Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Στον τελικό με… τον Σίλβα οδηγό!

Με το «χρυσό» γκολ του Μπερνάρντο Σίλβα, η Μάντσεστερ Σίτι… έλυσε τον γρίφο κόντρα στην Τσέλσι και πήρε την πρόκριση στο Γουέμπλει για τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, εκεί όπου θα βρει απέναντί  της την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή την Κόβεντρι – Μοιραίος για τους «μπλε» του Λονδίνου ο Τζάκσον.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε ισορροπημένα ανάμεσα στις δύο ομάδες, με την Σίτι να ήταν εκείνη που κρατούσε την μπάλα στα πόδια της περισσότερο. Στο 7ο λεπτό ο Πάλμερ έβγαλε για τον Τζάκσον, ο οποίος σούταρε αδύναμα από το όριο της περιοχής, με τη μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Ορτέγκα. Στο 14′ ο Ντε Μπρόινε έβγαλε τη Σίτι στην αντεπίθεση, περνώντας κάθετα για τον Φόντεν μέσα στην περιοχή, που προσπάθησε από δύσκολη διαγώνια θέση να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά έδιωξε τελευταία στιγμή στη γραμμή ο Κουκουρέγια.

Από εκεί και έπειτα οι «Πολίτες», δυσκολεύτηκαν να αναπτυχθούν, με την Τσέλσι να ήταν εκείνη που είχε τις κλασικές ευκαιρίες. Αρχικά, ο Τζάκσον σε βγήκε τετ α τετ έπειτα από εξαιρετική βαθιά μπαλιά, πέρασε τον Ορτέγκα, αλλά άργησε δε μπόρεσε να απειλήσει την εστία του, σε μία ανεπανάληπτη ευκαιρία στο 31′, ενώ στο 37′ ο Πάλμερ πλάσαρε με τον τερματοφύλακα της Σίτι να πραγματοποιεί μια μεγάλη επέμβαση για να διατηρήσει το 0-0 στο ημιτελικό. Η ομάδα του Μάντσεστερ, μέχρι το τέλος του πρώτο ημιχρόνου προσπάθησε να βρει μια τελική εντός εστίας, χωρίς αποτέλεσμα, μένοντας έτσι στο μηδέν.

Το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, είχε όσα δεν είδαμε στο πρώτο ημίχρονο. Οι δύο αντίπαλοι μπήκαν δυνατά στην αγωνιστικό χώρο με τον Τζάκσον να χάνει μια σπουδαία διπλή ευκαιρία στο 50′, με τον Ορτέγκα να είναι σε ετοιμότητα και στο 53′ ο Πέτροβιτς με τη σειρά του, πραγματοποίησε μια μεγάλη επέμβαση στο σουτ του Φόντεν. Το παιχνίδι συνεχίστηκε με τον ίδιο ρυθμό και οι Σίτι έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Πέτροβιτς να αποκρούει το σουτ του Ντοκού και τον Ντε Μπρόινε να αστοχεί στο 70′, χωρίς να καταφέρει να απειλήσει καθόλου την εστία του τερματοφύλακα της Τσέλσι.

Η Μάντσεστερ Σίτι προσπάθησε να γίνει πιο απειλητική στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού με σκοπό να πάρει το παιχνίδι και την πρόκριση πριν την παράταση, καθώς προέρχεται ήδη από 120 λεπτά παιχνιδιού κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Τελικά, ο άνθρωπος που έδωσε τη λύση, ήταν ο Μπερνάρντο Σίλβα. Η μπάλα «έμεινε» ζωντανή στην περιοχή της ομάδα του Λονδίνου, ο Πορτογάλος επωφελήθηκε και την έστειλε στα δίχτυα για να κάνει το 1-0 στο 84‘ και να δώσει στην ομάδα το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, εκεί όπου θα βρουν απέναντί τους την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή την Κόβεντρι.

Ενδεκάδες:

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρντιόλα, 3-2-4-1): Ορτέγκα, Γουόκερ, Ακάντζι, Ακέ, Στόουνς (46′ Ντίας), Ρόντρι, Μπερνάρντο Σίλβα, Φόντεν, Ντε Μπρόινε, Γκρίλις (66′ Ντοκού), Άλβαρεζ (88′ Μπομπ)

Τσέλσι (Μαρουσίο Ποτσετίνο, 4-2-3-1): Πέτροβιτς, Γκουστό (78′ Ντισασί), Τζαλόμπαχ, Σίλβα, Κουκουρέγια (88′ Τσίλγουλ), Καϊσέδο, Φερνάντεζ (88′ Στέρλινγκ), Μαντουέκε (78′ Μούντρικ), Πάλμερ, Γκάλαχερ, Τζάκσον

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ