Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ματσάρα… για γερά νεύρα στην Καισαριανή!

Ματσάρα από άλλο… πλανήτη στο Δημοτικό Στάδιο Καισαριανής! Η Κηφισιά επικράτησε με 4-2 του ΠΑΣ Γιάννινα για την 14η αγωνιστική της Stoiximan Super League και ξέφυγε από την τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Η αναμέτρηση της Καισαριανής «έσπασε» καρδιές και τελικά είχε νικητή. Κηφισιά και ΠΑΣ Γιάννινα, τα έδωσαν όλα για το τρίποντο, δείχνοντας πόσο ανάγκη το είχαν για να ξεφύγουν από τα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας.

Τελικά, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που χαμογέλασαν και στο ντεμπούτο του νέου τους προπονητή, Ντέιβιντ Νίλσεν πήραν τη νίκη που τους έφερε στην 12η θέση και τους 11 βαθμούς, αφήνοντας την ομάδα του Θανάση Στάικου στους 8 βαθμούς και την τελευταία θέση της Stoiximan Super League.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Κηφισιά μπήκε πολύ καλά στην αναμέτρηση και μάλιστα μόλις στο 6ο λεπτό βρήκε το γκολ με τον Οζέγκοβιτς να εκμεταλλεύεται το κλέψιμο και το γύρισμα του Κρισιούμα, κάνοντας με κεφαλιά το 1-0. Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε άμεσα στο 10′, με τον Ροσέρο να να δέχεται την κάθετη του Παμλίδη και να νικά τον Αναγνωστόπουλο για το 1-1. Η αντίδραση των γηπεδούχων ήταν πραγματικά αστραπιαία. Ο Κωνσταντακόπουλος βρήκε τον Κρισιούμα και εκείνος με ωραίο τελειώμα από το όριο της περιοχής νίκησε τον Κλέιμαν για το 2-1 στο 11′.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα στη συνέχεια πίεσε για να επιστρέψει στο ματς και το κατάφερε στο 23′. Μετά από κόρνερ του Τσαούση, ο Παντελάκης πήρε την ψιλοκρεμαστή κεφαλιά και έκανε το 2-2. Οι γηπεδούχοι όμως, δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Το φάουλ που εκτέλεσε ο Μπιφουμά μετατράπηκε σε γκολ, με τον Λαντρ να κάνει την προβολή και να σκοράρει για το 3-2 στο 34′, που ήταν και το τελικό σκορ ενός φανταστικού πρώτου ημιχρόνου και για τις δύο πλευρές.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Νίλσεν ήταν εκείνη που θέλησε να «κλειδώσει» στην ουσία το παιχνίδι και βρέθηκε πολύ κοντά στο 4ο γκολ, με την κεφαλιά όμως του Κρισιούμα να περνά δίπλα από το δοκάρι του Κλέιμαν στο 55′. Η σειρά των φιλοξενούμενων για να απειλήσουν ήρθε στο 65′, με τον Ροσέρο να σεντράρει, τον Κόντε να πλασάρει στην κίνηση και τον Αναγνωστόπουλο να αποκρούει σταθερά. Η κατάσταση για τους Γιαννιώτες έγινε ακόμη πιο δύσκολη στο 78′. Ο Γκάρο που μπήκε ως αλλαγή, δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες για το υπόλοιπο της αναμέτρησης.

Στο 86′ και μετά από γύρισμα του Μασούρα, ο Κλέιμαν έδειξε τον κίνδυνο και ο ΠΑΣ Γιάννινα βγήκε στην αντεπίθεση με τον Κόντε να πέφτει μέσα στην περιοχή μετά από μαρκάρισμα του Παπασάββα και να ζητά πέναλτι, χωρίς όμως διαιτητής και VAR να έχουν την ίδια άποψη. Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, ο Οζέγκοβιτς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 4-2 για να «κλειδώσει» οριστικά το τρίποντο της ομάδας του σε αυτό το ματς-θρίλερ.

Κηφισιά (Ντέιβιντ Νίλσεν, 4-3-3): Αναγνωστόπουλος, Μασούρας, Βαφέας, Λαντρ, Παρράς (46′ Γκόμπελιτς), Παπασάββας, Ιπαλίμπο (84′ Μποτία), Κωνσταντακόπουλος (92′ Ίλιεφ) , Μπιφουμά (67′ Αντερέγκεν), Οζέγκοβιτς, Κρισιούμα (67′ Τετέι)

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος, 4-3-3): Κλέιμαν, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Τσαούσης, Καραχάλιος, Ριένστρα (46′ Γκάρο), Τζίνο, Ροσέρο, Παμλίδης, Λεό (64′ Κόντε)

Διαιτητής: Γκορτσίλας
Βοηθοί: Στεφανής, Νίκζας
4ος: Πουλικίδης
VAR: Τζήλος, Βεργέτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ