Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Εθνική Ομάδα: Τρίτος στην Ευρώπη ο Ζερδεβάς

Μια ακόμα πολύ σημαντική διάκριση κατάφερε ο Μάνος Ζερδεβάς το τελευταίο διάστημα. Καθώς απέσπασε την τρίτη θέση στην ψηφοφορία του ευρωπαϊκού κοινού για τον καλύτερο υδατοσφαιριστή για το 2023.

Μάλιστα το συγκεκριμένο ατομικό επίτευγμα θα μπορούσε να θεωρηθεί το καλύτερο δυνατό επιστέγασμα για μια χρονιά κατά την οποία ο Μάνος βρέθηκε στο top 5 της Ευρώπης με τον Ολυμπιακό αλλά και στον τελικό της Φουκουόκα.

Προχωρώντας και σε ότι έχει να κάνει με τη δεύτερη θέση, αυτή κατέληξε στον Ιταλό Φραντσέσκο Ντι Φούλβιο, ο οποίος σε εθνικό επίπεδο δεν πήγε καλά, αλλά αρίστευσε με τα χρώματα της Προ Ρέκο. Με την οποία στέφθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης.

Όπως ακριβώς συνέβη και με τον νικητή της διαδικασίας και συμπαίκτη του Ντι Φούλβιο στην Προ Ρέκο, Γκέργκο Ζάλανκι, ο οποίος αφού έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης σε διασυλλογικό επίπεδο, έπειτα κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Ιαπωνία το περασμένο καλοκαίρι. Καθότι φορώντας το σκουφάκι της εθνικής Ουγγαρίας επικράτησε της Ελλάδας σε ένα θρυλικό παιχνίδι που κρίθηκε στα πέναλτι.

Κλεινοντας, αξίζει να σημειώσουμε και κάτι τελευταίο για το κατόρθωμα του Ζερδεβά, ο οποίος πέραν του ότι ήταν ο μόνος Έλληνας μεταξύ των υποψηφίων, αποτέλεσε και τον μοναδικό πορτιέρε μεταξύ αυτών. Για αυτό και το αποτέλεσμα που πέτυχε πρέπει να θεωρείται δύο φορές σημαντικότερο  απ’ ότι των υπολοίπων και “φάρος” για τους συναδέλφους του που αγωνίζονται στην ίδια θέση.

Δείτε ακόμη:

Μάνος Ζερδεβάς: «Όνειρό μου η κατάκτηση μεταλλίων στις επόμενες διοργανώσεις με την Εθνική Ομάδα»

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ