Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Σώθηκε… στο 90′ η Σαλερνιτάνα

 Με 20 ομάδες θα ολοκληρωθεί τελικά η φετινή Serie A, αφού η Σαλερνιτάνα άλλαξε ιδιοκτήτη δύο λεπτά πριν τη λήξη της προθεσμίας.

Η Σαλερνιτάνα κινδύνευε, σε περίπτωση που δεν είχε  βρει νέο αγοραστή μέχρι την 1η Ιανουαρίου του 2022, να διαγραφεί οριστικά από το φετινό πρωτάθλημα της Serie A. Η ημερομηνία έγραφε 31 Δεκεμβρίου και λίγες ώρες πριν την εκπνοή της διορίας  ο σύλλογος συνέχιζε να  παραμένει στα χέρια του Λοτίτο και του κουνιάδου του, Μάρκο Μετσαρόμα. Μια διοίκηση όμως που είχε χαρακτηριστεί ως προσωρινή το καλοκαίρι  λόγω της προεδρικής θέσης που κατέχει ο Λοτίτο στη Λάτσιο και των εσωτερικών κανονισμών της Serie A που απαγορεύουν την ανάμειξη παράγοντα με δυο διαφορετικές ομάδες που αγωνίζονται στην ίδια κατηγορία. Η Σαλερνιτάνα  είχε κερδίσει χρόνο ζωής το καλοκαίρι όμως η διορία έληγε και λίγα λεπτά πριν αλλάξει ο χρόνος η αποβολή από το πρωτάθλημα φάνταζε το πιθανότερο σενάριο.  Στιγμές όμως πριν ο δείκτης του ρολογιού σημάνει την αλλαγή του χρόνου ήρθε η σωτηρία καθώς ολοκληρώθηκε  η μεταβίβαση του συλλόγου στον Ντανίλο Ιερβολίνο αντί 10 εκατομμυρίων ευρώ!

Έπειτα από ένα γραφειοκρατικό θρίλερ ο νέος ιδιοκτήτης κατάφερε να πάρει στο… παρά ένα την  έγκριση από το FIGC, σηματοδοτώντας έτσι την αλλαγή διοίκησης και την παραμονή του συλλόγου στην κατηγορία έστω και προσωρινά καθώς φαντάζει πολύ δύσκολο η Σαλερνιτάνα να αποφύγει τον υποβιβασμό αγωνιστικά καθώς βρίσκεται στη τελευταία θέση του πρωταθλήματος.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ