Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός: Νίκη «διάρρηξη» για τους Πειραιώτες!

Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός 0-1

Οι μπαρουτοκαπνισμένοι Σερραίοι έβαλαν δύσκολα στην ομάδα του Ολυμπιακού, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά ότι είναι μια υπολογίσιμη δύναμη του φετινού πρωταθλήματος. Το αποτέλεσμα για την ομάδα του Καρβαλιάλ έκρινε σε μεγάλο βαθμό ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί που με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έδωσε τους πολύτιμους 3 βαθμούς στους φιλοξενούμενους και τους οδήγησε στην τριπλή ισοβαθμία με ΠΑΟ και ΑΕΚ στους 31 βαθμούς, μόλις 1 βαθμό πίσω από τον πρώτο ΠΑΟΚ.

1ο ημίχρονο

Από την αρχή του αγώνα οι Πειραιώτες πήραν θέση ψηλά στο γήπεδο, πιέζοντας τους αντιπάλους τους και κυκλοφορώντας την μπάλα, με κύριους οργανωτές τους Μασούρα και Φορτούνη. Η πολυπρόσωπη άμυνα του Πανσερραϊκού εμφανίστηκε πολύ καλά στημένη στο γήπεδο, μην αφήνοντας ανοιχτούς χώρους στους ερυθρόλευκους. Στο 12′ οι γηπεδούχοι απείλησαν με σέντρα από τα δεξιά και κεφαλιά του Μπαίροβιτς, στο τέλος της οποίας βρέθηκε ο καλά τοποθετημένος Αλέξανδρος Πασχαλάκης. Οι πρωτοβουλίες του αρχηγού των ερυθρόλευκων λίγο έλειψε να οδηγήσουν στο πρώτο τέρμα της αναμέτρησης, όταν στο 27ο λεπτό, ο Κώστας Φορτούνης βρήκε χώρο μέσα στην περιοχή για να επιχειρήσει ένα σουτ με το αριστερό, αλλά η μπάλα κόντραρε πάνω στους στόπερ και έφυγε κόρνερ. Τεράστια ευκαιρία έχασε ο φορ του Ολυμπιακού λίγα λεπτά αργότερα, με την δημιουργία της φάσης να ανήκει και πάλι στον αρχηγό των ερυθρόλευκων, γεμίζοντας για τον Αγιούμπ Ελ Καμπί και ο Μαροκινός να αστοχεί με κεφαλιά εξ’ επαφής. Λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου Μασούρας και Έσε συνεργάστηκαν ανενόχλητοι έξω από την περιοχή του Πανσερραϊκού, με τον Αργεντίνο να σουτάρει γλιστρώντας και την μπάλα να σταματά στην αγκαλιά του Χόβαν.

2ο ημίχρονο

Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία μπήκε με ξεκάθαρο σκοπό στο 2ο ημίχρονο, δίνοντας φανερά πιο αμυντικό σχήμα στην διάταξη τους. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του 2ου 45λέπτου ήρθε από τον συνήθη ύποπτο των «ερυθρολεύκων», τον Ποντένσε, με τον Πορτογάλο να γίνεται κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή και με δυνατό διαγώνιο σουτ να στέλνει την μπάλα άουτ, δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Χόβαν. Στο 62ο λεπτό και οι 2 ομάδες έφτασαν μία ανάσα από το γκολ που θα τους έβαζε μπροστά στο σκορ. Πρώτοι σε αυτό το «ταγκό» ευκαιριών ήταν οι γηπεδούχοι με τον Σοφιανό σε πρώτο χρόνο να σουτάρει και τον Πασχαλάκη να αποκρούει, ενώ στην συνέχεια η προσπάθεια του Χατζηστραβού να τελειώσει σε κενή εστία κόπηκε την τελευταία στιγμή. Η απάντηση των «ερυθρόλευκων» ήρθε με τον Μασούρα, με τους παίκτες του Ολυμπιακού να φεύγουν γρήγορα στην κόντρα και το σουτ του Έλληνα διεθνή από πλάγια θέση να περνάει για λίγο έξω. Η πρώτη αλλαγή του Κάρλος Καρβαλιάλ στο παιχνίδι έμελλε να είναι και αυτή που θα έσπαγε το ρόδι στον αγώνα. Στο 65, ο πολύπειρος Γιουσέφ Ελ Αραμπί ανέλαβε να εκτελέσει πέναλτι, που κέρδισε νωρίτερα ο Μασούρας και με ψυχραιμία έστειλε τον Χόβαν στην μία πλευρά και την μπάλα στην άλλη για το 0-1. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα ο Μαροκινός είχε την ευκαιρία να χρηστεί για 2η φορά σκόρερ, όταν, μετά από καταπληκτική κάθετη μπαλιά του Μασούρα, ο Ελ Αραμπί βγήκε σε τετ-α-τετ, πέρασε τον Χόβαν, όμως το συρτό του σουτ σταμάτησε πάνω στην γραμμή μετά από ηρωική προσπάθεια του Θυμιάνη.

Συνθέσεις: 

Πανσερραϊκός: (Γκαρσία) Χόβαν, Αβλονίτης, Θυμιάνης, Μπέργκστρομ, Δεληγιαννίδης (Ντανκερλούι 85′), Ουεντραόγκο (Μορέιρα 79′), Στάικος, Πηλέας (Τομάς 46′), Χατζηστραβός, Μασαρίποφ (Μούργος 69′), Μπαίροβιτς (Σοφιανός 46′)

Ολυμπιακός: (Καρβαλιάλ) Πασχαλάκης, Ντόι, Μπιανκόν, Ροντινέι, Ορτέγκα, Καμαρά, Έσε, Φορτούνης (Αλεξανδρόπουλος 90′), Μασούρας (Ρίτσαρντς 90΄), Ποντένσε (Ελ Αραμπί 61′), Ελ Καμπί (Μπιέλ 81′)

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ