Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Στην Ελβετία επιζητά επιστροφή στις νίκες

Από την 11 φορές πρωταθλήτρια και κάτοχο 9 Κυπέλλων Ελβετίας φιλοξενείται η AEK την Τρίτη (30/11, 19:45) στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής, της 2ης σε κύρος διασυλλογικής διοργάνωσης χάντμπολ (European League).

H Ελληνική ομάδα μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες βρίσκεται στην 4η θέση του ομίλου και θα κυνηγήσει την 3η νίκη  απέναντι στην Ελβετική, Kadetten Schaffhausen η οποία μετρά δύο ήττες και δύο ισοπαλίες έχοντας διαφορά 2 πόντων από την ΑΕΚ. Κάτι που σημαίνει πως σε περίπτωση που νικήσουν οι Ελβετοί θα ισοβαθμούν με την κάτοχο τεσσάρων Κυπέλλων Ελλάδος.

Οι οικοδεσπότες έχουν πλούσια ευρωπαϊκή πορεία καθώς  δηλώνουν παρών, χωρίς καμία απουσία από την σεζόν 2003/4 με την μεγαλύτερη επιτυχία να σημειώνεται την σεζόν 2009-10 όταν και είχε φτάσει στον τελικό του European Cup αλλά ηττήθηκε με συνολικό σκορ δύο αγώνων 52-48 από την Γερμανική, TBV LEMGO LIPPE η οποία πρόσθεσε τον τρίτο ευρωπαϊκό τίτλο μετά από αυτόν την χρονιά 1995-96 και 2005-6 .

Γυρνώντας τον χρόνο πίσω η ελβετική ομάδα δεν έχει και τις καλύτερες αναμνήσεις από αναμέτρηση απέναντι σε ελληνική ομάδα καθώς την σεζόν 2000-2001 ,στο πλαίσιο του 2ου γύρου ο Πανελλήνιος(Αθήνα) πέταξε τους Ελβετούς εκτός διοργάνωσης νικώντας με 51- 49.

Αναφορικά με τα εγχώρια πρωταθλήματα η  ΑΕΚ νίκησε στα δύο τελευταία παιχνίδια με Σαλαμίνα και Ιωνικό ενώ οι Ελβετοί προέρχονται από δύο σερί ισοπαλίες (πρωτάθλημα + Ευρώπη). Παρόλο αυτά η Kadetten βρίσκεται στην 1η θέση του Ελβετικού πρωταθλήματος μετά από 12 αγωνιστικές έχοντας 11 νίκες και μια ισοπαλία .

Παράλληλα, η ΑΕΚ έχει μέχρι στιγμής την 2η καλύτερη επίθεση από τις έξι ομάδες του 4ου ομίλου καθώς έχει σημειώσει 118 τέρματα βρισκόμενη πίσω από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία) η οποία είναι και πρώτη στον όμιλο .

Ο Δημήτρης Δημητρούλιας επέλεξε στην αποστολή της ΑΕΚ τους: Ουγκάλντε, Πλάθα, Δικαιούλια, Μπριάτκα, Τζηρά, Αραμπατζή, Μυλωνά, Ηλιόπουλο, Μπεριά, Μπεντζιλαλί, Καλόμοιρο, Μόγια, Μπουκοβίνα, Άντζελιτς, Παπαδιονυσίου και Κοτσιώνη.

Ο Μόγια μιλώντας στο aek.gr, σχολίασε: «Πάμε στην Ελβετία για να πάρουμε τη νίκη που δεν πήραμε στη Λισαβόνα, αν και κάναμε πολύ καλή εμφάνιση. Θα είναι δύσκολο ματς, αλλά πρέπει να το κερδίσουμε. Ξεκινήσαμε με δύο μεγάλες νίκες στον ομιλο, χάσαμε στην έδρα μας από την Πέλιστερ γιατί δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε, αλλά στη Λισαβόνα νομίζω ότι αξίζαμε κάτι καλύτερο. Θα έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας και στη Ζυρίχη, όπως συμβαίνει παντού. Είναι η δύναμη μας, με αυτούς στο πλευρό μας, μπορούμε να τα καταφέρουμε».

H κάλυψη του αγώνα θα γίνει από το EHFTV    . 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ