Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Ο τελευταίος χορός;

Μετά την πρόκριση του επί της Μποέμιανς ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε την περασμένη Πέμπτη την Ριέκα στο γήπεδο της Τούμπας θέλοντας να αποκτήσει ένα σκορ πρόκρισης από το πρώτο παιχνίδι πράγμα το οποίο δεν κατάφερε καθώς έμεινε στο 1-1.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου παρέταξε την ίδια εντεκάδα με αυτή της ρεβάνς με τους Ιρλανδούς (η μόνη αλλαγή αυτή του Σβιντέρσκι με τον μεγάλο άτυχο της χρονιάς Νέλσον Ολιβέιρα). Στο πρώτο ημίχρονο η Ριέκα “κοίμησε” τους γηπεδούχους με το σφιχτό 3-5-2 και παρά τις σημαντικές απουσίες που είχε ευτύχησε να προηγηθεί με ένα μακρινό σουτ του Λεπινίτσα στο 32ο λεπτό της αναμέτρησης ,ενώ είχε προηγηθεί και μια επέμβαση του Πασχαλάκη στο 17ο λεπτό σε σουτ που κόντραρε στον Βιερίνια ωστόσο δεν ξεγέλασε τον Έλληνα κίπερ. Ο αργός,άνευρος και προβλέψιμος ΠΑΟΚ έδωσε με την έναρξη του δευτέρου μέρους σε μια ομάδα γρήγορα που ασκούσε πίεση στον αντίπαλο και άκρως δημιουργική. Ο Δικέφαλος του βορρά από το 45ο λεπτό και έπειτα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και μάλιστα απείλησε σοβαρά την εστία των Κροατών 4 φορές με τον Ελ Καντουρί να μην βρίσκει την μπάλα στην σέντρα “ξυράφι” του Βιερίνια στο 58′ ενώ και ο Κούρτιτς στο 61′ απείλησε με μακρινό σουτ. Στο 69ο λεπτό της αναμέτρησης ο Σβάμπ με γυριστό σουτ προσπάθησε να σκοράρει όμως η προσπάθεια του εξουδετερώθηκε πάνω στην γραμμή αλλά και στην επόμενη φάση ο Σλοβένος χαφ αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Η τελευταία προσπάθεια προς την εστία ήταν και η φαρμακερή ισοφαρίζοντας έτσι τον σκορ δίνοντας στον ΠΑΟΚ την ευκαιρία να ξεκινήσει στο παιχνίδι της Κροατίας από την ίδια αφετηρία με την Ριέκα.

Ο ΠΑΟΚ αύριο οφείλει να παρουσιαστεί με οξυδέρκεια στον αγωνιστικό χώρο με όρεξη για δημιουργία και με πολύ υπομονή καθώς είναι εύκολο αντιληπτό πως η άμυνα των γηπεδούχων θα λυγίσει δύσκολα. Οι Θεσσαλονικείς πρέπει να γνωρίζουν ότι η ρεβάνς στην Κροατία δεν είναι εύκολη υπόθεση(το γήπεδο της Ριέκα αν και δεν φημίζεται για την μεγάλη χωρητικότητα του εντούτοις προ κορωνοιού οι φίλαθλοι δημιουργούσαν μια ωραία ατμόσφαιρα για τους παίκτες τους) και πως οφείλουν να κάνουν πράξεις τις δηλώσεις του προπονητή τους στη σημερινή συνέντευξη Τύπου “θα πρέπει να πεθάνουμε για την πρόκριση”. Ο ΠΑΟΚ γνωρίζει πολύ καλά από παιχνίδια do or die και έχει την ποιότητα όπως δήλωσε και ο Σβάμπ (ο καλύτερος της περασμένης αναμέτρησης) να προκριθεί μένει να δούμε μόνο σε κάτι παραπάνω από 24 ώρες αν θα επαληθευτούν οι στίχοι του Νίκου Καρβέλα η αν “η αρμάδα του Ραζβάν αλώσει την Αδριατική”

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ