Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Carabao Cup: Τα αποτελέσματα των δεύτερων ημιτελικών και το ζευγάρι του μεγάλου τελικού

Το ένα ημίχρονο που χρειάστηκε η Τσέλσι και η Λίβερπουλ που έζησε ένα δυνατό “χτυποκάρδι” στο Λονδίνο.

Το διήμερο που μας πέρασε ήταν και το καθοριστικό για την έκβαση των ημιτελικών του Carabao Cup. Μιας διαδικασίας όπου οι ομάδες της Premier League βίωσαν ανάμεικτα συναισθήματα στο πρώτο της κομμάτι. Καθώς, η μεν Τσέλσι έφυγε με ήττα από την έδρα της Μίντλεσμπρο και η Λίβερπουλ επικράτησε της Φούλαμ στο “Anfield” κάνοντας ακριβώς αυτά που πρέπει για να έχει το προβάδισμα που χρειαζόταν.

Για να πάμε τώρα στην άλλη “πλευρά του φεγγαριού” όπου περίμεναν το “Stamford Bridge” και το “Craven Cottage” για να οριστικοποιήσουν κάτι που έμοιαζε πολύ “ρευστό” μέχρι χθες βράδυ και να του δίνουν τη μορφή που πάνω κάτω υποψιαζόμασταν ότι θα πάρει.

Αφού η Τσέλσι εξαφάνισε το προβάδισμα της Μίντλεσμπρο με τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο και άλλα δύο στο αδιάφορο δεύτερο πηγαίνοντας στο “Wembley” με το εμφατικό 6-2 και ένα ακόμα πολύ καλό ματς από τον Κόουλ Πάλμερ στις “αποσκευές” τους.

Μεταφέροντας με αυτόν τον τρόπο την πίεση για τη δεύτερη θέση του τελικού στη Λίβερπουλ. Που αν και μπροστά στο σκορ στον δικό της αγώνα εξ’ αρχής, έπρεπε να διαχειριστεί το “εύθραυστο” 2-1 του πρώτου αγώνα με επιτυχία για να τα καταφέρει. Όπως και έγινε εν τέλει αν και η πίεση των “cottagers” ήταν σημαντική καθόλη τη διάρκεια του αγώνα που κρίθηκε παρά ταύτα από το γκολ του Ντίαζ στο 11′ και τις πολλές χαμένες ευκαιρίες των αντιπάλων που ισοφάρισαν αλλά δεν κατάφεραν κάτι παραπάνω.

Τα αποτελέσματα:

Τσέλσι – Μίντλεσμπρο 6-1 (6-2 συνολικά)

Χάουσον 15′ (αυτογκόλ), Φερνάντεζ 29′, Ντισασί 36′, Πάλμερ 42′, 77′, Μαντουέκε 81′/Ρότζερς 88′

Φούλαμ – Λίβερπουλ 1-1 (2-3 συνολικά)

Ντιόπ 77’/Ντίαζ 11′

 

Τελικός

25/02 Λίβερπουλ – Τσέλσι 18:30

 

Δείτε ακόμη:

Carabao Cup: Τα αποτελέσματα των πρώτων ημιτελικών

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ