Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Άλλη μια πρωτιά στα χέρια του “Greek Freak”

Η “οροσειρά” των ρεκόρ των Μπακς, ο Καρίμ που τα έκανε πρώτος και ο Γιάννης που έφτασε ψηλότερα.

Μοιάζει πλέον τετριμμένο να λένε ότι η βραδιά που προηγήθηκε ήταν ιστορική για τον Γιάννη, αλλά, ναι, αυτό συνέβη ξανά. Μόλις 48 ώρες μετά τη μυθική 64αρα που αποτέλεσε ρεκόρ για το “franchise” των Μπακς και το NBA, ήταν απλά η ώρα ο ηγέτης των “ελαφιών” να ξεπεράσει το “τοτέμ” του οργανισμού, Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ και στην κατηγορία των ριμπάουντ. Προσθέτοντας έτσι το όνομα του στην πρώτη θέση μιας ακόμη στατιστικής κατηγορίας της ομάδας από το Ουισκόνσιν.

Photo credits: Milwaukee Bucks (IG account)

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γιάννης ξεπερνά τον ανυπέρβλητο θρύλο της ομάδας του αλλά και της λίγκας. Καθώς εδώ και αρκετό καιρό ηγείται τόσο στην κατηγορία των πόντων όσο και σε εκείνη των ασίστ.  Εμπλουτίζοντας έτσι με τα απαραίτητα ατομικά επιτεύγματα το ήδη πλούσιο παλμαρέ του που είναι κάτι παραπάνω από αντάξιο ενός “franchise player”.

Κλείνοντας, ειναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι ο “Greek Freak” με τα 17 ριμπάουντ που συνέλεξε απέναντι στους Ρόκετς και την προαναφερθείσα “προσπέραση” που σημείωσε, έγινε μόλις ο τέταρτος παίκτης στην ιστορία του πρωταθλήματος που προΐσταται στα ριμπάουντ, τους πόντους και τις ασίστ όσον αφορά την ομάδα του διαχρονικά. Πριν από αυτόν τα κατάφεραν ο Λεμπρόν Τζέιμς με τη φανέλα των Κλίβελαντ Καβαλίερς, ο Μάικλ Τζόρνταν με αυτή των Μπουλς και ο Κέβιν Γκαρνέτ με εκείνη των Μινεσότα Τίμπεργουλβς. Καταλαβαίνουμε όλοι λοιπόν πόσο σπουδαίο είναι αυτό που συνέβη απόψε στο Χιούστον.

Δείτε ακόμη:

Στεφ Κάρι: Ποιος νοιάζεται για τα δίποντα όταν μπορεί να βάλει εύκολα τρίποντα;

Γιάννης Αντετοκούμπο: 64 πόντους ρε Γιάννη; (Video)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ