Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Έχει ξανά σφυγμό ο Απόλλων Σμύρνης

Ο Απόλλων Σμύρνης μετά από τέσσερις μήνες πανηγύρισε ξανά τρίποντο και μάλιστα εκτός έδρας και παραμένει ζωντανός στη μάχη που δίνει για τη παραμονή. Με τα γκολ των Ιωαννίδη, Παμλίδη η «Ελαφρά Ταξιαρχία» νίκησε 2-1 στη Λαμία, η οποία με την ήττα αυτή φαίνεται να μπλέκει σε περιπέτειες.

Το παιχνίδι είχε χαρακτήρα τελικού και για τις δύο ομάδες και ειδικά για τον Απόλλωνα που έψαχνε τη νίκη που θα του έδινε ουσιαστικές ελπίδες στη μάχη που δίνει για τη παραμονή στη Superleague.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου παρέταξε την ομάδα του με τον Γκαραβέλη στο τέρμα. Ο Αντέτζο με τον Τζανετόπουλο αποτέλεσαν το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας, ενώ οι Προβυδάκης και Σαραμαντάς βρέθηκαν στα άκρα. Στον άξονα βρέθηκαν οι Μπεχαράνο και Γκέντσογλου, ενώ το ρόλο του δεκαριού έπαιξε ο Νούνιες. Στην κορυφή της επίθεση ξεκίνησε ο Αραμπόυλι, με τους Ρόμανιτς και Μπανγκουρά στα εξτρέμ.

Από την άλλη, ο Τζιανλούκα Φέστα τοποθέτησε τον τον Κότσαρη κάτω από τα δοκάρια. Τετράδα στην άμυνα αποτέλεσαν οι Ντεντάκης, Ντομίνγκες, Ρόγκνε και Βιτλής, ενώ οι Σλίβκα και Τσίμπσαχ βρέθηκαν στα αμυντικά χαφ. Γιαννιώτης και Παμλίδης στα «φτερά», Μαρτίνες ως οργανωτής και Ιωαννίδης μοναδικός προωθημένος.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Απόλλωνα να μπαίνει πιο δυνατά και μόλις στο 2ο λεπτό έφτασε κοντά στο γκολ όταν μετά από εξαιρετική πάσα του Παμλίδη ο Μαρτίνεζ νικήθηκε σε τε τα τετ από το Γκαραβέλη. Η Λαμία απάντησε με 2 μαζεμένες ευκαιρίες ωστόσο ο Απόλλων ήταν η ομάδα που κυριάρχησε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ιωαννίδης προειδοποίησε τόσο στο 15’ όσο και στο 25’ με μεγάλες ευκαιρίες και τελικά στο 29’, μετά από  σέντρα του Ντεντάκη, νίκησε τον Αντέτζο και με όμορφη κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γκαραβέλη κάνοντας το 0-1. Μετά το γκολ οι παίκτες της «Ελαφράς ταξιαρχίας» όχι μόνο δεν κατέβασαν ταχύτητα αλλά πίεσαν με σκοπό να πετύχουν και ένα δεύτερο γκολ, έφτασαν πολύ κοντά και πάλι με τον Ιωαννίδη στο 40′, ώστε να εκμεταλλευτούν στον απόλυτο βαθμό το καλύτερο τους ημίχρονο στο φετινό πρωτάθλημα. Κάτι που ωστόσο δεν καταφέραν και το 0-1 ήταν το σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Μιχάλης Γργορίου πέρασε στο ματς τους Τιρόνε και Μανούσο σε μια προσπάθεια να βελτιώσει τη κακή επιθετική λειτουργεία που παρουσίαζε η ομάδα του. Ωστόσο και πάλι την πρώτη ευκαιρία του δευτέρου μέρους την είχε ο Απόλλων που την εκμεταλλεύτηκε στο απόλυτο βαθμό καθώς διπλασίασε τα τέρματα του, με ωραία ατομική ενέργεια του Παμλίδη, βάζοντας γερές βάσεις για τη πρώτη του νίκη μετά από σχεδόν τέσσερις μήνες. Μετά το 0-2 οι παίκτες της Λαμίας προσπάθησαν να αντιδράσουν ωστόσο έπεσαν πάνω στον Κώτσαρη ο οποίος αρνήθηκε δύο φορές το γκολ στα σουτ  των Μπεχαράνο και Αραμπούλι. Στο 69ο λεπτό της αναμέτρησης άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες καθώς μετά από παρέμβαση του VAR ο Ντεντάνκης αποβλήθηκε για μαρκάρισμα στον Ρόμανιτς και έτσι ο Απόλλων έμεινε με δέκα παίκτες. Από εκείνο το σημείο και μετά η Λαμία πήρε τον έλεγχο του αγώνα ψάχνοντας το γκολ που θα την έβαζε ξανά στη διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος. Ωστόσο το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν το σκορ  μετά από εκτέλεση πέναλτι του Μανούσου στις καθυστερήσεις του αγώνα. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τον Απόλλων να φεύγει από το ”ΔΑΚ Λαμίας” με τους τρεις πολύτιμους βαθμούς.

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Μπεχαράνο (87΄Τζανδάρης), Γκέντσογλου (71΄Βέλλιος), Μπανγκουρά (46΄Τιρόνε), Νούνιες (46΄Μανούσος), Ρόμανιτς, Αραμπούλι (62΄Τσούκαλος).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Τζιανλούκα Φέστα): Κότσαρης, Ντεντάκης, Βιτλής, Ντομίνγκες, Σλίβκα, Ρόγκνε, Μαρτίνες (72΄Παπαγεωργίου), Τσίμπσαχ (46΄Κάστρο), Παμλίδης (86΄Ράιλι), Γιαννιώτας (66΄Τσιλούλης), Ιωαννίδης (86΄Μπακόγκου).

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ