Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Λίβερπουλ-Άστον Βίλα: Πλήγωσε τον “Στίβι”… και κυνηγάει τον τίτλο!

Η επιστροφή του αγαπημένου παιδιού της “κόκκινης” κερκίδας είναι γεγονός, και στο Άνφιλντ ξύπνησαν μνήμες του πάλαι ποτέ εμβληματικού του αρχηγού, που είχε δώσει ήδη το μήνυμα: “Θα προσπαθήσω να κερδίσω το παιχνίδι. Αυτός είναι ο μοναδικός στόχος για μένα”.

H Λίβερπουλ υποδέχτηκε την Άστον Βίλλα σε ένα βροχερό απόγευμα στην έδρα της, για την 16η αγωνιστική της Πρέμιερ Λίγκ. Ο Στίβεν Τζέρραρντ, 23 χρόνια και 12 μέρες μετά το επίσημο ντεμπούτο του ως παίκτης των “κόκκινων”, επέστρεψε στο Άνφιλνντ ως αντίπαλος. Οι γηπεδούχοι μπήκαν από το πρώτο λεπτό με το πόδι στο γκάζι, πιέζοντας ψηλά τους φιλοξενούμενους. Από την άλλη, οι παίκτες της Βίλα προσπαθούσαν να βγαίνουν γρήγορα στην αντεπίθεση με κάθε ανάκτηση της μπάλας, και όχι να σπάσουν το γρήγορο τέμπο του παιχνιδιού των πρώτων λεπτών. Ο Τσάμπερλεϊν είχε μικρή συμμετοχή στον συνηθισμένο τρόπο που αρέσει στους “κόκκινους” να κυκλοφορούν τη μπάλα. Στο 44′ της αναμέτρησης ήρθε η μεγαλύτερη φάση του παιχνιδιού για τη Λίβερπουλ με το σουτ του Σαλάχ, όμως ο Μαρτίνεζ με διπλή επέμβαση είπε όχι στον Αιγύπτιο. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με το αποτέλεσμα τις λευκής ισοπαλίας, γεγονός που υποδεικνύει την εξαιρετική δουλειά του πλάνου του Τζέρραρντ, αφού η σωστή ανασταλτική λειτουργεία της ομάδας του απέτρεψε τη Λίβερπουλ από το να εκμεταλλευτεί κατάλληλα τις ευκαιρίες της.

Η επανάληψη ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες. Η Λίβερπουλ αύξησε τον ρυθμό της με σκοπό να λυγίσει την άμυνα της Άστον Βίλα, ενώ παράλληλα οι παίκτες του Τζέρραρντ περιορίστηκαν στην προσπάθεια να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους. Η μεγάλη ένταση που απέκτησε το ματς οδήγησε τον διαιτητή να καταλογίσει πέναλτι στο 66′ της αναμέτρησης μετά από ένα άτσαλο μαρκάρισμα του αν μη τι άλλο διακριθέντα Μίνγκς πάνω στον Αιγύπτιο επιθετικό. Ο Σαλάχ ευστόχησε από τα 11 μέτρα, και με μια ωραία εκτέλεση έγραψε το Λίβερπουλ-Άστον Βίλα 1-0. Oi “χωριάτες κατάφεραν να ισορροπήσουν τον αγώνα, χτίζοντας το δικό τους μομέντουμ διάρκειας σχεδόν ενός δεκαλέπτου, όμως δεν κατόρθωσαν να δημιουργήσουν ουσιαστικό πρόβλημα στον Άλισσον.

Η Λίβερπουλ πήρε τελικά μια δύσκολη νίκη με τελικό σκορ 1-0 ενάντια στη συμπαγή Άστον Βίλα του Στίβεν Τζέρραρντ, κρατώντας έτσι ζωντανό το σφυγμό της στη μάχη του τίτλου, μια ανάσα πίσω από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι.

 

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Liverpool(Jurgen Klopp): Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Henderson, Thiago(Milner 83′), Mane(Minamino 88′), Oxlade-Chamberlain(Jota 58′), Salah

Aston Villa(Steven Gerrard): Martinez, Cash, Konsa,Mings,Targett, Macginn, Nakamba(Sanson 57′), Douglas Luiz, J. Ramsey(Ings 74′), Watkins, A. Young(Buendia 69′)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ