Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Μπορούσε αλλά δεν το πίστεψε…

Στη ρεβάνς του χθεσινού υπέρ του 29-24 απέναντι στην IBV Vestmannaeyjar για τον δεύτερο γύρο του EHF European Women’s Cup ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε αφού γνώρισε την ήττα με 29-22 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Ο σημερινός (24/10) αγώνας έγινε και πάλι στο “Σπίτι του Χάντμπολ” στη Μίκρα.

 

Τα κορίτσια του Δημήτρη Πελεκίδη δεν μπόρεσαν να νικήσουν την πολύ καλά στημένη και διαβασμένη ισλανδική ομάδα η οποία μετά το πρώτο τέταρτο του αγώνα πήρε κεφάλι στο σκορ. Με ένα πολύ καλό διάστημα μάλιστα από το 15′ και με σερί 6-0 έφτασε σε διαφορά πρόκρισης (+6, 15-9) με τον ΠΑΟΚ να έχει μπλοκαριστεί και να μην μπορεί να βρει λύσεις επιθετικά. Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τις Ισλανδές να προηγούνται με το πολυπόθητο για αυτές +6 (17-11).

Στην επανάληψη οι “ασπρόμαυρες” αποφάσισαν να παίξουν πιο δυνατή άμυνα και με τη Ρωσίδα τερματοφύλακα Καγιούμοβα που είχε περάσει στη θέση της Τσικνάκη να κάνει σημαντικές επεμβάσεις, μπήκαν ξανά στο παιχνίδι της πρόκρισης. Μετά το 20-12 για την IBV οι παίκτριες της ελληνικής ομάδας έβγαλαν ψυχή και χαρακτήρα και μείωσαν με 3 συνεχόμενα και αναπάντητα τέρματα σε 20-15 στο 43′. Η συνέχεια ήταν δραματική με τη διαφορά να “παίζει” ανάμεσα σε 4 και 5 γκολ και την πρόκριση να αλλάζει χέρια διαρκώς. Η αστοχία όμως του ΠΑΟΚ στις τελευταίες κρίσιμες επιθέσεις και η αντίστοιχη ευστοχία των Ισλανδών έφεραν το τελικό 29-22 και την πρόκριση για την IBV Vestmannaeyjar.

Μία πικρή ήττα και για τον τρόπο που ήρθε αλλά και για το ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα που του έδινε το γεγονός ότι και τα δύο παιχνίδια έγιναν στην έδρα του. Πλέον η ομάδα της Θεσσαλονίκης στρέφει την προσοχή της στις εγχώριες διοργανώσεις όπου θέλει να διατηρήσει τα κεκτημένα, πρωτάθλημα και κύπελλο.

Η σημερινή αναμέτρηση κρίθηκε περισσότερο στον τρόπο που αντιμετώπισαν το παιχνίδι οι παίκτριες της ισλανδικής ομάδας και στην πολύ γρήγορη μετάβασή τους από άμυνα σε επίθεση. Όπως τόνισε μετά τη λήξη ο κόουτς Πελεκίδης αυτό το transition game απέφερε σχεδόν τα μισά τέρματα της IBV καθώς έγινε με μεγάλη επιτυχία. Αντίθετα τα κορίτσια του ΠΑΟΚ δεν μπορούσαν να διασπάσουν την πολύ καλά οργανωμένη άμυνα σε διάταξη 6-0 που έπαιζαν οι Ισλανδές.

ΙBV (Μπιόρνσον): Σιγκμαρσντοτιρ, Όλσεν, Καρντέλ 2, Γκιλφαντοτίρ 4, Ο. Στεφανσντοτιρ, Βαλγκεισντοτιρ, Γιοβάνοβιτς 2, Αλιασντοτίρ 7, Όλζοβα 6, Τ. Στεφανσντοτιρ 1, Ριτσαρντοτιρ 2, Ομαρσντοτίρ , Βαβρινκόφσκα , Σαρ. Γιονσντοτίρ, Σoυν. Γιονσντοτίρ 5.

ΠΑΟΚ (Γούσιος): Τσικνάκη, Χατζηπαρασίδου 9, Μπατζαρακούδη, Μαυροσαββίδου, Μεντεσίδου , Βινιούκοβα 4, Γλομπάρεβιτς 1, Καραχαρίση , Αμβροσιάδου, Τασέβσκα 1, Σεβδίλη , Βέτκοβα 4, Νίκολιτς , Καγιούμοβα, Αργυροπούλου, Μπουράτο Μπροκάρντο 3.
Διαιτητές: Παναγίδης – Ανδρέου (Κύπρος). Δίλεπτα: 4-3. Πέναλτι: 0/0 – 5/8

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ