Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

GP Ολλανδίας – Qualifying: Pole Position για τον Verstappen

Σημαντική Pole Position για τον αυριανό αγώνα κατέκτησε ο Verstappen, με τον Ολλανδό να μην έδειχνε να απειλείται στη διάρκεια της διαδικασίας, αλλά καρδιοχτύπησε στο τέλος. Εξαιρετικός Hamilton κατέκτησε την δεύτερη θέση, πραγματοποιώντας έναν απίστευτο γύρο στο τέλος. Τρίτη θέση για τον Bottas.

Στο Q1 υπήρξαν πολλές εκπλήξεις, εξ αιτίας της κίνησης που επικρατούσε στην πίστα λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου κομματιού των ελεύθερων δοκιμών. Θύματα της κίνησης ήταν ο Perez και ο Vettel, οι οποίοι αποκλείστηκαν από την συνέχεια της διαδικασίας. Οι υπόλοιποι που αποκλείστηκαν ήταν οι δυο Haas, και ο Kubica, ο οποίος αντικατέστησε τον Raikkonnen. Ο Φινλανδός βρέθηκε θετικός στον Covid19, συνεπώς θα χάσει τον αυριανό αγώνα.

Στο Q2, είχαμε την εμφάνιση κόκκινης σημαίας 2 φορές στην διαδικασία. Στην πρώτη περίπτωση, ο Russell καθώς πίεζε ώστε να βρεθεί εντός δεκάδας, έχασε τον έλεγχο της Williams και βρέθηκε στις μπαριέρες.

Στην δεύτερη περίπτωση, άλλη μια Williams, αυτή τη φορά του Latifi, συγκρούστηκε στις μπαριέρες, με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί η διαδικασία περίπου ένα λεπτό νωρίτερα.

Μεγάλος άτυχος ήταν ο Norris και ο Stroll, καθώς δεν κατάφεραν να πραγματοποιήσουν ένα γρήγορο γύρο, με συνέπεια τον αποκλεισμό τους από το Q3. Τεράστια έκπληξη η πρόκριση του Giovinazzi.

Στο Q3, από την πρώτη απόπειρα του Verstappen για γρήγορο γύρο, έδειχνε ότι δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα, καθώς οι δυο Mercedes ήταν μισό δευτερόλεπτο πίσω. Στην δεύτερη προσπάθεια, ο Ολλανδός βελτιώνει τον χρόνο του, ενώ ο Bottas είχε βγει εκτός μάχης, χωρίς να καταφέρει να βελτιώσει το χρόνο του, αρκέστηκε στην τρίτη θέση. Και ενώ όλα έδειχναν ότι και ο Hamilton δεν θα καταφέρει κάτι καλύτερο, ο Βρετανός με ένα απίστευτο τρίτο sector, χάνει την πρώτη θέση για 38 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των κατατακτήριων:

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ