Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Εθνική Ομάδα: Ο Άγγελος Βλαχόπουλος στην κορυφή των προτιμήσεων των προπονητών της Α1

Το τέλος της χρονιάς που έρχεται σε λίγες μέρες έχει “ξυπνήσει” για ακόμα μια φορά τη βαθιά επιθυμία όλων μας να κάνουμε ένα ταχύτατο “rewind” και να θυμηθούμε τι κρατάμε και τι αφήνουμε από το 2023. Όπως έκανε δηλαδή και το “Pisina.net” με τους κορυφαίους πολίστες της χρονιάς.

Η ελληνική ιστοσελίδα, πίστη στο “ρεύμα” της εποχής, αποφάσισε να διεξάγει ένα γκάλοπ μεταξύ όχι ενός διευρυμένου κοινού όπως η “TOTALWATERPOLO”, αλλά ανάμεσα στους 16 προπονητές του ελληνικού πρωταθλήματος προκειμένου να αναδειχθεί από τις επιλογές τους ο κορυφαίος υδατοσφαιριστής στην Ευρώπη το 2023.

Πάμε τώρα να δούμε τι επέλεξαν λοιπόν οι: Λάμπρος Βογιατζόγλου (Όμιλος Φίλων Θαλάσσης), Μάκης Βολτυράκης (Ναυτικός Όμιλος Χίου), Φάνης Κουντουδιός (Εθνικός Πειραιά), Γιάννης Κατρουτζανάκης (Αθλητικός Ναυτικός Όμιλος Γλυφάδας), Μανούσος Βιζυράκης (Ναυτικός Όμιλος Χανίων), Δημήτρης Μάζης (Παναθηναϊκός), Γιώργος Ντόσκας (Ναυτικός Όμιλος Πατρών), Κώστας Δήμου (Πανιώνιος), Θεόδωρος Χατζηθεοδώρου (ΠΑΟΚ), Κώστας Βαμβακάρης (Αθλητικός Όμιλος Παλαιού Φαλήρου), Νίκος Καραμάνης (Υδραϊκός), Νίκος Δεληγιάννης (Απόλλων Σμύρνης), Κώστας Λούδης (Γυμναστικός Σύλλογος Περιστερίου), Νίκος Βενετόπουλος (ΑΕΚ), Βλάνταν Βουγιασίνοβιτς (Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης), Χρβόγιε Κόλιανιν (Ολυμπιακός).

Τα αποτελέσματα:

1. Άγγελος Βλαχόπουλος (44 ψήφους, Νόβι)

2. Ντίνος Γεννηδουνιάς (37 ψήφους, Ολυμπιακός)

3. Κωνσταντίνος Κάκαρης (31 ψήφοι, Ρέκο)

4. Στέλιος Αργυρόπουλος Κανακάκης (28 ψήφοι, Φερεντσβάρος)

5. Γιάννης Φουντούλης (19 ψήφοι, Ολυμπιακός)

5. Δημήτρης Νικολαΐδης (19 ψήφοι, Ολυμπιακός)

6. Δημήτρης Σκουμπάκης (15 ψήφοι, Νόβι)

7. Αλέξανδρος Παπαναστασίου (12 ψήφοι, Ολυμπιακός)

8. Νίκος Γκίλλας (6 ψήφοι, Ολυμπιακός)

9. Μανώλης Σολανάκης (5 ψήφοι, Απόλλων)

10. Μάρτον Βάμος (4 ψήφοι, Ολυμπιακός)

10. Νίκολα Μπογκντάνοβιτς (4 ψήφοι, Απόλλων)

11. Νίκολα Μοσκόφ (3 ψήφοι, Πανιώνιος)

12. Νικόλας Παπασηφάκης (2 ψήφοι, ΝΟΒ)

12. Κώστας Μουρίκης (2 ψήφοι, Πανιώνιος)

12. Αριστείδης Χαλυβόπουλος (2 ψήφοι, ΝΟΒ)

13. Νίκος Γαρδίκας (1 ψήφο, Απόλλων)

13. Στάθης Καλογερόπουλος (1 ψήφο, ΝΟΒ)

Βλέποντας τη λίστα των αποτελεσμάτων δύο πράγματα μπορούμε με άνεση να πούμε. Το πρώτο αφορά τον Άγγελο Βλαχόπουλο. Ο Έλληνας περιφερειακός με το εξαιρετικό σουτ από μακρινή κατέλαβε την κορυφαία θέση στις προτιμήσεις των προπονητών του εγχώριου πρωταθλήματος λόγω ενός πολύ σημαντικού τρίπτυχου για κάθε αθλητή. Αφού πρόκειται για έναν ταλαντούχο υδατοσφαιριστή με χαρακτήρα που μένει μακριά από τις προκλήσεις και προσωπικότητα γεννημένη για να βγαίνει μπροστά στα δύσκολα. Όπως έχει συμβεί τόσες και τόσες φορές σε εθνικό και διασυλλογικό επίπεδο. Να πούμε σε αυτό το σημείο ότι ο Βλαχόπουλος αναδείχθηκε Δευτεραθλητής Ευρώπης με το σκουφάκι της Νόβι Βελιγραδίου, ωστόσο δεν κατάφερε να είναι παρών και στην μνημειώδη πορεία της Εθνικής μας στη Φουκουόκα. Αιτία αποτέλεσε ένα προσωπικό ζήτημα με αίσια, ευτυχώς, έκβαση.

Το δεύτερο, τώρα, που αξίζει να σημειώσουμε είναι πως το παρόν και το μέλλον του ελληνικού πόλο βρίσκεται σε πάρα πολύ καλά χέρια. Αποτέλεσμα που αποτελεί απόρροια των αμέτρητων διακρίσεων των τελευταίων ετών αλλά και της παρουσίας στη λίστα των Νίκου Γκίλλα (20 ετών), Αριστείδη Χαλυβόπουλου (21 ετών), Στάθη Καλογερόπουλου (22 ετών), Κώστα Κάκαρη (24 ετών), Δημήτρη Νικολαΐδη (24 ετών), Αλεξάνδρου Παπαναστασίου (24 ετών), Δημήτρη Σκουμπάκη (25 ετών), Νικόλα Παπασηφάκη (25 ετών) και Νίκου Γαρδίκα (25 ετών).

Κλείνουμε, ευχόμενοι τόσο στον Άγγελο Βλαχόπουλο όσο και στους νεαρότερους της κατάταξης αυτής και εις ανώτερα. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για τους υπόλοιπους αθλητές της που καταρτίζουν την κορυφαία δεκαεννιάδα της Ευρώπης σύμφωνα με τους προπονητές του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ως υστερόγραφο, τώρα, αφήνουμε εδώ τις κουβέντες που μας είπε ο πεπειραμένος περιφερειακός για τη διάκριση που έλαβε και για τους στόχους που έχει θέσει ο ίδιος και οι συμπαίκτες του για τη νέα χρονιά.

Με τιμάει πολύ η εκτίμηση των προπονητών της Α1 και τους ευχαριστώ. Στόχος προσωπικός αλλά και ομαδικός είναι η κατάκτηση της κορυφής με την Εθνική Ομάδα.”

Δείτε ακόμη:

Εθνική Ομάδα: Τρία παιδιά της “γαλανόλευκης” στους καλύτερους του κόσμου

Μάνος Ζερδεβάς: “Χαρούμενοι για τον τελικό, ήρθε η ώρα να κατακτήσουμε το χρυσό”

Μάνος Ζερδεβάς: «Όνειρό μου η κατάκτηση μεταλλίων στις επόμενες διοργανώσεις με την Εθνική Ομάδα»

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ