Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Μέτρια εμφάνιση και ισοπαλία για τον ΠΑΟΚ

Για τη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Conference League ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Σλόβαν Μπρατισλάβας στην Τούμπα και έμεινε στο ισόπαλο 1-1, χάνοντας την ευκαιρία να αποσπαστεί στο +6 από τους Σλοβάκους.

 

Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου φάνηκαν μάλλον κουρασμένοι από τα συνεχόμενα παιχνίδια και κυρίως από το ντέρμπι της περασμένης Κυριακής με την ΑΕΚ και δεν έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης.

Ο Ρουμάνος κόουτς ξεκούρασε αρχικά κάποια από τα βασικά στελέχη της ομάδας αφήνοντας στον πάγκο Κούρτιτς, Μπίσεσβαρ και Σφιντέρσκι και ξεκινώντας στις θέσεις τους τους Εσίτι, Μιτρίτσα και Άκπομ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η απουσία του Σουριναμέζου να αναγκάσει τον ΠΑΟΚ να αναπτύσσεται κυρίως από τα άκρα και ευτύχησε στην πρώτη πλαγιοκόπηση της αντίπαλης άμυνας να προηγηθεί με τον Τέιλορ να σεντράρει και τον Άκπομ να σκοράρει με κεφαλιά στο 9′.

Η απάντηση των Σλοβάκων ήταν γρήγορη καθώς σε μια από τις πολλές ταχύτατες μεταβάσεις τους από άμυνα σε επίθεση κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 13′ με τον Γκριν που πήρε το ριμπάουντ μετά από απόκρουση του Πασχαλάκη και εκτέλεσε άμεσα και εύστοχα γράφοντας το 1-1. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμούς και έχασαν κάποιες ευκαιρίες με τους Σβαμπ και Άκπομ. Στο ίδιο διάστημα η Σλόβαν προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί τους πολύ γρήγορους μεσοεπιθετικούς της για να πάρει το προβάδισμα αλλά βρήκε απέναντί της έναν εξαιρετικό για άλλη μια φορά Πασχαλάκη.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ήθελε αλλά η πίεση δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα και όσο και αν προσπάθησαν οι Βιεϊρίνια, Μπίσεσβαρ και Σφιντέρσκι που πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο, το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος σφραγίζοντας τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Η εύκολη εντός έδρας νίκη της Κοπεγχάγης επί της αδύναμης Λίνκολν από το Γιβραλτάρ στο άλλο ματς του ομίλου φέρνει τους Δανούς μόνους πρώτους με 6 βαθμούς και τον ΠΑΟΚ να ακολουθεί με 4. Έτσι την επόμενη αγωνιστική ο Δικέφαλος θα πρέπει να πάει στην πρωτεύουσα της Δανίας και να πάρει βαθμό ή βαθμούς αν θέλει να μη βρεθεί αρκετά πίσω στη μάχη της πρώτης θέσης που είναι ο βασικός στόχος όπως δήλωσε και ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Σίντκλεϊ (Βιεϊρίνια 68’), Μιχάι, Μιχαηλίδης, Τέιλορ, Εσίτι, Σβαμπ (Κούρτιτς 68’), Αουγκούστο (Μπίσεσβαρ 58’), Μιτρίτσα (Κωνσταντέλιας 74’), Α. Ζίβκοβιτς, Άκπομ (Σφιντέρσκι 74’).
Σλόβαν Μπρατισλάβας: Τσόβαν, Πάουσεκ, Μπόζικοφ, Κάσια, Μεντβέντεφ (Αμπένα 82’), Γκριν (Τσάβριτς 82’), Κανκάβα, Ντε Καμπς (Άγκμπο 33’), Ντράζιτς (Ζμραλ 70’), Χέντι, Ντα Σίλβα (Μραζ 70’).

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ