Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Women’s Super League: Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής

Το “χαστούκι” της Λίβερπουλ που μόνο καλύτερη μπορεί να την κάνει, το απόλυτο μηδέν της Λέμαν και η έκβαση του ντέρμπι του Μάντσεστερ που οριστηκοποίησε καταστάσεις και συνοδεύτηκε από ένα σπουδαίο ρεκόρ.

Κοιτώντας το τι συνέβη στην 7η αγωνιστική της Women’s Super League αρχικά πέφτουμε πάνω στην πιο διδακτική ήττα της Λίβερπουλ από την Τσέλσι που χάνεται στον ορίζοντα. Για να συνεχίσουμε μετά με την Άστον Βίλα της Αλίσα Λέμαν που αν και κέρδισε έχει “χάσει” τη μοναδική της σταρ που σε 36,5 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα δεν έχει καταγράψει ούτε γκολ ούτε ασίστ. Εξέλιξη που αναπόφευκτα αποτελεί απόρροια της όλο και πιο Θέρμης ενασχόλησης της με τα σέξι ημερολόγια και το OnlyFans. Τέλος, θα πρέπεινα αφιερώσουμε αυτές τις γραμμές στους 43.615 θεατές του Γιουνάιτεντ – Σίτι που πέρα από ρεκόρ προσέλευσης στη διοργάνωση για χάρη του γυναικείου τμήματος των “κόκκινων διαβόλων” εξανανκαι ένα ακόμα μεγάλο βήμα προς την εδραίωση του γυναικείου ποδοσφαίρου στη θέση που του αρμόζει.

Τα αποτελέσματα: 

Τσέλσι – Λίβερπουλ 5-1

Τζέιμς 11′, 56′, 64′, Μπίβερ – Τζόουνς 24′, Νιούσκεν 78′/Κάρτερ 13′

Έχουμε μιλήσει πολλάκις για τη διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στη Λίβερπουλ και το γκρουπ των κορυφαίων του πρωταθλήματος. Για αυτό δεν θα αναλυθούμε για ακόμα μια φορά στο να εξηγήσουμε τα πως και τα γιατί αυτού του 5-1. Δεν θα μπορούσαμε να πάμε παρακάτω ωστόσο αν δεν λέγαμε ότι η Λορίν Τζέιμς έγινε σε ηλικία 22 ετών και 50 ημερών η νεότερη ποδοσφαιρίστρια στην ιστορία της Women’s Super League που συμβάλει στην επίτευξη τεσσάρων γκολ σε έναν αγώνα. Συγκεκριμένα, η Αγγλίδα μεσοεπιθετικός που ήταν σε εκπληκτική κατάσταση απέναντι στη Λίβερπουλ πέτυχε χατ τρικ και έδωσε και μια ασίστ προσθέτοντας έξτρα λάμψη στο ήδη αρκετά φωτεινό “άστρο” της.

Έβερτον – Μπρίστολ 2-2

Πιεμόντε 5′, Φίνιγκαν 57’/Ρότζερς 45+1′, Τέστρουπ 82′

Αν υπάρχει κάτι που πονάει σαν ήττα στο ποδόσφαιρο, αυτό είναι ένας αγώνας που ενώ προηγήθηκες δύο φορές δεν κατάφερες εν τέλει να τον κερδίσεις. Ότι ακριβώς βίωσε δηλαδή η Έβερτον που δεν κατάφερε να κερδίσει τη Μπρίστολ Σίτι σε μια μάχη που αν και προλαμβάνει δύο μικρομεσαίες ομάδες, είναι ξεκάθαρο ποιος από τους δύο συλλόγους υπερέχει σε δυναμική.

Μπράιτον – Άρσεναλ 0-3

Μπλακστένιους 12′, Φούρντ 80′, Μάανουμ 90+5′

Βλέποντας αυτό το αποτέλεσμα στη συγκεκριμένη συνάντηση αυτό που καταλαβαίνει κανείς είναι ότι όση τύχη υπήρχε στο Μπράιτον εξαντλήθηκε τις δύο προηγούμενες αγωνιστικές (ισοπαλία με Μ. Γιουνάιτεντ, νίκη Μ. Σίτι). Καθώς η Άρσεναλ πήγε στη νότια Αγγλία αποφασισμένη να επιβληθεί από νωρίς. Κι αν κρίνουμε από τα γκολ είναι κάτι που πέτυχε αποσπώντας τελικά το τρίποντο με ισάριθμα τέρματα.

Γουέστ Χαμ – Άστον Βίλα 2-3

Ασεγί 27′ (πέναλτι), Έβανς 80’/Πάτεν 31′, Λεόν 50′, Ντέιλι 90+2′

Το Γουέστ Χαμ – Άστον Βίλα καταλάμβανε αυτό το Σαββατοκύριακο την θέση του “ντέρμπι της ουράς”. Πρόκειται για έναν αγώνα που και από την εξέλιξη του καταλαβαίνουμε ότι διεξήχθη μεταξύ δύο συλλόγων ισοδύναμων. Για αυτό και προσέφερε συγκινήσεις σε όποιον είχε την τύχη να τον παρακολουθήσει. Το ότι στέφθηκε νικήτρια η ομάδα της πιο όμορφης ποδοσφαιρίστριας στον κόσμο, Αλίσα Λέμαν, πρέπει να σημειωθεί διότι δε συμβαίνει συχνά και να προβληματίσει τη διασημότατη Ελβετίδα που δεν έχει κάποια επιρροή στην ομάδα της πέραν της έξτρα προβολής που επιτυγχάνεται για αυτή λόγω του τίτλου της.

Λέστερ – Τότεναμ 1-1

Κέιμαν 18’/Ίντχουζοϊ 56′

Η συγκεκριμένη είναι μια από αυτές τις ισοπαλίες που πραγματικά οι αντιμαχόμενες πλευρές δεν έχουν κάποιο κέρδος να αποκομίσουν. Αφού έρχεται σαν “φρένο” στην ανοδική πορεία της Τότεναμ και αντίθετα δίνει λίγη ώθηση ακόμα στην ξέφρενη πορεία της Λέστερ προς τα χαμηλότερα στρώματα της βαθμολογίας.

Μαν. Γιουνάιτεντ – Μαν. Σίτι 1-3

Ζέλεμ 21’/Ρόορντ 34′, Χεμπ 35′, Σο 55′

Το Μάντσεστερ έχει αφεντικό και αυτό φοράει γαλάζια. Μετά τους άντρες η Σίτι πέρασε από το “Old Trafford” και στις γυναίκες και το έκανε μάλιστα περίπου με το ίδιο σκορ και στις δύο περιπτώσεις. Μόνη διαφορά ανάμεσα στα δύο ενενηντάλεπτα; Φυσικά το ότι η Γιουνάιτεντ προηγήθηκε, στην περίπτωση που εξετάζουμε σήμερα, από την άσπρη βούλα. Κατά τ’ άλλα αυτό που οφείλουμε να σχολιάσουμε είναι το πόση περισσότερη ουσία είχε στο παιχνίδι της η Σίτι έχοντας πανομοιότυπα στατιστικά με την αντίπαλο της. Κλείνοντας, να πούμε ότι λίγο νωρίτερα τελείωσε η αναμέτρηση στο “Θέατρο των ονείρων” για τη Λάια Αλεξανδρή που αντίκρυσε την κόκκινη κάρτα στο 72ο λεπτό χωρίς όμως να επηρεαστεί η αναμέτρηση στον εναπομείναντα χρόνο της από αυτό.

Δείτε ακόμη:

Women’s Super League: Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής και η βαθμολογία

Σιούκε Νιούσκεν: Το «αστέρι» της Τσέλσι που έλαμψε και θέλει να γράψει ιστορία! (VIDEO)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ