Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ανώτερος ο Ολυμπιακός, πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος

Στο παιχνίδι που διεξήλθε στο “Γ. Καραϊσκάκης” το απόγευμα της Τετάρτης για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος, ο Ολυμπιακός καθάρισε ακόμα μια πρόκριση επικρατώντας τον μάχιμο Λεβαδειακό με σκορ 2-0, ανατρέποντας το εις βάρος του σκορ από 3-2 στην πρώτη  αναμέτρηση που είχε προηγηθεί στην Λιβαδειά.

Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης στο Φάληρο αναδείχθηκε ο Βραζιλιάνος φορ Τικίνιο, ο οποίος σκόραρε δύο φορές στο πρώτο ημίχρονο (στο 25 και στο 43), όπου μπήκαν και οι βάσεις για την πρόκριση των ερυθρόλευκων στα προημιτελικά του θεσμού.

Ο αγώνας

Ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος στον αγωνιστικό χώρο θέλοντας από νωρίς να καθαρίσει το θέμα πρόκρισης. Μόλις στο 2ο λεπτό ο Μπουχαλάκης πάσαρε στον Μαντί Καμαρά, αυτός έκανε το σουτ από πλάγια θέση, με τον Στογιάνοβιτς να αποκρούει και τη μπάλα να φεύγει άουτ, αφού βρήκε στον μέσο από την Γουινέα. Δυο λεπτά αργότερα ο Μαντί Καμαρά έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, ο Ονιεκούρου βρήκε την μπάλα, με τον Στογιάνοβιτς να διώχνει σε κόρνερ. Στο 14’ πρώτη τελική για τον Λεβαδειακό. Ωραία ατομική προσπάθεια του Πολέτο που έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, με τον Κρίστινσον να μπλοκάρει εύκολα.

Στο 25ο λεπτό ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ. Ο Βαλμπουενά έκανε τη σέντρα ακριβείας και ο Τικίνιο πηδώντας ψηλότερα από τον Παναγιώτη Λιάγκα του Λεβαδειακού, με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Στο 31’ μετά από λάθος του Ονιεκούρου στην άμυνα του Ολυμπιακού, ο Λιάγκας βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή και έκανε το σουτ, ο Κρίστινσον απέκρουσε, στην συνέχεια ο αμυντικός του Λεβαδειακού προσπάθησε να κάνει το γέμισμα με τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού να μπλοκάρει.

Στο 43′ διπλασιάζει τα τέρματα ο Ολυμπιακός και πάλι με τον Τικίνιο. Ο Ρέαμπτσιουκ συνδυάστηκε με τον Βαλμπουενά από τα αριστερά, ο Μολδαβός τροφοδότησε τον Ονιεκούρου, ο οποίος σούταρε μέσα στην περιοχή πάνω στα σώματα. Ο Τικίνιο σταμάτησε την μπάλα καθαρά παίρνοντας το ριμπάουντ, έκανε το σουτ και πέτυχε το 2-0 βάζοντας την ομάδα από το πρώτο ημίχρονο σε τροχιά πρόκρισης απομακρύνοντας το άγχος για την ομάδα του.

Στο 55’ ο Βρακάς εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, σουτ στην κίνηση του Νίλι, η μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Κρίστινσον. Τρία λεπτά αργότερα ωραία ατομική ενέργεια του Μαντί Καμαρά που έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, με τον Στογιάνοβιτς να διώχνει σε κόρνερ. Στο 68΄ ο Πολέτο για τον Λεβαδειακό έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, με τον Κρίστινσον να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια. Στο 72’ ο Αγκιμπού Καμαρά έκλεψε τη μπάλα και έδωσε στον Βρουσάι, αυτός βρήκε τον Μαντί Καμαρά που έκανε το σουτ στην κίνηση με την μπάλα να φεύγει ψηλά πάνω από τα δοκάρια.

Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μουτίνιο έκανε την σέντρα από τα αριστερά, ο Μυτίδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, με τον ρέφερι της αναμέτρησης να συμβουλεύεται και το VAR ολοκληρώνοντας έτσι την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό να επικρατεί με 2-0 και να προκρίνεται στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Κρίστινσον, Ρέαμπτσιουκ, Σισέ, Μπα (83’ Παπαδόπουλος), Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης (83’ Εμβιλά), Μ. Καμαρά (88’ Σουρλής), Ονιεκούρου (61’ Ροντριγκες), Βαλμπουενά (62’ Α. Καμαρά), Βρουσάι, Τικίνιο.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάννης Ταουσιάνης): Στογιάνοβιτς, Βήχος, Νίκας (71’ Μουτίνιο), Τσάπρας, Νίλι (82’ Αλμπάνης), Πολέτο (82’ Μυτίδης), Μεχία, Βρακάς, Λιάγκας, Δούμτσιος (63’ Τζημόπουλος), Χάμοντ (63’ Λινάρδος).

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΠΕΡΔΙΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΕΡΔΙΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ