Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Λίβερπουλ-Μπρέντφορντ 3-0: Άνετα η Λίβερπουλ… χωρίς Μανέ και Σαλάχ!

Το κυριακάτικο απόγευμα έφερε αντιμέτωπες την Λίβερπουλ και την Μπρέντφορντ στο Άνφιλντ, για την 22η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ επικράτησε άνετα, στο παιχνίδι νούμερο 350 του Γερμανού, στον πάγκο των “Κόκκινων”! 

Η Λίβερπουλ μπήκε με καλή διάθεση στο ματς, φαινομενικά ανεπηρέαστη από τις ηχηρές απουσίες των Σαντιό Μανέ και Μοχάμεντ Σαλάχ, οι οποίοι βρίσκονται μακριά λόγω της διοργάνωσης του Κόπα Άφρικα. Από τα πρώτα λεπτά, οι παίκτες του Κλοπ κυνηγούσαν με ένταση τις φάσεις, και είχαν εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας. Η ασφυκτική πίεση της Λίβερπουλ, δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να κρατήσουν την μπάλα στα χαφ, και να δημιουργήσουν οποιαδήποτε ουσιαστική απειλή. Οι γηπεδούχοι διέθεταν συνεχώς υψηλά ποσοστά κατοχής, ωστόσο ήταν απαραίτητο να βάλουν περισσότερο στο παιχνίδι τον Τσάμπερλεϊν, ο οποίος δεν είχε επιθετικές πρωτοβουλίες. Έτσι, θα λέγαμε πως αυτό που έλειπε κυρίως από το παιχνίδι της Λίβερπουλ, ήταν η “απρόβλεπτη” κίνηση του Μοχάμεντ Σαλάχ, που θα διασπούσε την πολυπρόσωπη άμυνα της Μπρέντφορντ, και θα έδινε στην ομάδα του μια καλύτερη επιλογή στην τελική προσπάθεια. Το πρώτο σουτ για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 33′, χωρίς όμως να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον Βραζιλιάνο κίπερ της Λίβερπουλ. Η Μπρέντφορντ έπειτα ανέβασε στροφές, με καλύτερη στιγμή της το σουτ του Τόνεϊ στο 39′, ενώ οι “Κόκκινοι” συνέχισαν να ψάχνουν τη θέση βολής που θα τους έστελνε στα αποδυτήρια με το προβάδισμα. Η λύτρωση για τους ποδοσφαιριστές του Κλοπ ήρθε δια χειρός Φαμπίνιο, όταν στο 44′ μετά από την εκτέλεση κόρνερ του Αλεξάντερ Άρνολντ, εκμεταλλευόμενος την ανασταλτική ολιγωρία των αντιπάλων του, έβαλε με μια κεφάλια τη μπάλα στα δίχτυα του Φερνάντες.

Στην επανάληψη, η Μπρέντφορντ μπήκε σαφώς πιο βελτιωμένη, διεκδικώντας μπάλες και πιέζοντας τη Λίβερπουλ πιο ψηλά. Στο 59′ ο Εμπεμό πλάσαρε έξω από το δοκάρι του Άλισον, σε μια τεράστια ευκαιρία για την Μπρέντφορντ μετά από καλή πίεση και κυκλοφορία των παικτών της. Στο 62′ η Λίβερπουλ άγγιξε το 2-0 με πρωταγωνιστές τους Φιρμίνο, και Ζότα, που όμως δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν κατάλληλα την προσπάθεια. Μολις 5′ έπειτα, ο άκρως κινητικός Ζότα αγγίζει ξανά το γκολ, όμως αυτή τη φορά ο Φερνάντεθ, απλώνοντας το κορμί του κρατάει και πάλι την Μπρέντφορντ στο παιχνίδι. Στο 69′ ο Τσάμπερλεϊν υποδέχεται από καλή θέση τη σέντρα του Ρόμπερτσον, και είναι αυτός που θα γράψει τελικά το 2-0 για τους γηπεδούχους. Στο 77′ ο Μιναμίνο, εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος της άμυνας των φιλοξενούμενων και μετά από ασσίστ του Ρομπέρτο Φιρμίνο, έγραψε το τελικό Λίβερπουλ-Μπρέντφορντ 3-0!

Μετά από 3 σερί ματς χωρίς νίκη σε επίπεδο πρωταθλήματος, η Λίβερπουλ πήρε το τρίποντο απέναντι στην Μπρέντφορντ, και σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση της κατάταξης. Βρίσκεται στο -11 από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι, έχοντας φυσικά ένα παιχνίδι λιγότερο. Αν νικήσει το αναβληθέν παιχνίδι της με την Λιντς Γιουναίτεντ, και φτάσει αισίως στο -8 από την κορυφή, ίσως είναι η μοναδική που μπορεί να συζητήσει ουσιαστικά για το θέμα του τίτλου, με τους αν μη τι άλλο θεαματικότατους “Πολίτες” του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Liverpool (Jurgen Klopp): Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijl, Robertson, Fabinho, Henderson, Jones, Oxlade-Chamberlain (Minamino 74′), Jota (Gordon 82′), Firmino (Milner 78′)

Brentford (Thomas Frank): Fernandez, Ajer, Jansson, Pinnock, Roerslev, Janelt, Norgaard, Baptiste (Wissa 68′), Henry (Canos 49′), Mbeumo (Jensen 75′), Toney  

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ