Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Μίλησε ο νόμος της “Allianz Arena” και οι “Γερμανοί” είναι στα ημιτελικά

Ο  MVP Κίμιχ, η Μπάγερν που δεν “πεθαίνει” ποτέ, η ένταση που δεν υπήρχε, οι ευκαιρίες που δεν περίσσευαν και το γαμώτο της Άρσεναλ.

Η συνάντηση του Μονάχου ανάμεσα στην κάτοχο των έξι Champions League Μπάγερν και την ανερχόμενη στη διοργάνωση τη φετινή σεζόν Άρσεναλ θα μπορούσε να πει κανείς ότι κρίθηκε κυρίως από το “know how” των γηπεδούχων που όταν έχουν τη ρεβάνς στην έδρα τους δεν αφήνουν σχεδόν ποτέ την ευκαιρία να πάει χαμένη. Καθιστώντας έτσι, στη συγκεκριμένη περίπτωση, απολύτως άδικη την κατάληξη του δρόμου της Άρσεναλ που συνολικά μέχρι εδώ ήταν σαφέστατα καλύτερη φέτος.

Το ματς

Ο αγώνας ξεκίνησε με τη Μπάγερν να θέτει από την αρχή σε εφαρμογή το βασικό σχέδιο της για το αποψινό παιχνίδι. Η μπάλα πήγε αμέσως στα πόδια των Κίμιχ και Σανέ, οι οποίοι δημιούργησαν κίνδυνο για την άμυνα των αντιπάλων μόλις στο 3ο λεπτό. Χωρίς ωστόσο ο Κέιν που ήταν αποδέκτης της συνεργασίας τους να κάνει κάτι αξιόλογο τελικά. Όπως το ίδιο συνέβη και με τον Μαρτινέλι πέντε λεπτά αργότερα που έφτιαξε το πρώτο δικό του σουτ αλλά και της ομάδας του. Χωρίς να βρει εστία και αυτος. Ενώ ακολούθησε μια ακόμα επικίνδυνη επίθεση των “Βαυαρών” από τα δεξιά. Όταν στο 16ο λεπτό ο Σανέ έλαβε για δεύτερη φορά τη μπάλα, έκανε το γνωστό του σπριντ, έσπασε τη μπάλα την κατάλληλη στιγμή αλλά έπεσε για πρώτη φορά στη βραδιά στο βραζιλιάνικο “τείχος” ονόματι Γκάμπριελ που έστειλε τη μπάλα εκτός γραμμών. Λίγο πριν τη νέα αξιοσημείωτη στιγμή εκ μέρους της γερμανικής ομάδας. Που δημιουργήθηκε από τα πόδια του Μαζράουι, ο οποίος έκοψε για ακόμα μια φορά τη μπάλα προς την εστία των φιλοξενούμενων, με τον Μπεν Γουάιτ ωστόσο να γίνεται αυτός που στη συγκεκριμένη περίπτωση επενέβη σωτήρια. Πριν πάρει τη “σκυτάλη” η ομάδα του που είδε τον αρχηγό της, Μάρτιν Όντεγκαρντ, πρώτα να σουτάρει και να αναγκάζει τον Νόιερ σε δυσκολη επέμβαση κι έπειτα να δημιουργεί για τον Γκάμπριελ Μαρτινέλι που για δεύτερη φορά δεν αξιοποίησε την ευκαιρία, η οποία ήταν και η τελευταία φορά το πρώτο ημίχρονο.

Περνώντας τώρα στο δεύτερο, το μοναδικό σχόλιο που μπορεί να λάβει χώρα είναι η σταδιακή κυριαρχία της Μπάγερν Μονάχου, η οποία με την εμπειρία της πήρε τα μέτρα που της αναλογούσαν. Δημιουργώντας ολοένα και περισσότερη πίεση στους προσφάτως επανακάμψαντες στο Champions League “κανονιέρηδες”. Πίεση που έφερε, αρχικά, την κακή αμυντική τοποθέτηση του 46ου λεπτού και την “προειδοποίηση” με το οριζόντιο δοκάρι του Γκορέτσκα κι έπειτα το λάθος γύρισμα του Γκάμπριελ που έδειξε ότι κάτι δεν πάει καλά στις τάξεις των “Άγγλων”. Γεγονός που επιβεβαιώθηκε εφτά λεπτά αργότερα (63′). Τότε που ο Κίμιχ ξεκίνησε μια επίθεση από τα δεξιά για πολλοστή φορά, ο Σανέ σούταρε, ο Γκερέρο πήρε το ριμπάουντ στην απέναντι πλευρά, σέντραρε “γλυκά” και είδε τον αρχικό “ενορχηστρωτή” της επίθεσης να έρχεται και με καρφωτή κεφάλια να βρίσκει το πολυπόθητο γκολ που όπως φαινόταν θα έκρινε και την αναμέτρηση. Καθώς ότι έγινε μετά από αυτό είναι στην πραγματικότητα ανάξιο αναφοράς.

Οι ενδεκάδες

Μπάγερν Μονάχου (Τόμας Τούχελ): Νόιερ, Κίμιχ, Ντάιερ, Ντε Λίγκτ, Μαζράουι (Κιμ 75′), Γκορέτσκα, Λάιμερ, Σανέ (Ουπαμεκανό 88′), Μουσιάλα, Γκερέιρο, Κέιν.

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα): Ράγια, Γουάιτ, Γκάμπριελ, Σαλιμπά, Τομιγιάσου (Ενκέτια 86′), Ράις, Ζορζίνιο (Γκάμπριελ Ζεσούς 67′), Όντεγκαρντ, Σάκα, Χάβερτζ, Μαρτινέλι (Τροσάρ 67′).

Τέλος, είναι αναγκαίο να επισημάνουμε ότι οι πολυπρωταθλητές Γερμανίας επιβλήθηκαν με 3-2 συνολικό σκορ και θα αντιμετωπίσουν στον ημιτελικό τη Ρεάλ που ξεπέρασε στα πέναλτι το “εμπόδιο” της Μάντσεστερ Σίτι.

Δείτε ακόμη:

Μπαρτσελόνα – Παρί Σεν Ζερμέν 1-4: Αυτοκαταστροφή κι αποκλεισμός για τους “μπλαουγκράνα”

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ