “κόκκινοι διάβολοι” από την πρώτη αγωνιστική και εντεύθεν έδωσαν δύο αγώνες στο “σπίτι” τους έναντι των δύο φαινομενικά υποδεέστερων ομάδων του ομίλου, οι οποίες παρά τη γενική αίσθηση στάθηκαν κάτι περισσότερο από αξιοπρεπώς απέναντι της βάζοντας της δύσκολα και προδίδοντας με τις τακτικές τους την προβληματική εικόνα της. Γεγονός που οδήγησε την ομάδα του Ερίκ Τεν Χαγκ στα “σχοινιά” ούσα μάλιστα “υποχρεωμένη” λόγω του “status” που αυτή φέρει λόγω του πρόσφατου ενδόξου παρελθόντος, να ανακάμψει.

Μαν. Γιουνάιτεντ – Γαλατασαράι 2-3

Μαν. Γιουνάιτεντ – Κοπεγχάγη 1-0

8/11 Κοπεγχάγη – Μαν. Γιουνάιτεντ 22:00

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μπάγερν Μονάχου 9


2. Γαλατασαράι 4

3. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3


4. Κοπεγχάγη 1

Τι θα δούμε;

Στην περίπτωση του κλαμπ από τη βόρεια Αγγλία τα πράγματα δεν είναι απλά. Πρόκειται για έναν τεράστιο σύλλογο που στο γήπεδο δεν αποδίδει τα αναμενόμενα και παράλληλα έχει το πρέπει των υποδεέστερων αντιπάλων να τον βαραίνει. Συνθήκη στην οποία η “κόκκινοι” του Μάντσεστερ έχουν δείξει ότι δεν παίρνουν καλό βαθμό κατ’ εξακολούθηση. Οπότε αν και η δεύτερη θέση είναι προαπαιτούμενο το μέλλον δεν προβλέπεται ευοίωνο και οι πιθανότητες να είναι εκτός Ευρώπης είναι σημαντικό.


Όμιλος Β – Άρσεναλ

Τι είδαμε;

Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα που επέστρεψε μετά από κάμποσο καιρό στο υψηλότερο επίπεδο έχει φροντίσει να τοποθετηθεί τον εαυτό της στην κορυφή του ομίλου της από την αρχή κιόλας. Έχει καταφέρει έτσι να επιβληθεί των τριών συνδιεκδικητών της που απέχουν σημαντικά από εκείνη σε δυναμική και ποιότητα. Γεγονός που δεν αλλάζει ούτε από την ήττα των “gunners” από τη Λανς στη Γαλλία.

Λανς – Άρσεναλ 2-1

Σεβίλλη – Άρσεναλ 1-2

Επόμενος αγώνας:

8/11 Άρσεναλ – Σεβίλλη 22:00

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Άρσεναλ 6


2. Λανς 5

3. Σεβίλλη 2


4. Αϊντχόφεν 2

Τι θα δούμε;

Στην περίπτωση της Άρσεναλ η πρωτιά στον όμιλο είναι δεδομένη. Οι “Λονδρέζοι” που είναι και οι μόνοι της φετινής “version”, “κοιτούν” ήδη τα νοκ άουτ και στόχος θα πρέπει να είναι να περάσουν το πρώτο από αυτά. Καθώς, η αγωνιστική τους εικόνα δεν μπορεί να είναι πειστική για να θεωρούμε δεδομένο οτιδήποτε παραπάνω.


Όμιλος ΣΤ – Νιούκαστλ

Τι είδαμε;

Αν και οι “καρακάξες” έλειπαν για μια εικοσαετία από τα “αστέρια”, πλέον έχουν επιστρέψει και χάρη στην αλλαγή του ιδιοκτησιακού τους καθεστώτος το έχουν κάνει έχοντας τεκμήρια που οδεύουν να γίνουν οι αποδείξεις που θα τις καταστήσουν ικανές να μακροημερεύσουν στην φετινή έκδοση του θεσμού. Ισχυρότερο αυτών η τεσσάρα στο πρώτο τους ευρωπαϊκό ματς για φέτος στο “St. James’ Park” απέναντι στην επίσης “αραβοκρατούμενη” Παρί Σεν Ζερμέν την οποία φιλοδόρησαν με τέσσερα γκολ στο σημαντικότερο παιχνίδι της διοργάνωσης μέχρι τώρα. Στον αντίποδα βέβαια στον αμέσως επόμενο εντός έδρας αγώνα τους γνώρισαν την ήττα από τη Ντόρτμουντ. Σε ένα αποτέλεσμα που τους μετακίνησε (πιθανότατα πρόσκαιρα) από τη δεύτερη θέση.

Νιούκαστλ – Παρί Σεν Ζερμέν 4-1

Νιούκαστλ – Ντόρτμουντ 0-1

Επόμενος αγώνας:

Νιούκαστλ – Ντόρτμουντ 2-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ντόρτμουντ 7


2. Παρί Σεν Ζερμέν 6

3. Ντόρτμουντ 4


4. Μίλαν 2

Τι θα δούμε;

Το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση γνωρίζουμε και το αποτέλεσμα της τέταρτης αγωνιστικής και της δεύτερης μάχης με τη Ντόρτμουντ μας κάνει συμπεραίνουμε ότι οι “ανθρακωρύχοι” πρέπει πια να πραγματοποιήσουν μια υπέρβαση. Εφόσον στα αποτελέσματα που πρέπει να επιτευχθούν συμπεριλαμβάνεται και δεύτερη νίκη σε βάρος της Παρί Σεν Ζερμέν.


Όμιλος Ζ – Μάντσεστερ Σίτι

Τι είδαμε;

Οι “πολίτες” είναι η μόνοι από τις τέσσερις εξ Αγγλίας συμμετέχουσες, οι οποίοι έχουν καταφέρει να ολοκληρώσουν τον πρώτο γύρο δίχως την παραμικρή απώλεια. Το 3/3 της ομάδας του Πεπ Γκουαρντιόλα μοιάζει σαν φυσική συνέχεια των 270 λεπτών ποδοσφαίρου που έχουν παιχτεί και στο δικό τους γκρουπ. Η Λειψία, ο Ερυθρός Αστέρας και η Γιουνγκ δε θα μπορούσαν άλλωστε να αποτελέσουν “εμπόδιο” για την κάτοχο του τροπαίου που κάθε μέρα “καλπάζει” όσο πιο μακριά μπορεί από τον ανταγωνισμό.

Λειψία – Μάντσεστερ Σίτι 1-3

Γιουνγκ Μπόις – Μάντσεστερ Σίτι 1-3

Επόμενος αγώνας:

7/11 Μάντσεστερ Σίτι – Γιούνγκ Μπόις 22:00

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μάντσεστερ Σίτι 9


2. Λειψία 6

3. Γιουνγκ Μπόις 1


4. Ερυθρός Αστέρας 1

Τι θα δούμε;

Με μια ματιά στα όσα έχουν κάνει οι ποδοσφαιριστές των “γαλάζιων” του Μάντσεστερ είναι εύκολο κανείς να αντιληφθεί ότι κάτι σπουδαίο ετοιμάζεται και πάλι από πλευράς Γκουαρντιόλα. Σπουδαίο και μεγάλο σε τέτοιο βαθμό που οι ειδικοί θεωρούν τους “συντοπίτες” της Γιουνάιτεντ πρώτο φαβορί και για τον φετινό τίτλο.

Δείτε ακόμη:

Premier League: Ο αγγλικός απολογισμός της πρώτης ευρωπαϊκής εβδομάδας (videos)

Γκαμπριέλ Ζεσούς: Δε σταματάει να σκοράρει στο Champions League

Νιούκαστλ: Σαν να μην έφυγε ποτέ από τ’ “αστέρια”

Champions League: Ανασκόπηση της 1ης αγωνιστικής (videos)

Champions League: Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ