Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Super League: Η «μαύρη» 21η αγωνιστική

Την επομένη μιας μαύρης πραγματικά μέρας για τον αθλητικό και όχι μόνο κόσμο της Θεσσαλονίκης και όλης της Ελλάδας, οι ομάδες καλούνται να βρεθούν στα γήπεδα για τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, καθώς υπάρχει η εμβόλιμη 21η στροφή της φετινής Super League 1 με τους αγώνες να διεξάγονται αύριο Τετάρτη (2/2) και μεθαύριο Πέμπτη (3/2).

 

Η απάνθρωπη και αποτρόπαια πράξη της δολοφονίας του 19χρονου οπαδού του Άρη συγκλόνισε όλη τη χώρα αλλά η κυνική πραγματικότητα μας φέρνει μπροστά στην 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Το πρόγραμμα ανοίγει στο «Θ. Κολοκοτρώνης» της Τρίπολης με τον Αστέρα να υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα αύριο στις 15:00. Πολύ σημαντικό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες που βρίσκονται στην πρώτη εξάδα και θέλουν να μείνουν εκεί μέχρι το φινάλε για να διεκδικήσουν το ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω των play-off. Ο ΠΑΣ είναι στην 5η θέση με 30 βαθμούς και οι Αρκάδες ακολουθούν στην 6η με 29 αλλά και έναν αγώνα λιγότερο.

Στις 17:15 στο Ηράκλειο ο ΟΦΗ θα φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό. Οι Κρητικοί έχοντας μείνει λίγο πίσω στη βαθμολογία (8η θέση-26β./20αγ.) θα επιδιώξουν να καλύψουν το χαμένο έδαφος απέναντι στο «τριφύλλι» έχοντας βλέψεις για την προνομιούχο 6η θέση από την οποία απέχουν αυτή τη στιγμή μόλις 3 βαθμούς. Από την άλλη η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι στην 4η θέση με 30 βαθμούς και πλέον δεν κοιτάζει μόνο πίσω αλλά και στις πιο πάνω θέσεις της βαθμολογίας.

Την ίδια ώρα στον Πειραιά και στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του απέναντι στον φορμαρισμένο τον τελευταίο καιρό Παναιτωλικό. Οι πρωταθλητές μετά την ισοπαλία που απέσπασαν από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα την περασμένη Κυριακή έχουν ουσιαστικά κλειδώσει την 1η θέση της κανονικής περιόδου. Οι δε φιλοξενούμενοι Αγρινιώτες θα προσπαθήσουν να δείξουν ότι η εντός έδρας ήττα από τον Άρη ήταν μια κακή παρένθεση ανάμεσα στις επιτυχίες των τελευταίων αγωνιστικών του πρωταθλήματος αλλά και του κυπέλλου.

Στις 19:30 θα γίνει η σέντρα του ντέρμπι ανάμεσα στους «κιτρινόμαυρους» Άρη και ΑΕΚ στο «Κλ. Βικελίδης» της Θεσσαλονίκης, στη σκιά της δολοφονίας του 19χρονου φίλου των γηπεδούχων. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου έχει συγκεντρώσει 26 βαθμούς έχοντας και ένα παιχνίδι λιγότερο και βρίσκεται στην 7η θέση κυνηγώντας πάντα την είσοδο στις πρώτες έξι αλλά και αναμένοντας την τελεσίδικη απόφαση για την υπόθεση των 6 βαθμών που της έχουν αφαιρεθεί. Η φιλοξενούμενη «Ένωση» μετά τις συνεχείς εντός έδρας αποτυχίες αρκείται στην 3η θέση με 36 βαθμούς και θα πρέπει να αποφύγει κι άλλες γκέλες αν θέλει να παραμείνει εκεί.

Επίσης αύριο Τετάρτη στις 19:30 στο Πανθεσσαλικό ο ΝΠΣ Βόλος θα αντιμετωπίσει τον μαχητικό Ιωνικό. Οι Βολιώτες προέρχονται από τη μεγάλη νίκη στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ που τους έφερε στην 9η θέση με 24 βαθμούς και θα ήθελαν να συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο, ενώ οι Νικαιώτες είναι στη 12η θέση με 17 βαθμούς και θα επιδιώξουν να μαζέψουν και άλλους βαθμούς στην προσπάθειά τους να παραμείνουν στη Super League για δεύτερη διαδοχική σεζόν.

Τελευταίο παιχνίδι που είναι προγραμματισμένο για αύριο Τετάρτη είναι αυτό στη Ριζούπολη ανάμεσα σε Απόλλωνα Σμύρνης και ΠΑΟΚ με ώρα έναρξης στις 21:30. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» είναι ουραγός του βαθμολογικού πίνακα με μόλις 9 βαθμούς και θέλει να κάνει ένα καινούργιο ξεκίνημα μετά και τις πολλές μεταγραφικές κινήσεις του Ιανουαρίου. Απέναντί της ο «Δικέφαλος του Βορρά» που έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό αλλά ρεαλιστικό στόχο αποτελεί πλέον η κατάληψη της 2ης θέσης της κανονικής περιόδου. Εκεί βρίσκεται εξ άλλου έχοντας 38 βαθμούς.

Η αυλαία της 21ης αγωνιστικής πέφτει την Πέμπτη με την αναμέτρηση του Ατρομήτου με τη Λαμία στο γήπεδο του Περιστερίου. Οι γηπεδούχοι πρέπει να μαζέψουν πόντους και να μην έχουν άλλες απώλειες ειδικά εντός έδρας αν θέλουν και του χρόνου να αγωνίζονται στη μεγάλη κατηγορία. Η 13η και προτελευταία θέση είναι αυτή στην οποία βρίσκεται η ομάδα των δυτικών προαστίων ενώ εκείνη της Φθιώτιδας είναι λίγο πιο πάνω, 11η, με 18 βαθμούς.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής:

Τετάρτη 2/2

  • 15:00  Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΣ Γιάννινα
  • 17:15  ΟΦΗ – Παναθηναϊκός
  • 17:15  Ολυμπιακός – Παναιτωλικός
  • 19:30  Άρης – ΑΕΚ
  • 19:30  ΝΠΣ Βόλος – Ιωνικός 
  • 21:30  Απόλλων Σμύρνης – ΠΑΟΚ

Πέμπτη 3/2

  • 17:15  Ατρόμητος Αθ. – Λαμία
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ